Sten Публикувано Януари 22, 2011 Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Дъното е MSI 880GMA-E45 /AMD 870/ AM3(143 лв. - от "Алтех"), а за паметта: - DDR3 2GB 1333MHz KINGSTON - 42,26 лв. - DDR3 KIT 2X1GB 1333MHz CORSAIR XMS3 - 59,9 лв. - DDR3 KIT 2X1GB 1333MHz KINGSTON HyperX Blu - 57,2 лв. - 2X1GB 1600MHz CORSAIR XMS - 75,7 лв. Като количество 2 гигабайта са ми напълно достатъчни. Няма да играя тежки игри,но искам програмите и съответните процеси да работят по-бързо. Процесорът,който мисля да използвам е Феном 2 Х2 550. В момента е монтиран на друго дъно и затова ще ми трябва и термопаста - има ли значение каква ще бъде или да взема най-евтината(Compound Arctic ceramique 2.5gr - 8,80 лв.)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Януари 22, 2011 Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Ами дъното е добро паметта също щом имаш парички и можеш да си го позволиш го вземи,но ако нямаш много пари можеш да се откажеш от някои неща,защото прадполагам че някои няма да ти трябват Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 22, 2011 Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Като искаш да зареждат и работят малко по-бързо програмите, ще трябва да вземеш памет на 1600 MHz (дъното я поддържа с овърклок). Тя ще тръгне на 1333, ти я овърклокваш на 1600 и това е. От друга страна двуядрения Phenom не е особено добър избор. По-добър би бил четириядрен такъв, но тъй като са скъпички, с почти същия успех ще се справя Athlon II X4 640 (3,0 GHz), на цена до 180 лв. (Box). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 22, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2011 А като марка/модел на паметта има ли такива,които са "непрепоръчителни" ? И по отношение на бързината има ли значение дали ще са две плочки по 1 гигабайт или една от два? Защото по принцип се забелязва разлика в цената... Относно броя на ядрата - програмите,които използвам не са нещо особено. Не знам дали са оптимизирани за две ядра - какво остава пък за 4... Може би при това положение ще е по-добре да мина по-скромно на 1333 Мхц,което е двойно повече от сегашната ми памет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 22, 2011 Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Честотата на паметта може да е двойно по-висока, но това не означава "двойно по-бързо ще работи компютъра". DDR3 работи пък с по-големи тайминги, които "изяждат" по-високата честота и на практика получаваш само няколко процента повишена бързина на работа. Основно получаваш 30% икономия на енергия и по-ниска температура на паметите вследствие на по-ниското работно напрежение (1,5 V). Два модула памет ще работят на двуканален режим, който е малко по-бърз от едноканалния с един модул памет. Така че - предимството е ясно.Новите опер. с-ми работят ефективно с повече от две ядра - да не те притеснява това, че няма да бъдат оползотворени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 22, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Аз работя със "стара" ОС,което разбира се си е мой проблем. Засега ще се насоча към дъното...Благодаря за "приземяването". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост