Jump to content

Проблем с харда и дъното

Препоръчан пост

Здравейте!

1-во много се извинявам,че пускам нова тема но не открих такава подобна която да ми помогне! Надявам се да ме извините за това!!!

Проблема е следния: При стартиране на компютъра излизат само букви >>> press del to setup, press F1 to continue и само това когато се цъкне DEL си влиза в биоса за стандартните му настройки,а когато се цъкне F1 излизат някакви извънземни неща и до там,БЛОКИРА до следващия рестарт!

Сложих харда на друг компютър и първото което излезна е >>> A:drive error , press F1 to continue когато цъкна на F1 излиза само черен екран! Но това не е всичко! Сложих друг хард на проблемния компютър и УЖ тръгна да стартира нормално,стига до зареждане на уиндоуса и след 1,2 секунди изчезва и почва всичко отначало! Пробвах с друг АТА кабел,слогах го на друг порт,слагах му по мощно захранване и все същото! ЛУДНАХ направо :crosseyes1: моля ви помогнете! Съмнява ме да не би да е токов удар и да са заминали и харда и дъното но бих искал да го изключа като вариант :-( Моля ви кажете си мнението и препоръките! :help:

Благодаря ви предварително!

П.С. Включвах ги идвата харда и не двете дъна,на здравото си тръгва здравия хард а на другото тръгва само здравия хард и пак същата работа стига до стартиране на уиндоуса и пак всичко изчезва и почва да зарежда наново!

Сподели другаде

Нищо чудно хард дискът да е заминал. Иначе може да направиш проверка на заподозряното дъно като откачиш периферията, махнеш паметите и оставиш само процесора. Включваш захранването и трябва да изпищи за RAM-памет (естествено трябва да е включено говорителчето (PC-speaker)).
Сподели другаде

Само да добавя,че когато тръгнах да преинсталирам уиндоуса ми казва,че не открива хард диск и това е на разваленото явно дъно,пробвах го и с двата харда и на двата същото!
Сподели другаде

Имах подобен проблем другия вариант е хард дискът ти да се е заключил и да се налага да го отключиш- трае някаде към 50 минути. Изтегли си Hiren's Tools и би трябвало да се оправи, при мен така стана и се оправи
Сподели другаде

Нищо чудно хард дискът да е заминал. Иначе може да направиш проверка на заподозряното дъно като откачиш периферията, махнеш паметите и оставиш само процесора. Включваш захранването и трябва да изпищи за RAM-памет (естествено трябва да е включено говорителчето (PC-speaker)).

Направих го и си пищи за РАМ после за видео и такаи най интересното е че пищи и за хард когато сложих харда си запали без писукане но пак до там,това ме навежда на мисълта,че е заминал харда то защо като сложа здравия хард тръгва да зарежда уиндолса за 1-2 секунди и се рестартира :blink: може би несходство с този уиндоус който е в здравия хард и опонентите на заподозряното дъно? Възможно ли е това? НО има и едно НО дори да е така при опит за преинсталация на уидолса се показва това....

Това е когато тръгна да преинсалирам Уиндоуса и на здравия хард и на разваления,а когато сложа разваления на здравото дъно ми изписва A drive error

post-18075-013262300 1295516928_thumb.jpg

Сподели другаде

Аз имам подобен проблем но със стария си хард диск, когато го поставя почва да пищи ( като онея машинки в реанимацията дет пищят --------- като умре някой :giggle: ) дали е възможно да се направи нещо иска ми се да го използвам, незнам какво му стана просто отказа а не е използван доста време така стоеше в кутията на стария комп :(

Harddisk-a е Макстор 40Гб

post-18582-051847600 1295525906_thumb.jpg

Сподели другаде

Наскоро с един приятел бракувахме неговия абсолютно същ диск(отказал по същия начин) и го заменихме с по голям(120GB).Ако искаш ,пусни му един тест с HDD Regenerator от Hirens Boot CD за лоши сектори,но щом е тръгнал да си заминава....На тоя,дето го бракувах,имаше 204 такива сектора,преди време ги попрвях,но положението си каза тежката дума и HDD замина за Вечните Електронни Полета :haha:
Сподели другаде

Отивай до магазина за нов хард диск и това е. Виж там какъв е - SATA ли е, PATA ли е... Да не си ги взел тия втора употреба отнякъде и само да ни размотаваш тук...
Сподели другаде

Моя хард диск е от стария ми компютър и си работеше ама отказа нищо просто пищи и тва е супер дразни пищенето имам чувството че ще гръмне компа :D
Сподели другаде

ХОРА МОЛЯВИ ПОМАГАЙТЕ :crosseyes1: от снощи го правя тоя комп..... :crosseyes1: значи проблема сега е следния...

Сложих въпросния хард на здравото дъно и успях да вляза в него и да го форматирам и преинсталирам ЗНАЧИ ХАРДА СИ БАЧКА...НО пак има НО!!!

Когато сложа моя хард на въпросното дъно стартира УЖ и след 1-2 секунди се рестартира,а когато сложих вече преинсталирания хард ми пише check sistem disk at prres enter to continue! Ръчках биоса да бутва от него от CD-to от флопи и т.н. и нищо не става,рестартирах биоса,сменявах му даже и джъмпера и пак същата работа,с една дума ми изписва НЯМАШ ХАРД ДИСК ПИЧ СЛОЖИ,НАТИСНИ ЕНТЪР И ЩЕ ЗАРАБОТЯ :((( но на здравото дъно харда работи!!! Има и още нещо.. по метода на изключването днес пробвах махнах всичко и почна да си пищи за РАМ,видео и после пискаше и без хард но когато го сложа мак същата работа,а от одеве спря да пищи без хард и когато пусна компа без хард ми го изписва същото check sistem disk at prres enter to continue!

Това ме навежда на мисълта,че си е заминало дъното защото и без и със хард си се държи все по един и същи начин!

До тук добре ако е дъното ясно,ново дъно и толкоз НО възможно ли е да се е поорал нещо биоса??? и ако е така какво мога да направя???

Моля ви помогнете ще се побъркам вече :crosseyes1:

Благодаря предварително!

Сподели другаде

• 2 months later...

Здравейте, някой може ли да помогне...??

Трябва ми програма която да сканира целия хардуер за да се разбере какво му куца но това сканиране трябва някакси да стане при бутване или първоначално залеждане! Не съм много ясен но проблема е следния и дано така да ме разберете: При стартиране на компа показва някаква грешка свързана с харда,а компа е с 2 харда. Пробвах да го преинсталирам стартира инсталацията на ,индоуса и забива! Та идеата е може ли да се разбере какво е?

П.С. Като го направя да си бутва от харда и тръгне да стартира ми казма че имало хардуерен проблем и ме моли да сложа уиндоус!

Моля ви помагайте...

Благодаря предварително!

Сподели другаде