DaniBG Публикувано Декември 21, 2010 Report Share Публикувано Декември 21, 2010 Здравейте!Имам въпрос, на който не мога да намеря отговор в всичките форуми, които изчетох. Значи, имам лаптоп Aace Aspire 5738G, купих го с инсталиран WIndows Vista Home Premium 32-bit. Но нямам диск към него. Стикерът отдолу на корпуса си има код. Бих искал да го преинсталирам, тъй като мина над година и половина работа. Въпросът ми е, мога ли след като си сваля ОЕМ версия на същата ОС да преинсталирам от него, използвайки моя ключ, или не? И тъй като РАМ паметта ми е 4ГБ, бих искал да преинсталирам с 64-битова версия на ОС. Ключът ми става ли и аз нея, както е със Windows 7, или няма да го активира успешно?В краен случай мога да си купя ОЕМ версия на Windows 7, но пак искам да попитам, с такава версия ще мога да ли да си правя преинсталация след време?Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2010 Report Share Публикувано Декември 21, 2010 Кодът трябва да активира успешно 64-битовата версия на Windows, стига изданието да е същото - Home.OEM версии на Windows не би трябвало да се продават просто така, но не би трябвало да има проблем да си преинсталираш след време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DaniBG Публикувано Декември 21, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2010 И аз мислех, че не се продават свободно, но като питах при официални партньор на Майкрософт за моя град, се оказа, че Windows 7 Home Premium е 178 лева без ДДС. Не може да е Retail версия, нали? Значи, няма проблем ако сваля ОЕМ версия от Интернет и преинсталирам с моя ключ? Или може и да е Retail версия, но пак Home premium?Благодаря много за отговора!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2010 Report Share Публикувано Декември 21, 2010 Трябва да е точно Retail версията. Ключът мисля, че трябва да работи и с "retail" версии. Доколкото знам OEM и Retail са еднакви откъм файлове, така че и ключовете трябва да работят, стига изданието да е еднакво. Разбира се може и да греша някъде. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DaniBG Публикувано Декември 22, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Ясно.Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост