stanilabg Публикувано Декември 22, 2010 Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Привет.Преди 3 дни си купих Nokia 5230. До сега съм използвал само Sony Ericsson - последния ми беше K770i. Реших да си копирам контактите на SIM картата, тъй като двата телефона използват различни памет-карти. Само че ми изписа, че не може да ги копира всичките, тъй като картата е пълна - явно капацитета на картата е 250 абоната. Затова свързах Sony Ericsson-а към компютъра и копирах файла PB_Backup, създаден от телефона и явяващ се нещо като списък с контакти. Разширението му е vcf. Не открих как мога да го използвам, т.е да прехвърля контактите от него към Nokia-та посредством Nokia Ovi Suite (да не казвам как последната ми изтри 4 GB музика, след като реших да изпразня съдържанието от папката с отстранените песни ). Има ли начин да се конвертира този файл (vcf) в подходящ за Nokia или нещо подобно, за да прехвърля списъка с контакти? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 26, 2010 Report Share Публикувано Декември 26, 2010 Не мисля, че ще има такова приложение. Не ми се вярва две конкуретни фирми да направят такъв софтуер. И някой знаещ потребител - пак се съмнявам.. може да не е толкова лесно.Затова единственото решение, което се сещам е*:1) Качваш 250 номера от SE в SIM картата, като запомняш до кой номер си качил.2) Слагаш SIM картата в Nokia-та, копираш номерата в паметта на телефона и ги изтриваш от SIM картата.3) Продължаваш с тази процедура докато не пренесеш всички номера. * Тъй като ако на едно име(примерно Пешо) си му записал два номера под името(примерно единия мобилен, другия домашен) от копирането от SE паметта на SIM картата имената ще прекръстят на Пешо /M и теб подобни. След като ги качиш на Nokia-та ги качи и в Ovi-то да си ги оправиш, пак си играчка, но ще е по-бързо от колкото на телефона. Варианта, който ти давам предполагам си се сетил и ще пробваш в краен случай, но не мисля че ще има друг. Надявам се ако бъркам някой да сподели някое софтуерно решение.(, което и на мен щеше да ми е полезно преди година ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 26, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2010 Само нерви с тези Нокии. До сега никога не съм използвал софтуер за SE - пъхам USB кабела и лети.Малко развитие по въпроса. По препоръка на приятел, който имал същия проблем (Nokia - SE), премахнах Ovi Suite и инсталирах PC Suite. Само че, не искаше да ми покаже телефона - пробвах и с на жената телефоните (има два други модела, по стари), същата работа. Интересното е, че когато избера в телефона прехвърляне на дата, а не PC Suite, телефона се появяваше в компютъра, но може само да се прехвърлят снимки, музика и т.н., но не и да се синхронизират контакти, например. Потърсих из нашия форум и прочетох, че някой препоръчва да се премахнах всякакви драйвери за кабели и т.н., и да се почисти с Nokia PC Suite Cleaner. Направих го, след което инсталирах на ново последната версия на PC Suite. Този път се получи свързването. Тук продължих по упътването на приятеля ми. В PC Suite избрах възможността inport на контакти от файл (в Ovi Suite не намерих подобна възможност, освен синхронизиране според Outlook), само че не ми отваря vcf файла. Т.е., отваря го, но добавя само един контакт, а те са повече от 300 и някои с 2-3 телефона/номера. Пробвах го и с текстов вариант на списъка - същата работа. Това, което предлагаш ти, наистина съм си го мислил, но за съжаление SE не показва, кои контакти е копирал на SIM картата. Пробвах дали могат да се означат и след това копират, но няма такава възможност. * Показва ми номер след името - име/1, име /2 и т.н. където цифрата показва броя на телефонните номера, които има един контакт. Лошото е, че на SIM картата се копират само първите номера от два или три. :( Трябва номера на втория/третия телефон да пиша ръчно..... И дори и да има само един номер на телефон, пак показва, че е един - т.е. трябва да им трия единиците след името на контакта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 26, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2010 Най накрая. Трябваше да инсталирам Sony PC Suite. Синхронизирах контактите от телефона с Outlook (посочих да синхронизира с контактите в Outlook\Contacts, т.е. мястото с което за в бъдеще щеше да се синхронизира). Прегледах запазените контакти в Outlook - този път бяха наред, без номерата след името. Стартирах Nokia PC Suite и синхронизирах с Outlook. Така се получи. За всеки случай си запазих списъка с контакти в няколко вида файлове ( vcf, xls, csv, txt) за всеки случай. Сега мога спокойно да деинсталирам всички "глупости", тъй като няма смисъл от тях, освен прехвърляне на контакти. За прехвърляне на снимки, видеа, музика е достатъчен Командера. П.П. Преди да инсталирам Sony PC Suite, пробвах с триал версия на MobilEdit. За съжаление не виждаше SE. Nokia-та е откри веднага. Разбира се, както винаги се случва, след инсталацията на Sony PC Suite, MobilEdit намери SE, но след дъжд качулка - вече бях прехвърлил контактите. Забелязах, че MobilEdit дори и да "вижда" вече двата телефона (SE и Nokia), показва списъка с контакти (и други подробности от рода на SMS...) само на този, но който е сложена SIM карта, другия го показва само като устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 29, 2010 Report Share Публикувано Декември 29, 2010 Мерси, че сподели решение на проблема. И да нямаме само 'хамалският' начин, за който всеки ще се сети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Badcop Публикувано Октомври 28, 2011 Report Share Публикувано Октомври 28, 2011 Здравейте,Прочетох публикациите по темата и реших и аз да попитам.Имам подобен проблем,но при мен е в обратен вариант.До сега съм ползвал само NOKIA(последния беше 5800) и днес се сдобих със Sonuy Ericsson.проблема ми е същия-не мога да си прехвърля контактите.Моля помагайте,и ако е възможно с по-подробни обяснения,защото не съм от най-разбиращите Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Октомври 29, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2011 По какъв начин постъпваш? Какво не се получава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Badcop Публикувано Октомври 29, 2011 Report Share Публикувано Октомври 29, 2011 Пробвах през Bluetooth и не са съвместими ,пробвах и със синхронизация и пак не се получи.Номера с прехвърляне на номерата в сим не е ефективен ,защото не ми ги запазва като визитка,а и капацитета на картата е малък....За съжаление не знам друг начин за сега Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Питащ Публикувано Ноември 3, 2011 Report Share Публикувано Ноември 3, 2011 По принцип има и друг вариант - въпрос на избор. Някой картови четци имат възможност да четат доста голям брой микро и мини карти както и SIM карти, та въпросните четци се придружават и със съответния софтуер за обработка на SIM. Потърсете по магазините - варианти много за избор на устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост