anarven Публикувано Януари 27, 2011 Report Share Публикувано Януари 27, 2011 Здравейте! Въпросът ми е принципен, защото всъщност в последните няколко месеца на два лаптопа вкъщи и един в работата ми се появява съобщение, че има ъпдейти на различни драйвери, но между другото имаше и съобщение за ъпдейт на BIOS. Лаптопите са Toshiba - на всяка машина си има програма, която следи за ъпдейт на конкретния модел след регистрация.Прочетох какво има из мрежата, тук също четох, но не открих съвсем недвусмислен отговор на въпроса - добре ли е да се обновява BIOS, при положение, че няма някакви проблеми с компютъра към момента? В смисъл - препоръчително ли е да се обновява BIOS по принцип, всеки път щом излезе нова версия?Аз не посмях да пипам нищо, ъпдейтвам само драйверите, но BIOS не посмях и сега съм в чуденка дали съм постъпила правилно. Въпросът ми, естествено, е от гледна точка на неспециалист. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 27, 2011 Report Share Публикувано Януари 27, 2011 "Ако нещо си работи - не го поправяй!" При мен този принцип важи и за програмите,какво остава пък за "Базовата Входно-Изходна Система", където ако се обърка нещо(при лаптопите поне спирането на тока не е фатално) - може да останеш с една пластмасова кутия с транзистори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anco777 Публикувано Януари 27, 2011 Report Share Публикувано Януари 27, 2011 "Ако нещо си работи - не го поправяй!" Абсолютно съм съгласен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 27, 2011 Report Share Публикувано Януари 27, 2011 Отговорът е еднозначен: "Не обновявайте биоса, ако няма проблеми с работата на компютъра. Всяко обновяване крие риск от неспособност за работа, ако нещо се обърка по време на обновлението и ще се наложи намесата на сервиза". То се налага при поставяне на друг процесор, който не се поддържа от текущата версия например. На сайта на производителя по принцип е упоменато за всяка версия биос какво точно е променено спрямо по-старата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anarven Публикувано Януари 27, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2011 Благодаря на всички за отговорите! Добре, че не съм пипала нищо! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост