packo7 Публикувано Декември 22, 2010 Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Здравейте,тъй като съм нов във форума и не знам дали темата ще е СПАМ но ще пробвам... Първо евала за форума има милион теми и точно по този повод реших да направя нова тъй като в търсачката не ми излиза нищо,а имам 2,3 въпроса 1. Как се ресетва биоса и защо се ресетва? 2. Когато има BEEP CODES с коя част да започна проверката? 3. Казаха ми,че след преинсталация на уиндоуса всички драйвери ги имало под ДОС,има ли нещо вярно и как да стигна до там? 4. Работа под ДОС къде се пишат различните команди,знам,че при стартиране на компютъра се натиска F8 влизам под ДОС и после какво? 5. Как се тестват компонентите (премирно РАМ или ВИДЕО) доколкото знам има такива програми? Станаха повече от 2,3 въпроса но... :( моля ви помогнете ми знам,че в една тема няма как да са изчерпателни отговорите но поне дайте линкове за да си отговоря на въпросите!Предварително ви благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 22, 2010 Report Share Публикувано Декември 22, 2010 1. Как се ресетва биоса и защо се ресетва?При настолните компютри "ресетване" се прави със специален джъмпер или като се извади батерията на дъното и се окъсят с нещо метално изводите (контактите) за батерията. Това се прави при изключени захранващи кабели! При преносимите компютри е по-сложно, зависи от вида на чипа, в който е записан BIOS. Може да стане с окъсяване на определени изводи или с подаване на напрежение... това е вид защита срещу кражба.Подобна операция може да се наложи, когато са зададени неправилни настройки в BIOS и в резултат системата отказва да стартира. "Ресетване"-то обикновено възстановява "фабрични"-те настройки, което гарантира стартирането на системата. 2. Когато има BEEP CODES с коя част да започна проверката?Към всяко дъно си има упътване за кодовете - всеки Beep code има определено значение. Принципно първо се изключва всякаква периферия, вкл. аудио и LAN карти - оставят се дъно, CPU и захранване. При това положение би трябвало да има Beеp code за RAM; след това се добавя видео картата и т. н. т. 3. Казаха ми,че след преинсталация на уиндоуса всички драйвери ги имало под ДОС,има ли нещо вярно и как да стигна до там?Не съм чувал за такова нещо. 4. Работа под ДОС къде се пишат различните команди,знам,че при стартиране на компютъра се натиска F8 влизам под ДОС и после какво?Разгледай List of DOS commands; евентуално може да ти влязат в работа chkdsk и copy. 5. Как се тестват компонентите (премирно РАМ или ВИДЕО) доколкото знам има такива програми?Разгледай тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
packo7 Публикувано Декември 22, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Много ти благодаря за изчерпателния отговор panevdd Всичките ти отговори ми вършат супер работа! Само ще помоля ако някой знае нещо за драйверите под ДОС дали има нещо такова??? След преинсталация на уиндоуса когато няма дискове с драйвери как най лесно се намират,има ли безплатна програма "ако е с такава" знаете ровенето из нета за драйвери какъв е ужас Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 22, 2010 Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Само ще помоля ако някой знае нещо за драйверите под ДОС дали има нещо такова???Струва ми се, че или хората, които са ти казали това, не са били особено наясно с нещата, или ти не си разбрал правилно.Така, както представяш нещата, не става ясно какво точно имаш предвид. След преинсталация на уиндоуса когато няма дискове с драйвери как най лесно се намират,има ли безплатна програма "ако е с такава" знаете ровенето из нета за драйвери какъв е ужас Програми за откриване на драйвери има. Дали има безплатни такива не знам, защото нито ползвам, нито препоръчвам използването им. Лично аз предпочитам да изтегля ръчно нужните драйвери от сайтовете на производителите. В тази тема съм изготвил списък с най-често срещаните производители на хардуер и линкове към страниците с драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
packo7 Публикувано Декември 23, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2010 Благодаря ви момчета за отговорите честно казано не очаквах такава светкавична реакция и това определено ми става любимия форум! А Night_Raven човече тема за драйверите е повече от изчерпателна,а и линковете които си дал вършат повече от чудесна работа,просто нямам думи просто ЕВАЛА!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
packo7 Публикувано Януари 31, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2011 Здравейте момчета! Имам 1 въпросче и реших да го задам тук,тъй като темата е пусната вече и не ми се иска да спамя с нова!!!Трябва да компресирам 1 игра от 8 ГБ. на възможно най-малко,пробвах с уин рара но той я компресира на 7! Има ли изобщо такава програма за компресиране,а и като компресирам играта след разархивирането ще бъде ли годна за употреба или ще замине някое файлче?Благодаря предварително! П.С. Значи въпроса е следния,сетих се и нещо друго! Играта трябва да стигне до Англия,пробвах през скайп но изпращането ще продължи минимум 2 седмици :-) как да я изпратя до там ако програма за архивиране няма? Реших,че през ДОК-са на АБВ-то ще стане но капацитета му е само 3 ГБ. моля ви помагайте,а и трябва да помогнем на българин в беда на човека му се играе тази игра,а от Англия няма от къде да си я свали! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Януари 31, 2011 Report Share Публикувано Януари 31, 2011 Здравейте момчета!И момичета! Във форума има доста дами. Нека не ги пренебрегваме. Трябва да компресирам 1 игра от 8 ГБ. на възможно най-малко,пробвах с уин рара но той я компресира на 7! Има ли изобщо такава програма за компресиране,а и като компресирам играта след разархивирането ще бъде ли годна за употреба или ще замине някое файлче?WinRar поддържа многотомни архиви. Може да разделиш на няколко тома играта, които впоследствие да изпратиш на твоя приятел. Това става чрез опцията "Split to volumes, bytes", като от подменюто може да избереш колко големи да са томовете.Ако не те удовлетворяват предложените, може ръчно да напишеш колко да е голям даден том. Например "200 MB". Имай предвид, че докато не изпратиш всички томове от архива твоя приятел няма да може да разархивира играта. Ако държиш да е чрез DOX.bg има и ограничение на големината на един файл до 50 MB. Ще се наложи да зададеш по-малка от тази стойност за големината на томовете. Изпращаш нужния брой части от архива до 3 GB. След като твоя приятел ги изтегли, премахваш старите и слагаш следващите.След разархивиране няма да замине никой файл. За по-сигурно може да сложиш отметка пред "Put recovery record". Тук има ръководство за работа с програмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
packo7 Публикувано Януари 31, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2011 И момичета! Във форума има доста дами. Нека не ги пренебрегваме. WinRar поддържа многотомни архиви. Може да разделиш на няколко тома играта, които впоследствие да изпратиш на твоя приятел. Това става чрез опцията "Split to volumes, bytes", като от подменюто може да избереш колко големи да са томовете.Ако не те удовлетворяват предложените, може ръчно да напишеш колко да е голям даден том. Например "200 MB". Имай предвид, че докато не изпратиш всички томове от архива твоя приятел няма да може да разархивира играта. Ако държиш да е чрез DOX.bg има и ограничение на големината на един файл до 50 MB. Ще се наложи да зададеш по-малка от тази стойност за големината на томовете. Изпращаш нужния брой части от архива до 3 GB. След като твоя приятел ги изтегли, премахваш старите и слагаш следващите.След разархивиране няма да замине никой файл. За по-сигурно може да сложиш отметка пред "Put recovery record". Тук има ръководство за работа с програмата. Лелеееее колко съм тъп!!! Извинявам се,просто така го написах...прости невежеството ми!!!Благодаря за добрия отговор!!! Специален поздрав и за всички дами! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост