darco Публикувано Януари 11, 2011 Report Share Публикувано Януари 11, 2011 CPU has been changed or CPU Ratio changed fail.Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit. Може батерията на биоса да е отишла . Провери дали е наред .Всъщност направо вземи я смени 2 лв . е в крайна сметка . Дъното MSI ли е? Принципно това е съобщение , че е променена настройката в биос. MSI дънните платки имаха проблем с това много често се случваше , поне аз имам такива наблюдения. Особенно К9 серията . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2011 Report Share Публикувано Януари 11, 2011 Когато стартирам компютърът ми дава черен екран на който имам 2 опции да натисна F1 за старт на машината или del за Setup и изписваCPU has been changed or CPU Ratio changed fail.Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.Идея си нямам, къде се намира CPU, влизах в Setup, намерих CPU, но дотам, CPU не видях Имах вируси, който благодарение на теб и програмите, който ме посъветва да изтегля вече са в историята - компютърът ми е чист Както вече споменах, влез в BIOS, задай настройки по подразбиране и ги запази на излизане. Ако това не помогне, наистина е добра идея да опиташ да смениш батерията на дънната платка. Дори при някое включване ми иска преинсталация (boot from CD)или нещо такова.Но също така понякога ми дава опции: start windows normaly - на което давам enter и вичко е наред за известно време, но сега не става и вчера му дадох Last known good configuration и засега работи.Въпросът ми е има ли как да се оправят нещата без да се налага преинсталация И пропуснах да кажа, че ми дава някаква грешка в Windows\sys32Не би трябвало да ти предлага стартиране от диск, освен ако не си поставил такъв в оптичното устройство.И каква по дяволите е тази грешка? Грешки може да има хиляди. Да започваме да гадаем ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Януари 19, 2011 Report Share Публикувано Януари 19, 2011 Здравейте, Имам проблем с един вирус (Троянче). Сега ще ви обясня и малко по подробно.Лаптопът или май трябва да кажа лаптопчето, че е от мъничките, е ASUS и е със следните характеристики:MS Windows 7 Ultimate 32 bitIntel Atom CPU N450 @ 1.66 GHz; 1 GB RAM; Intel Graphics Media Accelerator 3150Беше с антивирусна AVG, но тъй като почнаха да излизат разни подозрителни гадини реших да я сменя с NOD32.Сложих и Malwarebytes Anti-Malware и SUPERAntiSpyware и сканирах с тях и то няколко пъти.Лог файловете са следните:mbam-log-2011-01-19 (20-54-54).txt и SUPERAntiSpyware Scan Log - 01-19-2011 - 22-19-47.txtСлед като сканирах и почистих с тях пуснах и NOD-а да сканирана. Успя да намери само една гадинка която изглеждаше по следният начин:http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/virus.pngДадох му почисти и останах "приятно" изненадана. Нищо не се е изчистило и при следващо сканиране всичко си е отново там.Влязох в regedit да видя дали не са останали някакви гадинки със съдържащото се троянче, но никъде нищо не ми откри.Да не забравя да спомена, че бях сложила и Spy Doctor или нещо такова се водеше, но я махнах тъй като започна да ми бави СТРАШНО много системата. Отваря ми прозорци и програми по за минимум 30-40 сек или тотално забиваше. След като го махнах нещата се подобриха и оставих гореспоменатите програми. Моля ви, помагайте... Цял ден се мъча с този кон :( Какво да направя още преди да преинсталирам (дано не се стига до там)?? Че то и както е тръгнало няма и CD/DVD ROM и ще трябва да преинсталирам от флашка, което и ни най малка идея си нямам как става...Благодаря ви предварително... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Януари 19, 2011 Report Share Публикувано Януари 19, 2011 Здравей SURF_lady .Ето линк към тулове от Eset за този троянец -> http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2372&actp=search&viewlocale=en_US&searchid=1263150135330 Опитай първо с тях , ако не стане пиши . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Януари 19, 2011 Report Share Публикувано Януари 19, 2011 Darco...не-ефективни са инструментите на ESET срещу тази твар.След малко колегата ще даде инструкции за по-ефективен такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 19, 2011 Report Share Публикувано Януари 19, 2011 Разархивирай и стартирай този файл. Стартирай програмата. При откриването на съмнителен файл и налична опция "Cure" - продължи. Aко съмнителният файл е само "sptd.sys", избери "Skip".Ако опцията Cure не е активна, избери Skip, но НЕ Delete или Quarantine.Дай log-файл от програмата, който трябва да се намира в C:\TDSSKiller_дата.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Януари 19, 2011 Report Share Публикувано Януари 19, 2011 Благодаря ви че толкова бързо се отзовахте.Сканирах, откри ми само две нередности. Продължих си, искаше reboot - дадох му го и ето и лог файла:TDSSKiller.2.4.14.0_20.01.2011_00.43.41_log.