DumboG Публикувано Януари 25, 2011 Report Share Публикувано Януари 25, 2011 Здрасти, имам много дразнещ проблем с лаптопа, не мога да разбера дали е от хардуера или софта, затова реших в този раздел да пиша. Компа е нов, на около месец-два, но няколко дена след като го взех започна тва мега странно забиване на процесора... както си бачка и изведнъж светва лампата на процесора и отворения в момента прозорец,било екплорер, мозила, игра(забива и тръгва отново след като спре да свети процесора) , медиа файл, квото и да е забива за около минута и дава нот респондинг, а през това време можеш да си щракаш с мишката и да отваряш прозорци или задачи с двоен клик, като те се отварят след като спре да свети процесора... друг път забива всичко, а минимизиран филм примерно си върви... отделно след всяко пускане на компа винаги е различно - може цял ден да не забива , може и през 30 минути, дори през 5. След като забие и мине минута, тва което е вървало до момента и е забило си наваксва тая минута... Съжалявам ако ви се стори доста тъпо обяснението, но аз лично за 10 години сефте виждам такава глупост и не мога да разбера дали е от Уиндоуса, дали е от хардуера. Понеже не забива целия комп и някои прозорци или програми си работят(Примерно: торент клиента, таск мениджър), съм го дебнал с отворен таск мениджър и си показва абсолютно нормална работа на процеса, няма програма която да го тормози, а и повтарям компа е нов и няма почти нищо на него. Въпроса ми е може ли да е от Уиндоуса (ползвам 32 битовия, въпреки че проц. е х64 архитектура и не ползвам целия си рам така, но едва ли е тва проблема) или от фабричен или не дефект на процесора или некой др чарк... Процесора е AMD Phenom II X4 N930, сравнително нов... проверявах го 5 пъти за вируси с Авира- не намира нищо, а и аз не съм му слагал почти нищо... Моля за отговор ако някой може да помогне :( мисля тия дни да му сложа 64 битовия + формат и ако продължава вече би трябвало да е от самия комп :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 25, 2011 Report Share Публикувано Януари 25, 2011 Първо, не си казал за какъв по-точно лаптоп става въпрос и второ - това, което ти свети, едва ли е лампата на процесора... по-скоро е индикатора за дискова активност.Кажи какъв софтуер имаш инсталиран, напиши списък с инсталираните програми + операционната система (дотук знаем, че е 32-bit Windows).Възможно е антивирусната програма да проверява периодично за вируси или за актуализации, възможно е самият Windows да проверява за актуализации и да ги инсталира, може и някоя друга програма да го прави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DumboG Публикувано Януари 25, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2011 Acer Aspire 5553G AMD Phenom II X4 N930 Quad Core 2 GHz Radeon HD5650 1gb 12 gb ram Windows Ultimate x86 да сорри имах предвид лампата на диска , a компа го ползвам за игра и инсталираните програми се свеждат до системните драйвери и т.н. + нормално уин рар ,мозила, медиа пл. класик , уинамп и още 1 - 2 заради което ме съмнява че е от софта...на стария лаптоп съм 1 : 1 антивирус и всичко, както и на старите щайги преди тва и никога не е имало проблем с тях. а относно тва за уина да проверява и инсталва актуализации - първо съм ги спрял и второ да забива заради тва и то на таа конфигурация не вярвам. Авира Антивирус я ползвам от 4-5 години и също не вярвам да е от нея. Единственото което както казах за софта ме съмнява е 32 битовия уин, заради който ползвам 3гб рам от 12-те но тва е временно поради проблеми с 64битовия и несъвместимост с някои игри... Мисля да го форматна и преинсталирам след няколко дни, но ако и тогава прави проблеми значи би тряало да е дефект в конфигурацията. Когато забие и съм пуснал преди тва таск мениджъра, процесора си е абсолютно нормално натоварен и работи нормално. Може ли да е в харда проблема ? До момента днес от как е пуснат не е забивал, докато вчера имаше моменти за час около 5-6 пъти по минута две забиваше... :? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост