placidus Публикувано Януари 8, 2011 Report Share Публикувано Януари 8, 2011 Здравейте,става на въпрос за 3D филмите,които са BDRip релийзи в MKV формат, които могат да се гледат на 3D телевизор с активни очила.Те са стерео изображение,две картини хоризонтално/Side-by-Side/ или вертикално/Top-and-Bottom/ разположени,като 3D телевизора ги събира в една картина подходяща за 3D гледане.При хоризонталния вариант,обикновено резолюцията е до 1920х1080 и няма проблем с възпроизвеждането.При вертикалния,почти винаги тя е по-голяма,пример: 1920x2160, 1280x1440 и други варианти.Проблема е,че не се възпроизвеждат от тв-то,грешката е за "неподдържана разделителна способност" Въпроса ми е,има ли по лесен вариант/отнемащ по-малко време/ да се преработи видеото и резолюцията да се намали до подходяща.Проблемът е,че все още има малко количество 3D съдържание и голяма част от него е във вертикалното стерео. Аз лично пробвах с AVS video converter и ImToo от MKV в MKV, но резултът е незадоволителен: отнема при мен около 9 часа,двете картини са нормални,но като ги събера на телевизора има лек двоен образ.Гледах и "mkvmerge GUI" ,но май с него не може това.Срещах някъде,че MeGui e също подходящ за работа с MKV и ако се използва определен скрипт може да стане по-лесно.Но само до толковане,повече не съм запознат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Януари 8, 2011 Report Share Публикувано Януари 8, 2011 http://www.videohelp.com/tools/uncropMKV Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
placidus Публикувано Януари 8, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 8, 2011 Благодаря!Сега я пробвам, но определено също става бавно.Поне резултата да е добър,защото все пак е по-специфичен 3D стерео формата.Ще споделя,когато съм готов. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
placidus Публикувано Януари 9, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 9, 2011 Пробвах един филм с резолюция 1920х1632 като я направих на стандартната 1920х1080.Процесът траеше около 12 часа и се изрязаха съответните части,качеството се запази.Определено не е удачен варианта с изрязване,губи се част от картината и определено дразни/ако трябва да изрязваме от 1920х2160/.Явно друг начин няма и не си заслужава тази процедура и трябва да забравя 3D BDRip с вертикално разположение.Интересно ми е,защо все пак ги рипват така,като гледането им е ограничено? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Януари 9, 2011 Report Share Публикувано Януари 9, 2011 Не и на TV сам виждаш че не е по стандарта FullHD 1920х1080 - така е като всяко лапе се смята за по-велик от aXXo. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост