Jump to content

Проблем с харда и дъното

Препоръчан пост

Снимах го но нищо не се вижда грешката е следната:

1720- SMART Hard Drive detects imminent failure Your hard disk drive is detecting an imminent failure. To ensure no data loss, backup contents and replace this hard disk. Attribute Failed: #200

Така: изключих единия хард и грешката изчезна,уиндоуса така или иначе не стартира но да предположим,че ОС е на изключения диск...при следващия рестарт си бутва от CD-то тръгва си преинсталацията нормално и в един момент всичко умира след като те пита какво да прави: enter to continue, R to repair и т.н. след като цъкна ентър или R без значение в следващите 2 секунди и блокира CD-то спира да върти и до там!

Надявам се този път да съм по-изчерпателен!

Сподели другаде

Какви точно са твърдите дискове? Информация за останалия хардуер също би била полезна? Сигурен ли си, че инсталационният диск на Windows е читав?

Щом има грешка от S.M.A.R.T., това значи, че въпросният твърд диск е на смъртния си одър и му предстои да се скапе напълно. Т.е. свържи въпросния твърд диск като втори към някой компютър и си запази всички ценни файлове, които имаш. След това можеш да го прибереш в шкафа или да го ползваш да подпираш някоя лека врата да не се затваря.

Сподели другаде

Значи уиндоуса 99% е читав,след този въпросен компютър си преинсталирах лаптопа именно с тази цел и всичко е ОК в момента си джитка перфектно,даже добре,че стана така за да се сетя да си преинсталирам лаптопа :) малко off topic :(

В този случай както казваш ти,че е заминал харда защо когато го откача него и остане сам с малкия ОС отново не иска да се инсталира?

С две думи мисля,че Hiren's Boot CD ще свърши работа но там ми е пълна индия :( знаете ли как се работи с него? Като стигна до досовския прозорец и натам нищо не ми е ясно.....?

Не открих такава тема тук за това питам но ако има моляте да ми дадеш линк да видя как се раби с тази така да я нареча програмка!?

Благодаря ти че се отзова толко бързо и имаш желание да помогнеш! :bye:

Сподели другаде

Нищо не става тествах го, хайрена намери 4 бат сектора УЖ ги оправи но пак същата работа! Гледах джъмперите и схемите на хардовете и всичко си беше ок!

Явно е претърпял сериозен инцидент този комп. Направо се отказах да го правя!

Благодаря за бързата реакция :)

Сподели другаде

• 4 weeks later...
Packo7 аз съм по същия начин когато преинсталирам единия вариант е да си сложиш виста или да инсталираш xp само, че трябва да сложиш в едно флопи една дискета и всичко ще се оправи. :)
Сподели другаде