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 19, 2011 Report Share Публикувано Януари 19, 2011 След повторно сканиране с програмата, избери Delete на откритият файл. След това, дай лог-файл и пак сканирай, докато престанат да се появяват обекти.Изтегли ComboFix от тук и го запази на рботния си плот. Спри антивирусната и всяка друга странична програма. Стартитай ComboFix, който ще извърши сканиране, последвано от рестарт и продължаване на сканирането. Не го прекъсвай и дори не движи мишката. Когато сканирате приключи, прикачи към коментара си съдържанието на C:\Combofix.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 Благодаря отново за съветите Сканирах с първата програма и след това с ComboFix. Не ми беше искано рестарт след като си оставих програмката да сканира, но аз въпреки всичко си го рестартирах.Прилагам и резултатите от сканирането на двете програми: От първата: TDSSKiller.2.4.14.0_20.01.2011_11.14.07_log.txt и от втората: ComboFix.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 20, 2011 Report Share Публикувано Януари 20, 2011 KILLALL:: DirLook:: c:\programdata\PITJDBPOQS c:\programdata\6f7af7 Registry:: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce] "AvgUninstallURL"=- DDS:: uInternet Settings,ProxyOverride = *.local uInternet Settings,ProxyServer = http=127.0.0.1:25529 Reglock:: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\AllUserSettings] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E96D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001\AllUserSettings] Копираш точно съдържанието на по-горния скрипт и го поставяш в текстов документ, под име "CFScript" (без кавичките). Съхраняваш го на работния плот.Провлачаш документа с мишката върху изпълнимия файл на ComboFix, който си съхранила на работния плот. След това, отново не закачаш програмата, докато си върши работата. Ако се наложи рестарт - рестартираш. После прикачаш лога към коментара си.Архивирай папката C:\TDSSKiller и прикачи архива към коментара си, а ако е твърде голяма, го качи например тук и дай линк за изтегляне в коментара си.Кажи дали антивирусната отново се обажда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Януари 22, 2011 Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Изпълних инструкциите посочени до тук, още вчера.Обаче пусках антивирусната 4-5 пъти, чакам по 2-3 часа и все стига до към 54-56% и не ще да продължи.Дали не му идва тежка тази антивирусна или има и нещо друго ??Прилагам и файловете... ComboFix ComboFix.txt TDSSKiller TDSSKiller.rar Благодаря сърдечно за пощта!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 22, 2011 Report Share Публикувано Януари 22, 2011 Провери дали нямаш папка "C:\TDSSKiller_Quarantine" Ако имаш такава папка, моля, архивирай я и я прикачи към коментара си, или я качи тук.KILLALL:: Folder:: c:\programdata\PITJDBPOQS c:\programdata\6f7af7Копирай по-горното и го постави в текстов документ с име "CFScript" (без кавичките). Провлачи документа върху изпълнимия файл на ComboFix.За антивирусната: пробвай да я преинсталираш.Направи и поедно профилактично сканиране съгласно протокола:За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kexul Публикувано Януари 24, 2011 Report Share Публикувано Януари 24, 2011 Darco...не-ефективни са инструментите на ESET срещу тази твар.След малко колегата ще даде инструкции за по-ефективен такъв. Не съм съгласен..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Януари 24, 2011 Report Share Публикувано Януари 24, 2011 Здравейте, Папка TDSSKiller_Quarantine нямам. Ровичках се тук и там, но не успях да намеря.Изпълних всичко - с ComboFix и останалите програми и ето какви са резултатите: с ComboFix: ComboFix.txt със SUPERAntiSpyware: SUPERAntiSpyware Scan Log - 01-23-2011 - 14-19-16.txt с Malwarebytes Anti-Malware: mbam-log-2011-01-23 (13-58-17).txt Изчистих това което откри, рестартирах когато поиска. Като цяло обаче нещата с антивирусната нещо не се нареждат. Деинсталирах я, почистих със CCleaner и отново я сложих. Сканирам 3 или 4 пъти и все ми стига до същото място. Обикновенно се запъва на места като C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\eset.chm или C:\Program Files\Java\jre6\lib и не ще да продължава.На моят си лаптоп съм с абсолютно същата версия антивирусна и снощи дори реших да ги пусна успоредно моят лаптоп и този заразаният да сканират за вируси. Моят си се насканира, а даже и забрави че е сканирал докато заразеният си стоеше на 53% или 54%. Вярно че моят е по голям и като размери и като параметри и видове ОС, ама това вече ми е доста странно. Благодаря още веднъж сърдечно за помощта и съветите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Януари 24, 2011 Report Share Публикувано Януари 24, 2011 Деинсталирай ESET от Control Panel.Изтегли този инструмент.Стартирай го и пейстни в отворилия се прозорец следното::folderfind ESET :regfind ESETСлед това натисни LookПрикачи появилият се след сканирането лог-файл към коментара си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост