Jump to content

Програма за изваждане на песен от flac файл

Препоръчан пост

Здравейте,

имам албуми,които са направени във формат flac, като имидж файлове, тоест например CD1 във един файл, в който са всички песни на CD1.

Интересува ме с коя програма мога да отворя този flac файл и да си извадя и запиша само една песен от всички, без да променям качеството и формата й?

Сподели другаде

Инсталирах Foobar2000, но не мога да разбера как да запиша само една от всички песни на диска.

Значи с опцията 'Convert" се получи и сиизбирам и формата в който искам да запиша песента.

Благодаря и на двама Ви и честита нова година!

Сподели другаде

Появиха ми се няколко проблема:

1-ия е ,че не ми отваря някои flac файлове,въпреки че има cue файла към албума.Извежда ми на екрана грешки като се опитам да отворя flac файлa с песните.

Другият проблем е, че някои от flac файловете с песни ми ги показва като фай с разширение APE и мидава същата грешка при зареждане на cue файла със песните.

Това е грешката, която ми изписва и в двата случая.

post-4783-068948900 1294001798_thumb.jpg

Сподели другаде

Така. Хайде сега остави foobar2000 и инсталирай както ти беше писано по-горе Medieval CUE Splitter v1.2, има и български език. После за прослушване, ако не става с foobar2000, може да използваш плейъра AIMP2, като отвориш .cue-файла с него. Иначе Winamp също възпроизвежда flac, но не може да отвори cue.
Сподели другаде

Да не зареждаш CUE файла, който сочи към изтрити файлове? Няма причина иначе да се появява това съобщение. Иначе това за FLAC/APE не го схванах много добре. Казваш, че някои файлове ти ги показва като APE, но това най-вероятно е така, защото те са си APE файлове.
Сподели другаде

1.За прослушване използвам AIMP 2.

2.CUE файла ,който зареждам и flac файла са съществуващи.

3.Този формат APE не съм го срещал досега, може би затова ми е непознат.Това ,което прочетох за него е че е някакъв вид таг с информация за песните в него.Нещо повече можете ли да ми кажете за него? Трябва ли да имам специално инсталирани кодеци за него?

4.Сега ще пробвам с Medieval CUE Splitter.

Сподели другаде

2.CUE файла ,който зареждам и flac файла са съществуващи.

3.Този формат APE не съм го срещал досега, може би затова ми е непознат.Това ,което прочетох за него е че е някакъв вид таг с информация за песните в него.Нещо повече можете ли да ми кажете за него? Трябва ли да имам специално инсталирани кодеци за него?

CUE файла е описанието на файла, т.е. коя пътечка кога започва и свършва.

APE /или Monkey’s Audio/ е друг вид алгоритъм за аудио компресия „без загуба” на данни, аналогичен на FLAC.За него си инсталирай Monkey's Audio 3.99

А най-добре прочети тази тема

http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=2651

Маже да имаш проблем със cue-тата, ако не желаят да заредят желания албум.Отваряш .cue с Notepad и гледаш какво пише на реда:

FILE "-------.---" WAVE и заменяш с коректното име на съответния музикален файл.

Сподели другаде