Kargona Публикувано Януари 18, 2011 Report Share Публикувано Януари 18, 2011 Здравейте. Нуждая се от Вашето компететно мнение.Какъв е проблема? Притежавам лаптоп Acer Extensa 5635G, като вчера за мое голямо нещастие реших да си инсталирам последните актуалнисти на моята GeForce G105M директно от сайта на Nvidia.com. Обаче, новоинсталиран драйвер направо ми омаза резолюцията на екрана, филмите/дисковете на Bluray формат насичат ужасно, не мога да подкарам нормално елементарна игричка като Chicken Invaders например, а за капак ми изчезна и звука. Да спомена, че при инстала на новия драйвер, старият Nvidia беше заличен, не разполагам с инсталационните дискове, а нямам и предишен бек-ъп за да върна под режим на възстановяване от предходен момент.Моля, за Вашите препоръки преди да съм инсталирал/деинсталирал нещо погрешно и да обозя още повече нещата. Предварително, Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 18, 2011 Report Share Публикувано Януари 18, 2011 От сайта на Acer можеш да си свалиш необходимите драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kargona Публикувано Януари 18, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2011 От сайта на Acer можеш да си свалиш необходимите драйвери. Колега, благодаря за скоросния отговор. Ето това по-долу е кратка извадка от лаптопа ми. Както ме посъветва, влязох в страницата на Acer, но не намерих за моята операционна с-ма, драйвер на Nvidia. При Windows 7 Home Edition 32 Bit има някакъв на Nvidia, който свалих, но не смея все още да го инсталирам. Може ли да погледнеш и да ме посъветваш, дали това е точния драйвер за мене, според моите данни на PC-то. Благодаря, отново. Windows 7 Ultimate Media Center EditionDirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)ACER-PCIntel Pentium III Xeon, 2200 MHz (4.5 x 489)Acer Extensa 5635G3036 MBBIOS Phoenix (08/06/09)Standard VGA Graphics Adapter (14 MB)High Definition Audio Controller [NoDB]Intel® ICH9M/M-E 2 port Serial ATA Storage Controller 1 - 2928Intel® ICH9M/M-E 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 292DWDC WD5000BEVT-22ZAT0 ATA Device (465 GB, IDE)TSSTcorp CDDVDW TS-L633C ATA DeviceLaunch ManagerSynaptics PS/2 Port TouchPad Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet ControllerIntel® WiFi Link 5100 AGN (192.168.1.6) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 18, 2011 Report Share Публикувано Януари 18, 2011 За Windows 7 Ultimate има драйвери за chipset, камера, LAN и SATA контролера. Драйверите за видеото сигурно са включени при тези за chipset-а, което обяснява и проблема, който се е получил - инсталирал си драйвери върху вече съществуващи такива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kargona Публикувано Януари 18, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2011 тоест, твоя съвет е да сваля тези от chipset-a и да инсталвам? Или да си сваля от Win 7 Home 32 на nVidia-та. Това е за по-предна ОС и сигурно, ако не тръгне, после може да опитам с chipset-a, a ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 18, 2011 Report Share Публикувано Януари 18, 2011 Инсталирай драйверите за chipset-а, но преди това почисти старите драйвери, които си инсталирал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Kargona Публикувано Януари 18, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2011 благодаря за ценните напътствия. Като дадох Roll back на аудио драйверите и взеха, че се оправиха. Как да почистя старите драйвери, като ги делийтвам или друго ядче, като аз въобще нямам такива стари (за nVidia-ta говоря)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 18, 2011 Report Share Публикувано Януари 18, 2011 Ако ще се инсталират нови драйвери, първо старите се деинсталират, след което се почистват останките им със специална програма, накрая се инсталират новите. Процесът по почистване е описан в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Февруари 19, 2011 Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 Здравейте.Много ще съм благодарен на малко помощ.Значи проблема е следният.Един приятел с лаптоп ACER,ме помоли да му преинсталирам Windows Vista на Windows 7,тъй като наскоро си взех лаптоп с windows 7 и на негомного му хареса седмицата.Инсталирах от моя диск,но не можах да намеря читав драйвер за видео картата.Дори в сайта на NVIDIA ми дава все бета версии.Другия проблем,е че в диспечера на устройствата има устройства с удивителни,за които не знам какви са.И така,ако помогнете с малко драйвери ще съм много благодарен.Ето и малко инфо за лаптопа и ако трябва още нещо,кажете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Февруари 19, 2011 Report Share Публикувано Февруари 19, 2011 В официалния сайт има за Vista, те са същите и за Windows 7. Иначе от сайта на NVIDIA гледам, че има 179.48 beta. То Windows 7 си ги е инсталирал, щом си работи. Тези, които липсват са за разни спомагателни у-ва и функции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valinov Публикувано Февруари 20, 2011 Report Share Публикувано Февруари 20, 2011 В официалния сайт има за Vista, те са същите и за Windows 7. Иначе от сайта на NVIDIA гледам, че има 179.48 beta. То Windows 7 си ги е инсталирал, щом си работи. Тези, които липсват са за разни спомагателни у-ва и функции. Браво.Много благодаря,за сега всичко е наред и работи добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост