Jump to content

Програма за създаване на image

Препоръчан пост

Здравейте. Търся програма, подобна на acronis true image само че по - лека и опростена, за създаване на image от който да мога да възстановя операционната при срив или някакъв проблем. Не искам да инсталирам acronis, защото смятам, че има доста излишни функции и сървиси, които не са ми нужни.

Препоръчайте някоя лека програма, работеща без бъгове под windows 7\32 bit

Сподели другаде

Аз се присъединявам към въпроса. :) По принцип програмата DriveImage XML прави "образи", но не ми е ясно като направя такъв - после как да го задействам? Всъщност има начин,но ми се струва доста сложен - трябва да сваля и запиша цял стартиращ диск и после в него да търся програмата,която да "задейства" записаният по-рано образ. А при мен по принцип системата не се "срива",а просто с времето се забавя...тоест програма,която задейства процеса от работеща система и впоследствие рестартира компютъра също ще свърши работа.

Друг въпрос - някой знае ли програма,с която да мога поне да си прехвърля настройките на ОС(евентуално - и на инсталираните програми) след преинсталация? Знам,че такива програми(като magictransfer например) се използват за синхронизация между два различни компютъра,но не знам дали вършат същата работа в случай на преинсталация...

Сподели другаде

Относно първия въпрос - разгледайте Drive SnapShot, върши работа.

Относно втория въпрос - още в Windows XP си има вграден съветник за съхраняване и възстановяване на настройките (Files and Settings Transfer Wizard).

Сподели другаде

Моят фаворит е Macrium Reflect Free Edition (32bit) 4.2.build 2733.Ако тази версия не работи под Windows 7 виж на официалния им сайт дали нямат версия за 7-та.Програмата е безплатна,няма бъгове,не товари,страхотни екстри и възможности.Навремето също бях с Acronis и определено съм разочарован(на 3 пъти не си позна имидж файла и ме издъни здраво,според мене е прекалено прехвалена).С Macrium никога няма да имаш ядове,над 10-тина пъти съм опирал до нея и работи перфектно,има възможност и за прехвърляне на имидж върху дискове - също перфектна работа.Успех.
Сподели другаде

Благодаря за предложенията. Спрях се на Drive SnapShot. Адски опростена, изчистена с два бутона - за създаване и възстановяване от image. Чиста работа. Надявам се да работи, ако се наложи. И един последен въпрос - проблем ли е, че направих image, без преди това да деинсталирам защитния софт ( avira, mbam, sas). Имам предвид, при възстановяване, дали това ще ''омаже'' възстановяването и самият уин?
Сподели другаде