GAlkATA Публикувано Януари 13, 2011 Report Share Публикувано Януари 13, 2011 Значи имам една видео карта FX 5500 , която адски много бръмчи при включването си , а това много ме дразни.Един приятел ми каза , че не е хубаво да продължавам да я ползвам така , защото вентилаторът скоро можело да спре да работи. Та въпросът ми е как да го сменя ?Искам само да сменя вентилатора , но не искам да сменя и радиатора.Възможно ли е това ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2011 Report Share Публикувано Януари 13, 2011 В общи линии не може. Т.е. дори и да е възможно от техническа гледна точка, просто не си заслужава усилията въобще. Най-добре намери някое бюджетно отделно охлаждане за видео карти, което да пасва на твоята карта. Няма да е лесна задача, защото картата ти е стара, но все пак можеш да опиташ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 13, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2011 Няма смисъл да се влагат пари в тази стара видео карта.Питам , защото в един сервиз ми казаха , че е възможно и ще ми излезне около 5 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2011 Report Share Публикувано Януари 13, 2011 Да, технически е възможно. Просто трябва да се намери подходящ вентилатор, може да са нужни евентуални по-специфични инструменти, за да се извърши "трансплантацията", и е нужно повече внимание като цяло. Неща, които обикновеният потребител по принцип няма. Това за сервиз е по-лесна задача. Поне би трябвало да е. Мисълта ми беше, че може да се смени цялото охлаждане с ново, което също би трябвало да е евтино като цяло. Ако си готов да гласуваш доверие на сервиза, можеш да им връчиш картата да я "лекуват". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 13, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2011 Ако си готов да гласуваш доверие на сервиза, можеш да им връчиш картата да я "лекуват". Там е проблемът , че нямам вяра на всезнаещите "доктори" .Предпочитам да си го направя сам и да съм спокоен , че ще работи , а не да го занеса да ми сменят 1/3 от частите , а после да се ослушвам постоянно дали вентилаторът се върти или не . Ако има някакви стъпки за подмяна на вентилаторът , моля да ми се каже в такава последователност трябва да се извърши процедурата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Януари 14, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 14, 2011 Намерих една статия , която ми свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост