Jump to content

Смяна на вентилатора на видео карта

Препоръчан пост

Значи имам една видео карта FX 5500 , която адски много бръмчи при включването си , а това много ме дразни.Един приятел ми каза , че не е хубаво да продължавам да я ползвам така , защото вентилаторът скоро можело да спре да работи.

Та въпросът ми е как да го сменя ?Искам само да сменя вентилатора , но не искам да сменя и радиатора.Възможно ли е това ?

post-14664-075416300 1294911570_thumb.jpg

Сподели другаде

В общи линии не може. Т.е. дори и да е възможно от техническа гледна точка, просто не си заслужава усилията въобще. Най-добре намери някое бюджетно отделно охлаждане за видео карти, което да пасва на твоята карта. Няма да е лесна задача, защото картата ти е стара, но все пак можеш да опиташ.
Сподели другаде

Да, технически е възможно. Просто трябва да се намери подходящ вентилатор, може да са нужни евентуални по-специфични инструменти, за да се извърши "трансплантацията", и е нужно повече внимание като цяло. Неща, които обикновеният потребител по принцип няма. Това за сервиз е по-лесна задача. Поне би трябвало да е. Мисълта ми беше, че може да се смени цялото охлаждане с ново, което също би трябвало да е евтино като цяло. Ако си готов да гласуваш доверие на сервиза, можеш да им връчиш картата да я "лекуват".
Сподели другаде

Ако си готов да гласуваш доверие на сервиза, можеш да им връчиш картата да я "лекуват".

Там е проблемът , че нямам вяра на всезнаещите "доктори" .Предпочитам да си го направя сам и да съм спокоен , че ще работи , а не да го занеса да ми сменят 1/3 от частите , а после да се ослушвам постоянно дали вентилаторът се върти или не . Ако има някакви стъпки за подмяна на вентилаторът , моля да ми се каже в такава последователност трябва да се извърши процедурата.

Сподели другаде