blademaster Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Имам компютър който е вече на 4 години, Процесор: Pentium 4 2.4Ghz(1mb Cache), ram 1gb DDR400, Дънната платка ми е хибридна Intel AsRock 915Gl. Taka проблемът ми е че видео картата е вградена, през четерите години не ми е минавало на ум да сложа видео карта която да е външна, купих си видео на Н-видия 512мб сложих я и дадох от биоса да е на auto, понеже вариантите са: On board: enable & auto. Слотовете за видео карти са 2 AGP & PCI-E. Имам ги и двата слота но проблема е че в момента в който сложа видео карта независимо дали съм задал от биос на ауто компютъра не работи повече от 1 ден без да даде проблем и да се налага отстраняване на видео контролера и съответно преинсталация на самия компютър което е много гадно. Някой срещал ли е такава ситуация и знае ли как мога да поправя това защото си е доста гадно да си стоя със старата видео карта която е 192мб а имам чувството че и на 64 Мб не мяза Върнах видео картата но ме интересува дали проблемът ми е в дъното или в някоя настройка.Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 ... компютъра не работи повече от 1 ден без да даде проблем...За какъв по-точно проблем става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Не знам дали има някакво значение,но все пак да попитам - когато започваш преинсталацията с вградената видеокарта ли си или с дискретната...или си пробвал и двата варианта? Почистваш ли както трябва драйвъра на вградената карта,когато слагаш другата? Някъде във форума имаше точно обяснение как да се направи това и с каква програма...Аз не съм го правил,когато съм слагал дискретна карта,защото съм имал късмета превключването да става без такива усложнения. Всъщност и при мен имаше проблем с дискретната видеокарта,но не толкова сериозен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blademaster Публикувано Януари 16, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Пробвал съм и по 2-та начина както казваш но все същото :( Проблемите са че дава сини екрани, дава грешки компа се рестартира на по 5-10 мин максимум 1 час. Купих видеото защото исках да играя игри и те си тръгваха.Преди година пак така се опитах сложих AGP video 256мб Ati Radeon ама нищо игрите тръгнаха аз така се зарадвах и след няма и 10-15 мин компа забиваше и така до сутринта и на сутринта кат го включих само показваше че все едно в компютъра няма нищо др освен тая видео карта която съм сложил,махнах видеото показваше този път че имам все едно само вградена видео, нито дъно нито нищо,а с вградената никакъв проблем вече 4 години :( същото стана и с Н-видията която е PCI-E помислих си че е от слота на АGP-то ама не е от него и на PCI слота така прави.Вече незнам какъв е проблема. Помислих да не е от захранването,махнах старото и си купих 460W Захранване от типа фортрон за 65лв. ама не е от тва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kras4ooo Публикувано Януари 16, 2011 Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Ако можеш снимай сините екрани и грешките които дава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blademaster Публикувано Януари 16, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 16, 2011 Еми няма да мога защото в момента съм си с вградената видео карта и не разполагам с външна, по нагоре съм написал че върнах тази която закупих защото не тръгна и даде проблем. В момента няма никакви проблеми но съм си с вградената затова Някакви идеи какво да правя??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 18, 2011 Report Share Публикувано Януари 18, 2011 Ако има проблем както с AGP карта, така и с PCI-E такава, захранването е сменяно и операционната е преинсталирана с форматиране с отделна видео карта, то може би има някакъв дефект в самата дънна платка. ASRock е все пак, лично аз ама хич не бих се изненадал. По принцип е възможно и проблем в BIOS да е, но не виждам някакви промени в него, които да имат връзка с проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blademaster Публикувано Януари 20, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Има ли възможност да се поправят нещата по някакъв начин? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Ако дефектът наистина е в дъното, то не, няма какво да се направи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blademaster Публикувано Януари 20, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Кофти :( очевидно ще се наложи да си взема нова машинкаА мога ли да диагностицирам по някакъв начин чрез програма или нещо др дали е от това??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Ами, не. Ако е някакъв хардуерен дефект, просто няма как да се разбере по софтуерен път. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blademaster Публикувано Януари 21, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 21, 2011 Кофти иначе конфигурацията работи перфектно, по нищо не отстъпва, освен като правим сравнения за игри. Но работи перфектно на тежки приложения без да насича, ;( как ми се искаше да му сложа видео карта, след като бях сложил 1 ден работеше рестартираше се, но все пак работеше,сложих игри като: Resident Evil 5, Call of Duty 1 i 2 Modern Warfare, avatar & доста други и машинката се дърша перфектно ама на следващия ден издъхна ;( :'( Незнам какъв е проблема, как 1 ден работи после не? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост