crazyfrog Публикувано Юни 17, 2011 Report Share Публикувано Юни 17, 2011 Здравейте.Моля ви за помощ.От няколко месеца ми изчезна звука на стария компютър.Проблема е че когато се опитам да инсталирам оргиналните драйвъри на звуковата карта компютъра се изключва сам и после не може да зацепе.Оправя се само чрез SAFE MODE но пак няма звук.Пренсталирах го три пъти , както и го форматирах.Използвах различни програми и драйвари за упдейт но пак не става.Остава си само жълтата питанка на C-Media AC97 Audio Device.Ето и моите параметри.BIOS OEM: K7S41GX BIOS P2.00 - P2.00 Chipset: SiS 741 rev 3 Motherboard: K7S41GX C-Media AC97 Audio Deviceзвуков адаптер SiS 7012 Audio DeviceДругия проблем е че ми изписва A BIOS Update has been detected for your PC и незнам как да го оправя.Дали компа плачи за нова звукова карта или е нещо друго?За съжаление звукът за твоето дъно не се поддържа от Windows 7, инсталирай ХР. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 17, 2011 Report Share Публикувано Юни 17, 2011 Здравейте.Моля ви за помощ.От няколко месеца ми изчезна звука на стария компютър.Проблема е че когато се опитам да инсталирам оргиналните драйвъри на звуковата карта компютъра се изключва сам и после не може да зацепе.Оправя се само чрез SAFE MODE но пак няма звук.Пренсталирах го три пъти , както и го форматирах.Използвах различни програми и драйвари за упдейт но пак не става.Остава си само жълтата питанка на C-Media AC97 Audio Device.Ето и моите параметри.BIOS OEM: K7S41GX BIOS P2.00 - P2.00 Chipset: SiS 741 rev 3 Motherboard: K7S41GX C-Media AC97 Audio Deviceзвуков адаптер SiS 7012 Audio DeviceДругия проблем е че ми изписва A BIOS Update has been detected for your PC и незнам как да го оправя.Дали компа плачи за нова звукова карта или е нещо друго?По принцип драйверът за звуковата карта трябва да е този. Предполагам става въпрос точно за Windows XP. Ако и с този драйвер има проблеми и на прясна преинсталация, най-вероятно дъното е дало някакъв дефект. Ще е добра идея да намериш отнякъде друга звукова карта, да я монтираш, да забраниш вградената от BIOS и да тестваш как ще се държи с другата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabra Публикувано Юни 19, 2011 Report Share Публикувано Юни 19, 2011 Значи абсолютно всичко се инсталира без проблем но започна ли да инсталирам звуковите драйвъри (достигат до 60%)компютъра се изключва сам. Преди около година никога не съм имал този проблем. Драйвърите се инсталираха и деинсталираха без да ми създават гловоболия.Ще ти опиша как веднъж без да искам оспях да ги инсталирам .След преинсалация и форматиране на Windows направих следното:-забраних AUDIO CONTROL DEVICE-инсталирах звуковия драйвър (C-Media AC97 Audio Device)-след това разреших C-Media AC97 Audio Device (всъщност нямам идея защо така се получава)и звука дойде. След около месец пак изчезнаха. Опитах същата схема отново , отново и отново но пак не се получи(записвах си всичко което правя подробно). За съжаление звукът за твоето дъно не се поддържа от Windows 7, инсталирай ХР.Аз съм с XP. Драйвъра който си ми посочил по горе се инсталира на 100% процента но отново звука го няма.Жълтата питанка на C-Media AC97 Audio Device отново си стои. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 22, 2011 Report Share Публикувано Юни 22, 2011 Оглеждал ли си дънната платка за подути кондензатори? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Юни 22, 2011 Report Share Публикувано Юни 22, 2011 Тези драйвери ли си инсталирал ? И може ли по-подробно да обясниш как точно инсталираш звуковия драйвер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabra Публикувано Юни 23, 2011 Report Share Публикувано Юни 23, 2011 Оглеждал ли си дънната платка за подути кондензатори?Досега не съм отварял кутията, но ще се разравоя в интернет за това което пишеш или как по точно да позная как изглеждат подутите кондензатори. Тези драйвери ли си инсталирал ? Точно тези драйвари съм инсталирал.Даже пробвах отново със звуковия но компютъра отново се изключи.И може ли по-подробно да обясниш как точно инсталираш звуковия драйвер.Инсалирам драйвара като просто следвам интрукциите next,и т.н.Може би съм те заблодил в по горните обяснения със забраните но просто търсех някаква нестандарта инсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabra Публикувано Юли 9, 2011 Report Share Публикувано Юли 9, 2011 Сега всъщност се сетих да попитам нещо:Възможно ли е картата да се е повредила от използването на тв. тунер? Преди време ми сложиха един тунер но нещо не ми хареса и го махнаха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 9, 2011 Report Share Публикувано Юли 9, 2011 Не би трябвало. Провери ли за подути/разтекли кондензатори? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabra Публикувано Юли 9, 2011 Report Share Публикувано Юли 9, 2011 Сега всъщност се сетих да попитам нещо:Възможно ли е картата да се е повредила от използването на тв. тунер? Преди време ми сложиха един тунер но нещо не ми хареса и го махнаха.Да проверих но не откривам нищо нередно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabra Публикувано Август 25, 2011 Report Share Публикувано Август 25, 2011 Вече си реших проблема.Купих си нова карта и всичко си работи перфектно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост