hasanbg Публикувано Декември 29, 2010 Report Share Публикувано Декември 29, 2010 Здравейте, нов съм във Форума и искам да питам за оverclock тъй като не ми е ясно много. Компа беше оverclock нът и без да искам на Биоса зададох default настройки и сега всичко стана auto, а преди беше друго ама не помня параметрите.Конфигурацията: CPU - AMD Athlon X2 5200+ /2.6G/2MB MB - N68-S /GF 7025SE/ AM2+ АМ3 RAM - 2 GB DDR2-1333 PQI VGA - NVIDIA ® GeForce 512MB какви настройки да задам. Благодаря ви Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Декември 30, 2010 Report Share Публикувано Декември 30, 2010 Помоли този , който ти е правил overclock - а да го направи отново.Бих те посъветвал да не си правиш експерименти с тези неща , щом не разбираш , защото един приятел се прави на голям майстор и се наложи да си купува нов процесор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 31, 2010 Report Share Публикувано Декември 31, 2010 Овърклокът е изключително относително нещо. Няма определени магически стойности, които да важат за всички компоненти или дори за два броя компоненти от един и същ модел. Да речем два еднакви процесора могат да имат различни възможности на овърклок - единият може да може да понесе повече изтискване от другия. Резултатите обикновено са близки, но все пак си зависи от конкретните бройки. Качественият овърклок се постига след доста тестове и търпение, за да се определят максималните стойности, при които системата ще е напълно стабилна. Понякога повишението на производителността е минимално, понякога не е.Обикновено овърклокът е нещо, до което се прибягва в две ситуации:1) когато е нужна още производителност, но няма пари, за да се закупят по-мощни компоненти и се налага текущите да бъдат "пришпорени";2) просто за кеф.И в двата случая обаче това се прави от хора, които са наясно какво вършат и им е ясно, че има и рискове. Ако си по-начинаещ (както изглежда) и нямаш нужните парични средства, е по-добре да не се занимаваш с овърклок. Ако си по-начинаещ, но пък можеш да похарчиш пари, тогава най-добре директно си купи нови части. Ако си сигурен, че искаш да се занимаваш с овърклок, ще трябва да доуточниш каква е видео картата и захранването какво е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hasanbg Публикувано Декември 31, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 31, 2010 До колкото имам спомени беше 260, но като дефаулт е 200 , видео картата в вградена, но по добре да не пипам за да не става гаф. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Януари 4, 2011 Report Share Публикувано Януари 4, 2011 До колкото имам спомени беше 260, но като дефаулт е 200 , видео картата в вградена, но по добре да не пипам за да не става гаф.Ти и да овърклокнеш процесора, полза НУЛЕВА. Никакъв прираст няма да усетиш с това вградено видео. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост