Jump to content

Забиване и натоварване на 100%

Препоръчан пост

Здравейте. Съвсем случайно попаднах на вашият форум и реших да се регистрирам.Проблема ми наистина трябва да се разреши за кратък период от време,а тук забелязах,че има достатъчно компетентни хора,които могат да ми помогнат. И сега за самия проблем.

Купих наскоро на майка ми лаптоп Делл инспирон м5030. Трябва и основно за скайп и за осъществяване на видеовръзка. Лаптопа нямаше инсталирана ОС и му сложих win 7.Свалих всичко необходимо от сайта на Делл и инсталирах. Лаптопа работеше нормално,докато не му пуснах Скайпа. При провеждане на разговор няма проблем. Дори и когато ответната страна пусне камерата всичко е ОК, но когато се пусне неговата камера до 2-3 мин започва да насича,процесора се натоварва на 100% и става негоден за употреба.Единствено рестарт може да го оправи. Пробвах с други видеодрайвери, пробвах и с подмяна на драйверите на камерата.Преинсталирах и самия уиндоус, но без ефект. Инсталирах си Everest да огледам дали всички компоненти са с инсталирани драйвери и забелязах, че на менюто ,,Обща информация'' в полето за ,,Дънна платка'' ми изписва ,,Неизвестно'',на централен процесор ми пише Unknown, 2300 MHz (11.5 x 200). Първо си помислих ,че не съм инсталирал всичко както трябва и наново пак свалих драйверите и наново ги инсталирах ,но без никакъв ефект :(. Моля някой ако може да ми помогне да сподели някаква идея.Лаптопа ще е при мен само още 2 дни и трябва да успея да го оправя (ако е възможно изобщо).

Благодаря ви предварително!

Сподели другаде

Кой точно процес товари системата и консумира процесорното време? EVEREST Ultimate актуална версия ли е? Напълно е възможно да не разпознава хардуера, ако е старичка. А и програмата е изоставена и няма да бъде обновявана. За възможно най-актуална информация ползвай наследника й - AIDA64 Extreme Edition.
Сподели другаде

Предполагам, че си сложил последната версия на скайп. Деинсталирай я, изключи компютъра и след минута го включи. След това инсталирай някоя по - стара версия на скайп / например версия 4 /. Аз се сещам за това ... Успех !
Сподели другаде

Предполагам, че си сложил последната версия на скайп. Деинсталирай я, изключи компютъра и след минута го включи. След това инсталирай някоя по - стара версия на скайп / например версия 4 /. Аз се сещам за това ... Успех !

И аз мисля като теб.

Сподели другаде

В таск менаджера го видях. System Interrupts е процеса(какъвто и да е той).Вдига до 96% и пада най-много до 85%.Всякаква работа е невъзможна след като се появи :(. Да прав беше. С аида ми моказва всичко.Значи всички драйвери са налице.

А това със Скайп съм го пробвал.Проблема остава същия.

Сподели другаде

:(. И без батерия пак по същия начин реагира на пуснато видео. Този път дори нямаше и минута,разговора се разпадна и процесора отиде на 100% .System Interrupts скочи пак до небето.Мислех да инсталирам нова седмица ,но тъй като на моя лаптоп съм със същата май е излишно упражнение.
Сподели другаде

Защо не пробваш и да инсталираш "Windows XP" и виж дали ще пак ще е с високи процеси.Тоест можеш да оставиш "Win7",направи си друг дял на диска и инсталирай и XP и виж дали проблема ще седи и при XP.
Сподели другаде

В нета има доста писания по въпроса, но за съжаление мненията са доста и различни. Като се започне от инсталиран стар видео - драйвър и се стигне до инсталиран Deamon Tools или подобни. Потребители съобщават за доста такива проблеми.

Задължително ли е използването на Win 7 ? Пробвал ли си с ХР ?

Как се държи системата, ако вместо скайп пробваш ICQ ?

ПС: изпреварихте ме . Това за ХР го забрави.

Редактиран от vesodimov
Сподели другаде

Мхм дам сега видях в сайта на DELL.Дам не си прави опити за сега щом няма Drivers за Windows xp от оригиналния сайт.Та казваш че си инсталирал всичките Drivers които ги има в сайта? А какви драйвери си изтеглил за "WIN 7 32-bit" или "WIN 7 64-bit"?
Сподели другаде

Изтеглих 32 битови(какъвто е и wina). Сега разгледах лаптопа през аида64 и на частта където показва подробности на процесора има една подточка ,,Набор инструкции''-х86, х86-64 ММХ, 3DNow!.Да не би процесора да е 64 бита а операционната система 32 и оттам да идва проблема.

Извинявам се за флоода. Сега проверих и моя лаптоп,който работи безотказно вече повече от година.И той е така .Процесора пише,че е 64 бита а седмицата е 32.

Сподели другаде