Jump to content

Проблем с компютър и скенер

Препоръчан пост

Купих си скенер Canon CanoScan LiDE 100. В началото имах проблем с инсталирането на диска му, но реших да не го инсталирвам, а използвах програмата на компютъра за добавяне на нов хардуер. Тръгна, сканирах около 15-20 неща, но трябваше да си изключа компютъра за да отида да обядвам. След като се наобядвах си включих компютъра (скенера беше включен към него) и след 10-15 секунди, като ми се появи Десктопа, в момента в който скенера се включи автоматично, компютъра се изключи сам, без да се включи после. Повторих това 2-пъти и пак същата история. Реших да изключа скенера и така да пробвам да включа компютъра. Тръгна, не се изключи и след 2-3 минути включих скенера към него и след 5-6 секунди той пак се изключи. Дори не ми показва "Windows се изключва". Компютъра ми е Windows XP SP3, 2.26 ГХц, 1 ГБ RAM. Захранването на скенера, Canon CanoScan LiDE 100, е чрез USB-то. Кажете какво да направя.
Сподели другаде

Опитай да подмениш захранването на компютъра, възможно е +5V линия да не осигурява достатъчна мощност. Като стана дума... няма да е лошо да покажеш стойностите на захранващите напрежения, когато системата е натоварена.
Сподели другаде