Jump to content

лазерен принтер ли да купя?

Препоръчан пост

Здравейте, искам да купя принтер. Не мисля че ще го ползвам много често или по-скоро за много разпечатване на листя. Просто за училище ми трябва да си разпечатвам реферати ... Чух че мастилените бързо се запушвали дюзите. Вярно ли е че лазерните са по-добри и като инвестиция? Искам и ако може и скенер да е вграден...-така и така ще купувам. Дайте идея, мнение, съвет за цена и от къде. Бих купил и втора ръка. И пак откъде. Има ли в нета? А някой да предлага?
Сподели другаде

Бих искал и аз да задам няколко въпроса по темата,без да отварям нова

И аз съм се спрял на лазарен принтер и искам да попитам "самсунг" добри ли им са принтерите?Казаха ми ,че "канон" не им са много качествени принтерите, главата лесно се била разваляла :)

Сподели другаде

• 10 months later...

Все пак, още нещо за принтерите.

Лазерните, както и мастилените принтери имат своите предимства и недостатъци. И при двата вида има добри технически решения - многофункционални машини. Това с марките е малко относително, но не и без значение.

Лазерните принтери като технология са на по-високо ниво, по-евтини са и не са чак толкова капризни. Лошото е, че техния консуматив понякога достига цената на самия принтер.

Мастилените принтери като правило са малко по скъпи, но за сметка на това консумативите са доста евтини и човек ако има малко технически умения и желание, то може да се справя и сам с мастилниците т.е почистване, пълнене.

Аз лично използвам мастилен принтер.

Сподели другаде

Все пак, още нещо за принтерите.

Лазерните, както и мастилените принтери имат своите предимства и недостатъци. И при двата вида има добри технически решения - многофункционални машини. Това с марките е малко относително, но не и без значение.

Лазерните принтери като технология са на по-високо ниво, по-евтини са и не са чак толкова капризни. Лошото е, че техния консуматив понякога достига цената на самия принтер.

Мастилените принтери като правило са малко по скъпи, но за сметка на това консумативите са доста евтини и човек ако има малко технически умения и желание, то може да се справя и сам с мастилниците т.е почистване, пълнене.

Аз лично използвам мастилен принтер.

Така! Мастилените принтери не са скъпи, но консумативите им излизат доста скъпо, особенно цветните мастила. При по-продължително неизползване засъхват и т.н. Аз лично мисля, че за домашна употреба мастилен принтер не е удачен. Лазерният принтер се оказва по-сполучливо решение за дома. Не засъхва. Не е чак толкова скъпо едно пълнене с тонер (от порядъка на 40 лева най-много, но пък караш една година, ако не го използваш много често).

Според мен решението е само едно - ЛАЗЕРЕН ПРИНТЕР, може и в комбинация със скенер и копир.

Сподели другаде

ЛАЗЕРЕН-според мен. Тук за това питах преди много време. Купих лазерен- секън хенд със заредена касета. Досега не съм я зареждал. Работи. Никаква поддръжка.Никакви забележки.....-Чух че мастилените им се запушват дюзите.Че трябва от време на време да принтваш по нещо..., че консумативите им са по-скъпи. Аз незнам какви съображения имат хората да предлагат мастилени? Като гледам цените им..., а секън хенд направо ще ти го подарят. Но после май е ...разхода. Аз съм доволен от моя. И препоръчвам ЛАЗЕРЕН.
Сподели другаде

Мастилните са по-капризни ,но доколкото са ми казвали ,че те правели по-добри снимки,от лазерния не знам дали е така

Ползвам черно-бял лазерен принтер и съм много доволен.Едно зареждане ми е 40 лева и би трябвало да ми изкара над 1000 копия ,още не съм го изхарчил

Сподели другаде

Да , качеството на доста от мастилените принтери, е доста добро. И са цветни ... но трудни за поддръжка. Ако не е нужно на човек да принтва някакви супер готини и цветни неща, то черно-бял лазерен принтер е по доброто. Според мен. Сега ако го прочете някой който притежава мастилен принтер и реши да ме обори само и само щото тук по нашите географски ширини и дължини всеки е прав и направил най-добрия избор, и никога не признава очевидното... Повече няма да пиша в тази тема. Написах само мнението и предпочитанията си от опита ми.
Сподели другаде

Аз притежавам два мастилено-струйни принтера и на двата ми се е случвало дюзите да се запушват, като на единия касетките бяха пълни над половината и мастилото общо взето отиде зян. Едно зареждане на принтера ми с неоригинално мастило излиза около 25 лева за двете касети.
Сподели другаде