Jump to content

Проблем ЛАН картата?

Препоръчан пост

Здравейте. Имам един проблем, който ме тревожи, но незнам дали е нещо от ЛАН картата

или самия интернет, затова озаглавих темата по този начин. Преди да кажа какъв е

проблема, ще опиша ситуацията за да се ориентирате по-добре:

Живея в жилищен блок (а не в къща), на 5-тия етаж съм. Интернет доставчика ми има кутия

разположена между 1-ви и 2-ри етаж, от която излизат кабелите за интернета и се

разпределят между различните абонати по съответните етажи. В компютъра ми влиза директно

кабела (тоест нямам никакви модеми и такива подобни) и ето го проблема:

Значи преди няколко дни валеше по-силен дъжд и имаше моментно спиране на тока. Буквално

за 2 секунди спря и после дойде. Компютъра изгасна естествено и когато натиснах копчето

да го включа нищо не стана. Изкарах кабела от разклонителя, и като го вкарах и натиснах

копчето - тръгна. Дотук всичко е ОК, но.. Като влязох с потребителското си име и парола

за интернета - ми изписа "c**net is now connected - speed: 10.0 Mbps. А преди това спиране

на тока беше "speed: 100.0 mbps" Обадих им се (на доставчика) а от там ми казаха, че няма

никакъв проблем от тяхна страна и споменаха нещо за Лан картата ми... Та понеже не разбирам

от такива работи, но да питам и да се информирам - възможно ли е Лан картата ми да не е

изгоряла напълно и да работи, но с по-малък капацитет от колкото трябва и затова нета да ми

е така чувствително слаб... Преди това теглех торенти със минимална скорост от 6400Kb/sec и

един филм за няма и 2 мин. беше готов а сега с някакви си 150kb/sec тегля.

Ако не е Лан картата - може ли кутията която разпределя интернета да е забила?

Операционна система Windows XP, характеристики на компа ми:

AMD Athlon II X2 260, Processor 3.20 GHz, Ram 3GB DDR3, HDD 1000GB, Video nVidia GeForce GT 220 (1GB)

Незнам вече къде да питам и към кого да се обърна, надявам се да ми помогнете или поне някакъв съвет..

Сподели другаде

Проблемът може наистина да е в LAN адаптера на твоя компютър, може да е и в кутията на доставчика - няма лесен начин да се провери.

Можеш да направиш порверка с преносим компютър или с друг LAN адаптер - тези 150kb/s не отговарят и на 10Mb/s връзка.

Сподели другаде

Ами незнам честно казано, преди това с токовия удар като влезех с име и парола за нета пишеше 100Mbps

а сега 10.0.. съмнява ме нещо кутията вън да не е забила. Като се обадих на доставчика, някаква жена

вдигна ама уж каза, че от тяхна страна няма никакъв проблем, но знам ли може просто дето се вика да са

я сложили там за красота... съдейки по начина по който ми мънкаше и след 1,2 мин чак ми каза че не е оттях..

Сподели другаде