ilianski Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Здравейте на всички! Имам следния проблем с видеото и се появява по време на игри - цъкам NFS Underground 2, GTA SA, Vice City, 18 Wheels Of Steel Haulin' и други подобни "racing type", но не по -нови от 2005 година. Компа е с дъно Gigabyte GA-8STML, CPU Intel Celeron 1.7ghz, 1gb ram, и въпросната видео карта GF FX5500 256mb, 128bit- общо взето от старата школа. Та какъв е проблема, играя и след определен период от време - може би 2-3 часа изведнъж картината забива за няколко секунди , след това се пуска отново и така постоянно което прави невъзможно да се продължи да се играе - нещо свързано с драйверите имаше защото на няколко пъти ми излизаше съобщение от уиндоуса че има проблем с nv4. незнам си какво главния драйвер на нвидията - преинсталирах същите драйвери с които съм сега, пробвах и с по стара версия, преинсталнах ос, даже смених видеото но проблема си остава - съмнявам се да не е в дъното и да не прави хубава връзка AGP - слотът. Няма как по- добре да обясня - надявам се че ме разбирате - ще се опитам да направя видео, скриин няма как щото компа забива. Също още нещо - като забие така картината докъто си цъкам след като се появи отново има размазвания , някакви черти , объркана графика но се оправя бързо и пак така си седи все едно е забил - ако го оставя така се рества и сам.Надявам се някой да помогне ако може! Извинявам се за правописа и начина на говорене - няма как по- добре да го обясня!Хубав ден на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Първата ми мисъл, като четох беше, че е възможно да има прегряване на видеокартата, но като прочетох, че си пробвал с друга се отказах. Все пак може да видиш как са температурите и напреженията по време на игра с програмата HWMonitor 1.17 (има версия без инсталация, zip). Остави я да работи минимизирана и после може да дадеш снимка от нея. Машината ти е доста стара вече и може да има някакви други проблеми, например издути кондензатори по дъното, които са за смяна. За това особено спомагат фалшивите захранващи блокове, които масово се срещат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ilianski Публикувано Януари 20, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2011 да може и да е от някой кондензатор - ще пробвам с тая програмка, имам и speed fan - ще постна скриин и от двете - мерси за съвета Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 А пробва ли да я сложиш на друг слот? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ilianski Публикувано Януари 20, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2011 А пробва ли да я сложиш на друг слот? Аз имам само един AGP слот на дъното и видеото е на него - другите са PCI слотове за саунд карти, лан карти и така нататък - не съм я пробвал на друг комп иначе. Незнам само дали има значение скоростта на слота и може ли това да причинява проблем защото макс. дъното може на 4х да върви, а тая карта я дават 8х но тя май се наглася според дъното - нямам представа. Успях да направя и клипче - извинявам се за лошото качество - направих го набързо с телефон - но показва точно какво става докато играя:http://www.youtube.com/watch?v=MVuiyZrgkfo Слагам и pic-a с температурите : http://www.picvalley.net/u/1544/106239048813089170031295554546X3dfDPPLm752Qj1pSMt9.JPG Някакви идеи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Напрежението +12 V според програмата го няма никакво. Трябва да измериш напреженията с мултиметър (волтметър), а също може да кажеш и какво ти е захранването. В голяма част от случаите ментетата причиняват много ядове. Видеокарта AGP 8x работи и на 4х. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ilianski Публикувано Януари 21, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 21, 2011 ATX 300W - 230V е захранването но марка не мога да ти кажа - предполагам че е менте някво - има ли значение захранването при такива случаи ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 21, 2011 Report Share Публикувано Януари 21, 2011 Естествено, че има значение. Захранването е винаги от значение. То е гръбнакът на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabra Публикувано Март 11, 2011 Report Share Публикувано Март 11, 2011 Здравейте. Имам следния проблем , когато играя на Pro Evolution Soccer 2011 .В началото когато играя на играта всичко е ок. но след около минута ме изхвърля от играта и ми изписва :Vpu recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands. The generated error contains only system information such as driver version , AGP setting, graphic frame buffer size , etc. that will be used to analyze the problem. След това се губят драйверите на видеокартата и след рестарт отново вичко си е на мястотоИначе другите игри си работят.С най новите драйвери съм.Това са моите данни:дънна платка- Gigabyte GA-G31M-S2Cчипест на дънната платка - Intel Bearlake G31Видео карта PowerColor ATI HD4670 1GBпроцесор- DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 13, 2011 Report Share Публикувано Март 13, 2011 Ако си сигурен, че драйверите са актуални, значи може би е проблем в играта. Провери за някакъв пач. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост