dididrogba Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Искам да попитам,някой знае ли защо диск Д ми е пълен и е в червено,Проблем ли е това изобщо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Може би защото си го запълнила? Проблем дотолкова, доколкото на теб ти трябва празно пространство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Да и аз имам същия проблем. Като диска ми е пълен и моя става червен. Ползвам Windows 7 x86 версия. И всеки път когато някой от дяловете ми надвиши 10% Оставащо празно място ... не не, нещо се обърках. Всеки път когато на харда има по малко от 10% свободно място. Уиндоуса оцветява заетото му място в червено, вместо в синьо. Червеното ме дразни и ме кара да удрям с чук по харда за да компресирам информацията ама не става. Каквото и да направя единствения начин да не свети червено, е да освобождавам място от харда си, докато не започне да свети синьо. Предложения за премахването на червените хардове и заместването им с сини: 1. Купувате си нов хард поне 120% от големината на стария ви. Боядисвате го в синьо. Ръгате го над стария. Подчертавам над, за да може малко от боята да покапе над стария за да се оцвети и той в синьо. Пускате компа и след форматирането на новия хард прехвърляте част от информацията от стария на новия. През това време(щото няма да стане много бързо) синята боя от вътре ще покапе и оцвети стария хард в синьо. Когато информацията е разпределена на двата харда то и цветът на Твърдия диск в Уиндоуса ще стане синьо. Ако не стане от раз натиснете F5 за да се обнови. 2. Носете червени слънчеви очила. По този начин те ще изолират червения цвят, да вярно няма да виждате синьо там където го няма но поне ще изглеждате готино сред колегите си които не носят слънчеви очила в офиса например. 3. Някой от английски форуми който обсъждат същия проблем казват че единствения начин да се махне червения хард е да се премахне устройството от панела за устройства на Уиндоус. Това звочи като разумна опция, ако бях бик щях да се хвана за нея. Все пак за какво ми е притрябвал достъпа до пълен хард, нали нищо не мога да запиша на него. Пък и аз съм бик, какво искате да си потроша монитора ли. 4. На кратко, ако харда ви свети червено, то той има по малко от 10% свободно пространство и му се слагат някой ограничения относно това какво можете да правите с него. Но ако изтриете нещо то той ще си стане син отново. Истинският въпрос е защо никой не знае как тази функция на Уиндоус може да се спре/промени според желанията на потребителя. Ако някой има решение за премахване/ нагласяне на тази функция ще съм му много благодарен. И аз не обичам да виждам червени хардове с 50ГБ празно място. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост