shanto Публикувано Януари 2, 2011 Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Здравейте,имам албуми,които са направени във формат flac, като имидж файлове, тоест например CD1 във един файл, в който са всички песни на CD1.Интересува ме с коя програма мога да отворя този flac файл и да си извадя и запиша само една песен от всички, без да променям качеството и формата й? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 2, 2011 Report Share Публикувано Януари 2, 2011 А имаш ли *.cue файл към албума? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shanto Публикувано Януари 2, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2011 имам, но не на всички Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 2, 2011 Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Можеш да пробваш с програмата Medieval CUE Splitter. За другите не мога да ти помогна. Освен ако не ти се занимава да си създаваш сам cue файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 2, 2011 Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Medieval CUE Splitter не е лоша, но не е и особено добра. Не цепи файловете максимално точно и правилно. Бих препоръчал foobar2000. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shanto Публикувано Януари 2, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Инсталирах Foobar2000, но не мога да разбера как да запиша само една от всички песни на диска.Значи с опцията 'Convert" се получи и сиизбирам и формата в който искам да запиша песента.Благодаря и на двама Ви и честита нова година! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shanto Публикувано Януари 2, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Появиха ми се няколко проблема:1-ия е ,че не ми отваря някои flac файлове,въпреки че има cue файла към албума.Извежда ми на екрана грешки като се опитам да отворя flac файлa с песните.Другият проблем е, че някои от flac файловете с песни ми ги показва като фай с разширение APE и мидава същата грешка при зареждане на cue файла със песните.Това е грешката, която ми изписва и в двата случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Януари 2, 2011 Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Така. Хайде сега остави foobar2000 и инсталирай както ти беше писано по-горе Medieval CUE Splitter v1.2, има и български език. После за прослушване, ако не става с foobar2000, може да използваш плейъра AIMP2, като отвориш .cue-файла с него. Иначе Winamp също възпроизвежда flac, но не може да отвори cue. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 2, 2011 Report Share Публикувано Януари 2, 2011 Да не зареждаш CUE файла, който сочи към изтрити файлове? Няма причина иначе да се появява това съобщение. Иначе това за FLAC/APE не го схванах много добре. Казваш, че някои файлове ти ги показва като APE, но това най-вероятно е така, защото те са си APE файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shanto Публикувано Януари 3, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2011 1.За прослушване използвам AIMP 2.2.CUE файла ,който зареждам и flac файла са съществуващи.3.Този формат APE не съм го срещал досега, може би затова ми е непознат.Това ,което прочетох за него е че е някакъв вид таг с информация за песните в него.Нещо повече можете ли да ми кажете за него? Трябва ли да имам специално инсталирани кодеци за него?4.Сега ще пробвам с Medieval CUE Splitter. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Януари 3, 2011 Report Share Публикувано Януари 3, 2011 2.CUE файла ,който зареждам и flac файла са съществуващи.3.Този формат APE не съм го срещал досега, може би затова ми е непознат.Това ,което прочетох за него е че е някакъв вид таг с информация за песните в него.Нещо повече можете ли да ми кажете за него? Трябва ли да имам специално инсталирани кодеци за него? CUE файла е описанието на файла, т.е. коя пътечка кога започва и свършва.APE /или Monkey’s Audio/ е друг вид алгоритъм за аудио компресия „без загуба” на данни, аналогичен на FLAC.За него си инсталирай Monkey's Audio 3.99 А най-добре прочети тази тема http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=2651Маже да имаш проблем със cue-тата, ако не желаят да заредят желания албум.Отваряш .cue с Notepad и гледаш какво пише на реда:FILE "-------.---" WAVE и заменяш с коректното име на съответния музикален файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 За него си инсталирай Monkey's Audio 3.99За протокола: актуалната версия е 4.06. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shanto Публикувано Януари 4, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2011 Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост