Jump to content

Проблем със CD устройството!

Препоръчан пост

Здравейте и Честита Коледа на всички,които празнуват!Имам DVD записвачка,която от известно време ми прави номера - не ми разчита дисковете,(въобще устройството не ги върти),при това не става въпрос за някакви стари или изтъркани дискове,дори чисто нови дискове не ги чете.Имам различни дискове с програми,драйвери,ОС,песни и т.н и единствените,които чете са диск с Windows XP na DVD R с който никога съм нямал проблем т.е винаги разчита(имам друг диск пак с Windows XP,но на обикновен диск,който не го разчита),диска с драйверите за монитора и диска за инсталиране на софтуер за връзка с телефона,като напоследък и последните два не ми тръгват всеки път.Всички останали дискове или не ми тръват или случайно ако тръгнат(отнася се единствено за драйверите за звука и видеото,които ако тръгнат то става веднъж на 10 пъти поставяне и никакъв друг диск не ми е тръгвал от доста време)компютъра забива и съм принуден да му дам рестарт от бутона.Преинсталирах компютъра няколко пъти и нищо като бях принуден да премествам всички драйвери(видео,звук и камера) на флашка и от там да ги инсталирам.Вчера преди да го преинсталирам за пореден път пробвах диска с драйверите за видеото и тръгна а днес не тръгва,а също така всички дискове,които имам ги пробвах на друг компютър и всичките тръгнаха без никакви проблеми така че със сигурност проблема е в записвачката.Мисля си,да не е проблема от това,че преди време се занимавах със записване и презаписване на RW дискове(проблема мисля се появи от тогава,но не съм сигурен),тъй като съм чувал,че много устройства се развалят от тези дискове.Това е което мога да ви дам като обща информация.Както вече знаете ОС ми е Windows XP,марката на записвачката е LG,модела - HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N.Много се надявам проблема да е софтуерен и да ми помогнете да го оправя!
Сподели другаде

Трябва да пробваш с ъпдейт на фърмуера и ако не стане - нова записвачка. Те сега са евтини и са консуматив, карат по една - две години. Свали последната версия оттук, извади диска, ако има такъв в устройството, затвори всички програми, прозорци и браузъри и стартирай файла. Следвай инструкциите на програмата за презапис на фърмуера и не прекъсвай процеса, докато не завърши (около 1-2 мин.). След това рестартирай компютъра. Ако това не помогне, отиваш за нова записвачка. Весела Коледа! Йо-хо-хо ...И бутилка ром (опа, това беше една друга песен).
Сподели другаде