Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Какъв е проблема. При стартиране на компютъра и при зареждане на операционната система /ХР/ след логото на Виндоус екрана на монитора изписва No signal detected, а компютъра продължава да си зарежда. Смених: монитора, кабела за монитора, пробвах с DVI кабел - ефект няма и положението при всички комбинации е същото. В "Save Mode" си работи. Преинсталирах уиндоуса и уж работеше докато му качих драйверите за видеокартата и отново същото положение. Всичко е на ASUS. Дъно M2N-E SLI,Видеокарта EN7300GT SILENT/HTD/256M, рам 1GB, захранване 450W. Качвах драйвери от оригиналният диск с картата, от сайта на Асус, на Нвидия и нищо и половина. Дайте съвет какво може да е станало и как да процедирам.

Отворен съм за предложения.

Сподели другаде

Видеокартата е сдала багажа най-вероятно. Нова ще трябва да вземеш. Все пак интересното е, че компютъра зарежда - ако може да пробваш с друга карта ще е най-добре, но според мен нова трябва.
Сподели другаде

Провери си характеристиките на монитора - разделителна способност и опресняване. След това при стартиране на Windows избери VGA Mode и си настрой съответния режим на видеокартата.
Сподели другаде

Да през safe mode работи и няма този проблем. Проверил съм си разделителната способност и съм я намалил достатъчно, но за съжаление не е от това. Смених я на другият слот, защото дъното има два слота, бърках и във Биоса за да проработи, но нищо и половина. Като и кача драйверите тогава се сбъгясва и то предимно след инсталиране на Видеоконтролера.
Сподели другаде

Проверил ли си опресняването?

Да на 60 Hz

Слагах картата на круг компютър. След инсталиране на драйверите и рестартиране се появява същият проблем - няма сигнал към монитора. За съжаление май е предала богу дух :'( . Колкото и да не ми се иска ще трябва да се купува. Ако нясой се сети за нещо да пише.

Сподели другаде

Точно затова и аз писах че очаквам и други идеи за това какво може още да се направи.Някакъв тест ли? и аз вече не знам и повече нищо не ми идва наум.
Сподели другаде

Не разбрах тази видеокарта изобщо работила ли е нормално някога и дали е пробвано с различни версии на драйвъра. А иначе според скромното ми мнение на "аматьор" - може и да има логика да работи в Safe Mode - нали тогава се използва драйвър "за обща употреба"(не знам точният термин).
Сподели другаде

Трябва да имаш опция да го стартираш с VGA 640x480 разделителна способност .Не мога да се сетя как беше точно опцията .Касто влезнеш в бут менюто с F8 , ще я видиш .Ако не си пробвал досега направи го .
Сподели другаде

Значи работила е нормално доста време - около три години. През това време е преинсталиран поне 2 пъти уиндоуса. Драйверите са ъпдейтвани с по-нова версия или последната за момента и пак си е работила нормално. Докато един път след стартиране на компютъра се появява този проблем.

Да имам и друг компютър, но каква е връзката. Писах по горе, че съм я пробвал на друг компютър и след качване на драйверите и там се получава същият проблем.

Намалявам резолюцията на 800Х600 и проблема го има. В сеиф моде го няма но там се зареждат наистина само основни драйвери, или минимум от драйвери за работа на системата.

Надявам се да съм отговорил разбираемо на всички, но проблема си стои.

Чакам още мнения и препоръки. Бих го занесъл в сервиз, но вече е извънгаранционен, а една диагностика струва около 25$ без ДДС, а това е грубо казано половин видеокарта.

Благодаря на всички отзовали се дотук.

Сподели другаде

А иначе добре ли работи картата тоест имам впредвид като пуснеш компютъра и вентилаторите започват да се въртят(вентилаторите на картата)??
Сподели другаде