Pepinobro Публикувано Януари 3, 2011 Report Share Публикувано Януари 3, 2011 ЗДравей, Имам проблем с троянски кон в компа си, имаше една тема, но сега не мога да я намеря (човек с подобен проблем. Изпълних тъпка по стъпка описаното, изтеглих си суператиспайлер програмата, но накрая ми даде, че трябва да ребутна, а аз се притесних, че това значи преинсталиране или нещо подобно и дадох НЕ и ми изписа, цхе компютърът все още е засегнат. Та сега накъде?Мерци предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Януари 3, 2011 Report Share Публикувано Януари 3, 2011 Абе, хлапе, кво си се развикал така...Венци да не е бърза помощ!Сканирай пак с програмата и този път се съгласи да се рестартира машината!Явно катъра е засегнал регистрите или системни файлове - без рестарт няма да стане! И с каква ОС...ние да не сме врачки!Преди да сканираш си изключи опциите за възстановяване на системата! Пиши пак да видим, кво си направил! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Подробни инструкции... Сканирай с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Ако вече имаш програмите, провери дали имаш последните версии и ако нямаш, премахни твоите и инсталирай най-новите. Ако тепърва инсталираш програмите, след инсталацията те ще предложат да се обновят автоматично, съгласи се. В противен случай обнови дефинициите им ръчно. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pepinobro Публикувано Януари 4, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Ок, ще пробвам пак, но reboot не значи ли - преинсталация или нещо подобно..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Reboot = рестартиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pepinobro Публикувано Януари 4, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2011 SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 01/04/2011 at 01:32 PM Application Version : 4.47.1000 Core Rules Database Version : 6117Trace Rules Database Version: 3929 Scan type : Complete ScanTotal Scan Time : 02:21:25 Memory items scanned : 491Memory threats detected : 0Registry items scanned : 5836Registry threats detected : 0File items scanned : 20150File threats detected : 4 Adware.Tracking Cookie .doubleclick.net [ C:\Documents and Settings\1\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cookies ] .atdmt.com [ C:\Documents and Settings\1\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cookies ] .atdmt.com [ C:\Documents and Settings\1\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cookies ] .statcounter.com [ C:\Documents and Settings\1\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Cookies ] Този пут не ми поиска ретарт, а и засечените вируси бяха само 4, докато вчера бяха 212 и не ми изписа, че компютърът е все още заразен, значи ли това, че вече всичко е ОК? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Логът от MBAM? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pepinobro Публикувано Януари 4, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Не знам, какво ще рече това - много сум бос по темата, вируси май вече няма, но като си пуна компа ми дава да избера между F1 или Del за Setup и ми пише: CPU has been changed or CPU Ratio changed failPlease re-enter CPU settings in the CMOS setupand remember to safe before quit. И не знам ???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Сканирай с Combofix и постни логът тук, за да се убедим, че машината ти е напълно изчистена!Ето и откъде да си свалиш програмата!Само че, когато я инсталираш си изключи нета и защитата, която ползваш - антивирусна, защитна стена и т.н.! ComboFix Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Не знам, какво ще рече това - много сум бос по темата, вируси май вече няма, но като си пуна компа ми дава да избера между F1 или Del за Setup и ми пише: CPU has been changed or CPU Ratio changed failPlease re-enter CPU settings in the CMOS setupand remember to safe before quit. И не знам ????Даде дневник (лог) от SUPERAntiSpyware. Дай и от Malwarebytes'Anti-Malware, с която също трябваше да сканираш. Сканирай с Combofix и постни логът тук, за да се убедим, че машината ти е напълно изчистена!Ето и откъде да си свалиш програмата!Само че, когато я инсталираш си изключи нета и защитата, която ползваш - антивирусна, защитна стена и т.н.! ComboFixНека не бързаме с ComboFix. Нека първо се уверим, че има нужда от нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pepinobro Публикувано Януари 6, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100www.malwarebytes.org Database version: 5468 Windows 5.1.2600 Service Pack 3Internet Explorer 6.0.2900.5512 06.1.2011 11:03:32mbam-log-2011-01-06 (11-03-32).txt Scan type: Quick scanObjects scanned: 125153Time elapsed: 9 minute(s), 32 second(s) Memory Processes Infected: 0Memory Modules Infected: 0Registry Keys Infected: 0Registry Values Infected: 0Registry Data Items Infected: 0Folders Infected: 0Files Infected: 0 Memory Processes Infected:(No malicious items detected) Memory Modules Infected:(No malicious items detected) Registry Keys Infected:(No malicious items detected) Registry Values Infected:(No malicious items detected) Registry Data Items Infected:(No malicious items detected) Folders Infected:(No malicious items detected) Files Infected:(No malicious items detected) Вирусите са изчистени, но ме притеснява, че при включване на компа ми дава опция F1 за старт или Del за Setup: CPU has been changed or CPU Ratio changed failPlease re-enter CPU settings in the CMOS setupand remember to safe before quit. И нямам никаква идея какво е това CPUВлизах в Setup CMOS, но там няма нищо Мерси още веднъж Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2011 Report Share Публикувано Януари 6, 2011 Влез в BIOS и излез, като запазиш настройките. Ако това не помогне, влез отново, задай настройки по подразбиране и излез отново, пак като ги запазиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pepinobro Публикувано Януари 10, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2011 Къде се намира BIOS? Аз мислих, че проблемът е във вирусите, но изглежда не е, защото в момента няма никакви вируси, а компютърът ми се изключва сам и иска преинсталация. Успях да го пусна като му дадох Last good known или нещо от сорта и ми дава някаква грешка 32 да подменя.... Има ли начин да се оправи без преинсталация? Мерси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2011 Report Share Публикувано Януари 10, 2011 Ако искаш помощ, ще трябва да предоставиш и по-подробна информация. В момента на практика казваш "имам проблем" и дотам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pepinobro Публикувано Януари 11, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 11, 2011 Когато стартирам компютърът ми дава черен екран на който имам 2 опции да натисна F1 за старт на машината или del за Setup и изписваCPU has been changed or CPU Ratio changed fail.Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.Идея си нямам, къде се намира CPU, влизах в Setup, намерих CPU, но дотам, CPU не видях Имах вируси, който благодарение на теб и програмите, който ме посъветва да изтегля вече са в историята - компютърът ми е чист Но при изключване и включване проблемът с F1 или del е все още на лице.Дори при някое включване ми иска преинсталация (boot from CD)или нещо такова.Но също така понякога ми дава опции: start windows normaly - на което давам enter и вичко е наред за известно време, но сега не става и вчера му дадох Last known good configuration и засега работи.Въпросът ми е има ли как да се оправят нещата без да се налага преинсталация И пропуснах да кажа, че ми дава някаква грешка в Windows\sys32 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост