Jump to content

Микрофонът ми не работи

Препоръчан пост

Здравейте ,

значи имам проблем с микрофона , който се опитвам да реша , но не успявам вече 2ри ден . Пробвах всички настройки в контрол панел обаче пак не се чува като работи .

Моля ви помогнете ми спешно е ! !

Сподели другаде

Какво значи "не се чува като работи"? Не работи? Докато разговаряш по Skype отсреща не те чуват? Какви са точно звуковите настройки в контролния панел? Дай снимки, ако трябва.

Опиши проблема подробно. Не е ли логично, че колкото по-ясно и подробно е обяснен проблем, толкова по-лесно ще ти се помогне?

Сподели другаде

http://prikachi.com/...10/2800010P.jpg - отметката не може да се премахне u като говоря не се чува

На картинката виждам в ляво Sound and Audio Devices Properties за sound playback и sound recording имаш избрани Realtek HD Audio.

Пробвай с други опции от падащите менюта там, т.е. да не са същите.

Натисни Apply и после OK .

Това го направи и за таба Audio и за таба Voice.

EDIT: В скайп избери за микрофон и говорител - устройство под подразбиране

Сподели другаде

Сигурен ли си, че микрофонът работи по принцип? Сигурен ли си, че е свързан в правилния жак на звуковата карта? Звуковият драйвер актуален ли е? Опитвана ли е преинсталация на драйвера?
Сподели другаде

Няма други опции :/

Отиди при някой приятел/ка и включи микрофона на неговия/нейния комп, ако и там не работи значи е от него.

Това е при положение, че по принцип ползват микрофон и нямат проблеми.

Имаш ли звук - можеш ли да слушаш музика?

Ако ти звъннат по скайп, чуваш ли ги като ти говорят?

Редактиран от mazarin
Сподели другаде

значи пробвал съм и с други микрофони но нищо не се променя , и преди съм имал този проблем , но не помня как се оправяше , вчера случайно човърках и трyгна ,обаче гласът ми се чуваше и в слушалките , нещо като рекордване на собствения ти глас и го чуваш след това . Това пречи за нормален разговор !
Сподели другаде

значи пробвал съм и с други микрофони но нищо не се променя , и преди съм имал този проблем , но не помня как се оправяше , вчера случайно човърках и трyгна ,обаче гласът ми се чуваше и в слушалките , нещо като рекордване на собствения ти глас и го чуваш след това . Това пречи за нормален разговор !

Значи драйверите ти са ОК!

Ето и моите настройки

Control Panel - Sounds and Audio Devices, избираш таб-а Audio,

кликаш най-долу на Volume

post-16842-081261300 1293627439_thumb.jpg

В Контрол панела за звука можеш да направиш тези настройки, аз съм с тях и всичко работи

post-16842-084628000 1293626939_thumb.jpg

Оттам на Options - Properties можеш да сложиш/махнеш следните отметки

на Playback

post-16842-057175700 1293626964_thumb.jpg

и на Recording

post-16842-090946100 1293626973_thumb.jpg

Връщаме се обратно на Control Panel - Sounds and Audio Devices, таб Audio,

натискаш на микрофона на Volume

post-16842-008412200 1293627775_thumb.jpg

и сравняваш моите с твоите настройки

post-16842-021132800 1293628090_thumb.jpg

същите настройки за микрофон трябва да се направят и тук -

Control Panel - Sounds and Audio Devices, избираш таб Voice

За Скайп настройките са ми тези

post-16842-079179700 1293626913_thumb.jpg

Пробвай така и напиши има ли промяна

Сподели другаде

пичове всичко е ОК , приятел ми го оправи , трябваше да инсталне един нов аудио драйвер и след рестарт на компъутъра всичко беше ток и жици . Благодаря ви за помоща ! :) п
Сподели другаде

пичове всичко е ОК , приятел ми го оправи , трябваше да инсталне един нов аудио драйвер и след рестарт на компъутъра всичко беше ток и жици . Благодаря ви за помоща ! :) п

Нека да позная Realtek AC'97 ?

Сподели другаде