Jump to content

Изтрих нещо и нямам повече звук на компютъра

Препоръчан пост

заравеите, по невнимание изтрих една програма от ком. не си спомням как се казваше , нещо SOUND...и др не си спомням..само че беше син кцадрат с бели ивици...след това долу на старт менюто ми даде ч4е няма драивар. като жляза на контролния панел и утида на звуци и аудиоустроиства ми дава че няма аудиоустроиство. на старт меню имам един жълт знак с! като чукна на него ми изписва ..downloading updates...като иасам да изключа ком. на знака за изкл. имам друг занк и пише..downloaded updates and turns off your computer .... незнам дали бях изчерпателна и точна в обяснението но малко сам на Вие още в тази област...благодар ви
Сподели другаде

Звуковата карта каква е точно? Ако не знаеш нея, кажи дънната платка каква е. Ако не знаеш, можеш да ползваш AIDA64 Extreme Edition, която ще ти предостави подробна информация за хардуера.
Сподели другаде

• 2 months later...
здравеите днес барниках по компютъра ми и останах без звук моляви помогнете имах идеа дадох десен бутон на my computer после properties и hardware и device manager и наи долу до sound,video... и имам device които е с жълт удивителен ровам reinstall но не став :( а плс хелп
Сподели другаде

Ами ето с тази програма AIDA64 ще можеш да видиш каква ти е звуковата карта и ние след това ще ти дадеме и драйвери.А ако знаеш каква ти е напиши я в следващият си коментар.
Сподели другаде

Здравейте,пиша тук за да не отварям нова тема. Аз също имам проблем със звука.Имам звук но е мнооого тих.Незнам нито каква е картата нито от къде да изтегля драйвер.Дори незнам дали съм снимал правилната опция на програмата АИДА64. Ще се радвам ако ми помогнете с драйвър и за мен.http://img10.imageshack.us/img10/8572/49330870.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Сподели другаде

Усилил ли си колони и т.н от компютъра виж и отзад дали жака е вкаран докрай.

От всичките ти най-грешното си снимал :D снимай "PCI/PnP аудио" или "HD Audio".

Жаковете са наред защото всичко влиза в усилвател.Сменям местата на входове-изходи и пак само комп. е тих. Друго всичко си е ...силничко.Дори съм пробвал с на приятели лаптопите-свирят си идеално.http://img88.imageshack.us/img88/5813/15290370.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Сподели другаде

2) деинсталирате драйверите от Add or Remove programs или деинсталирате самите устройства от Device Manager;

3) рестартирате в Safe Mode (натискате F8 постоянно преди да започне да зарежда Windows, при което трябва да се появи меню с възможни начини за стартиране, първият от които е именно Safe Mode);

4) стартирате въпросната програма за чистене

Driver Cleaner 1.5 Pro

5a) потвърждавате с OK на началното предупреждение;

5б) от падащото меню избирате кой драйвер ще чистите;

5в) ако ще чистите повече от един, можете да сложите отметка на Select multiple cleaning filters и да добавяте отделните филтри, като ги избирате и кликате бутон Add >>;

5г) кликате бутон Start, за да започне чистенето;

http://pics.softvisia.com/design/pics/3526/DCP.png

после изтегли ето тези драйвери Realtek High-Definition Audio Driver for Vista/7 2.58 и инсталирай.

Сподели другаде

2) деинсталирате драйверите от Add or Remove programs или деинсталирате самите устройства от Device Manager;

3) рестартирате в Safe Mode (натискате F8 постоянно преди да започне да зарежда Windows, при което трябва да се появи меню с възможни начини за стартиране, първият от които е именно Safe Mode);

4) стартирате въпросната програма за чистене

Driver Cleaner 1.5 Pro

5a) потвърждавате с OK на началното предупреждение;

5б) от падащото меню избирате кой драйвер ще чистите;

5в) ако ще чистите повече от един, можете да сложите отметка на Select multiple cleaning filters и да добавяте отделните филтри, като ги избирате и кликате бутон Add >>;

5г) кликате бутон Start, за да започне чистенето;

http://pics.softvisia.com/design/pics/3526/DCP.png

после изтегли ето тези драйвери Realtek High-Definition Audio Driver for Vista/7 2.58 и инсталирай.

Последно (глупаво) въпросче: Кои драивър точно да изтрия(името) и какво значи-сафе моде? :blush:

Сподели другаде

Значи истриваш драйверите с имет Realtek ....,Safe mode означава безопасаен режим това се прави защото тогава някои драйвери не се зареждат и трябва да се почистят защото има остатъчни файлове.
Сподели другаде

• 2 months later...

Здравейте.Моля ви за помощ.От няколко месеца ми изчезна звука на стария компютър.Проблема е че когато се опитам да инсталирам оргиналните драйвъри на звуковата карта компютъра се изключва сам и после не може да зацепе.Оправя се само чрез SAFE MODE но пак няма звук.Пренсталирах го три пъти , както и го форматирах.Използвах различни програми и драйвари за упдейт но пак не става.Остава си само жълтата питанка на C-Media AC97 Audio Device.

Ето и моите параметри.

BIOS OEM: K7S41GX BIOS P2.00 - P2.00

Chipset: SiS 741 rev 3

Motherboard: K7S41GX

C-Media AC97 Audio Device

звуков адаптер SiS 7012 Audio Device

Другия проблем е че ми изписва A BIOS Update has been detected for your PC и незнам как да го оправя.

Дали компа плачи за нова звукова карта или е нещо друго?

Сподели другаде