Jump to content

Резолюция на 3D филми

Препоръчан пост

Здравейте,става на въпрос за 3D филмите,които са BDRip релийзи в MKV формат, които могат да се гледат на 3D телевизор с активни очила.Те са стерео изображение,две картини хоризонтално/Side-by-Side/ или вертикално/Top-and-Bottom/ разположени,като 3D телевизора ги събира в една картина подходяща за 3D гледане.При хоризонталния вариант,обикновено резолюцията е до 1920х1080 и няма проблем с възпроизвеждането.При вертикалния,почти винаги тя е по-голяма,пример: 1920x2160, 1280x1440 и други варианти.Проблема е,че не се възпроизвеждат от тв-то,грешката е за "неподдържана разделителна способност" Въпроса ми е,има ли по лесен вариант/отнемащ по-малко време/ да се преработи видеото и резолюцията да се намали до подходяща.Проблемът е,че все още има малко количество 3D съдържание и голяма част от него е във вертикалното стерео. Аз лично пробвах с AVS video converter и ImToo от MKV в MKV, но резултът е незадоволителен: отнема при мен около 9 часа,двете картини са нормални,но като ги събера на телевизора има лек двоен образ.Гледах и "mkvmerge GUI" ,но май с него не може това.Срещах някъде,че MeGui e също подходящ за работа с MKV и ако се използва определен скрипт може да стане по-лесно.Но само до толковане,повече не съм запознат.
Сподели другаде

Благодаря!Сега я пробвам, но определено също става бавно.Поне резултата да е добър,защото все пак е по-специфичен 3D стерео формата.Ще споделя,когато съм готов.
Сподели другаде

Пробвах един филм с резолюция 1920х1632 като я направих на стандартната 1920х1080.Процесът траеше около 12 часа и се изрязаха съответните части,качеството се запази.Определено не е удачен варианта с изрязване,губи се част от картината и определено дразни/ако трябва да изрязваме от 1920х2160/.Явно друг начин няма и не си заслужава тази процедура и трябва да забравя 3D BDRip с вертикално разположение.Интересно ми е,защо все пак ги рипват така,като гледането им е ограничено?
Сподели другаде