Jump to content

Видео картата прекъсва по време на игра

Препоръчан пост

Здравейте на всички! Имам следния проблем с видеото и се появява по време на игри - цъкам NFS Underground 2, GTA SA, Vice City, 18 Wheels Of Steel Haulin' и други подобни "racing type", но не по -нови от 2005 година. Компа е с дъно Gigabyte GA-8STML, CPU Intel Celeron 1.7ghz, 1gb ram, и въпросната видео карта GF FX5500 256mb, 128bit- общо взето от старата школа. Та какъв е проблема, играя и след определен период от време - може би 2-3 часа изведнъж картината забива за няколко секунди , след това се пуска отново и така постоянно което прави невъзможно да се продължи да се играе - нещо свързано с драйверите имаше защото на няколко пъти ми излизаше съобщение от уиндоуса че има проблем с nv4. незнам си какво главния драйвер на нвидията - преинсталирах същите драйвери с които съм сега, пробвах и с по стара версия, преинсталнах ос, даже смених видеото но проблема си остава - съмнявам се да не е в дъното и да не прави хубава връзка AGP - слотът. Няма как по- добре да обясня - надявам се че ме разбирате - ще се опитам да направя видео, скриин няма как щото компа забива. Също още нещо - като забие така картината докъто си цъкам след като се появи отново има размазвания , някакви черти , объркана графика но се оправя бързо и пак така си седи все едно е забил - ако го оставя така се рества и сам.

Надявам се някой да помогне ако може! Извинявам се за правописа и начина на говорене - няма как по- добре да го обясня!

Хубав ден на всички! :peace:

Сподели другаде

Първата ми мисъл, като четох беше, че е възможно да има прегряване на видеокартата, но като прочетох, че си пробвал с друга се отказах. Все пак може да видиш как са температурите и напреженията по време на игра с програмата HWMonitor 1.17 (има версия без инсталация, zip). Остави я да работи минимизирана и после може да дадеш снимка от нея. Машината ти е доста стара вече и може да има някакви други проблеми, например издути кондензатори по дъното, които са за смяна. За това особено спомагат фалшивите захранващи блокове, които масово се срещат.
Сподели другаде

А пробва ли да я сложиш на друг слот?

Аз имам само един AGP слот на дъното и видеото е на него - другите са PCI слотове за саунд карти, лан карти и така нататък - не съм я пробвал на друг комп иначе. Незнам само дали има значение скоростта на слота и може ли това да причинява проблем защото макс. дъното може на 4х да върви, а тая карта я дават 8х но тя май се наглася според дъното - нямам представа.

Успях да направя и клипче - извинявам се за лошото качество - направих го набързо с телефон - но показва точно какво става докато играя:

http://www.youtube.com/watch?v=MVuiyZrgkfo

Слагам и pic-a с температурите : http://www.picvalley.net/u/1544/106239048813089170031295554546X3dfDPPLm752Qj1pSMt9.JPG

Някакви идеи! ;)

Сподели другаде

Напрежението +12 V според програмата го няма никакво. Трябва да измериш напреженията с мултиметър (волтметър), а също може да кажеш и какво ти е захранването. В голяма част от случаите ментетата причиняват много ядове. Видеокарта AGP 8x работи и на 4х.
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте. Имам следния проблем , когато играя на Pro Evolution Soccer 2011 .В началото когато играя на играта всичко е ок. но след около минута ме изхвърля от играта и ми изписва :Vpu recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands. The generated error contains only system information such as driver version , AGP setting, graphic frame buffer size , etc. that will be used to analyze the problem. След това се губят драйверите на видеокартата и след рестарт отново вичко си е на мястото

Иначе другите игри си работят.С най новите драйвери съм.Това са моите данни:

дънна платка- Gigabyte GA-G31M-S2C

чипест на дънната платка - Intel Bearlake G31

Видео карта PowerColor ATI HD4670 1GB

процесор- DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz

Сподели другаде