Jump to content

Проблем при игрането на по натоварващи компютърни игри

Препоръчан пост

Здравейте,

Много се извинявам ако има подобна тема но не намерих нищо.

Значи проблемът ми е следния. Щом пусна някоя по-нова и по натоварваща игра компютъра ми започва да издава някакъв писклив звук. Предполагам, че не е от параметрите на компютъра, защото тай е нов, а и игри които ми вървяха перфектно на стария компютър сега ми създават проблеми.

Много ви умолявам помогнете ми, че вече не издържам.

Благодаря предварително. :)

Сподели другаде

Непрекъснато ли го издава този звук или само в началото?

Старият компютър с по-лоши параметри ли е от новият ти (предполагам да)? Преди това игрите вървяли ли са добре на този компютър(новият)?

Сподели другаде

Старият ми копмютър беше с по-слаби параметри, а новият ми компютър още от началото издава този звук когата пусна по-натоварваща игра. Звъкът е все едно компютъра е прегрял и продължава докато не изключа играта.
Сподели другаде

Свали програмата HWMonitor и я остави да работи минимизирана докато поиграеш и започне да пищи компютъра (вероятно пищи PC-говорителя в кутията). След това качи снимка от нея тук да видим как са температурите. Също така кажи каква е конфигурацията и коя е играта.
Сподели другаде

Това е снимката,а игрите са много на снимката играх Assassin's Creed, но и на много други игри комопютъра издава този шум.

Нз дали знаеш ,но няма как да видиме снимката така.Качи я например тук и дай линк после.

http://prikachi.com/

Сподели другаде

Това е снимката,а игрите са много на снимката играх Assassin's Creed, но и на много други игри комопютъра издава този шум.

Като пишеш коментара има там долу вляво бутон "Преглед", избираш снимката и натискаш "Прикачи този файл". После вдясно "Добавяне в мнението".

Сподели другаде

Оф-ф... не се получава много полезна информация за температурите. По време на игра беше ли пусната програмата? Тя и не показва температурата на видеокартата... Предполагам, че ти пищи от дъното, защото прегрява процесора. Компютъра готово сглобен ли го купихте? Виждам, че +12 V никакви ги няма, сигурно програмата нещо бърка. Можеш да се обърнеш към гаранционния сервиз най-добре, защото едва ли можеш да го отваряш и да правиш каквото и да било по него. Така е най-правилно. Демонстрирай им проблема.
Сподели другаде

Здравейте.Аз имам подобен случай.Когато започна да играя на видео игри започва да се чува шум все едно се включва друг вентилатор.Не мога да разбера дали е проблем или така трябва да бъде? Иначе игрите си вървят нормално.Ето и моите параметри:

дънна платка- Gigabyte GA-G31M-S2C

чипест на дънната платка - Intel Bearlake G31

видео карта- ATI Radeon 4670 HD (512MB)

процесор- DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2400 MHz (9 x 267)

Компютъра е в гаранция.

Сподели другаде

Ами щом е в гаранция нямаш право да го отваряш просто отиди в магазина и им покажи проблеми.

Всъщност възможно ли е да се включва някъква система за охлаждане?Когато спра играта за да провера параметрите(crtl+alt+del в програмата която си споменал по горе)звука моментално спира.Иначе всичко според програмата си е в границите. Просто малко се притеснявам да не изглеждам смешно когато отида в сервиза а всъщност на компютъра да му няма нищо.Ползвам го от година и половина и чак сега ми направи впечетление този звук наподобяващ вентилатор.

Сподели другаде

Вентилаторът на видеокартата вероятно се чува. Компютъра и видеокартата трябва да се почистват от прах поне два пъти годишно. Това правено ли е? Може да има натрупан прах по радиатора на видеокартата, охлаждането се влошава в такъв случай и автоматиката увеличава оборотите на вентилатора в опит да компенсира влошеното топлоотвеждане.
Сподели другаде

Вентилаторът на видеокартата вероятно се чува. Компютъра и видеокартата трябва да се почистват от прах поне два пъти годишно. Това правено ли е? Може да има натрупан прах по радиатора на видеокартата, охлаждането се влошава в такъв случай и автоматиката увеличава оборотите на вентилатора в опит да компенсира влошеното топлоотвеждане.

И аз за това си мислех ама той каза че комкпютъра му е в гаранция и няма как да го отвори защото ще скъса стикера и автоматично гаранцията ще отпадне.

Сподели другаде

Много ти благодаря за съвета.До сега компютъра не е почистван от прах. Ще го занеса в сервиза да го почистят.Даже разбрах че това струва 15 лева(магазин мултирама).
Сподели другаде