BoRkAtA90 Публикувано Декември 20, 2010 Report Share Публикувано Декември 20, 2010 Имам проблем с DVD записвачката ми.Като тръгна да записвам DVD диск с програмата Ashampoo Burning Studio 8 всичко върви точно,програмата свърши записването и ми даде че записването е минало успешно влизам в DVD drive и ми показва празен диск.Давам го на приятел да провери дали на него ще му направи този проблем ,но няма този проблем.По-късно пробвах пак дали ще ми го отвори и ми го отвори диска.След това тръгнах нов диск да записвам и пак същото записването премина успешно ,но като дам в drive не ми го отваря.Реших да пробвам със стария диск и него не ми го отваря все едно са празни Надявам се че ме разбрахте Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
f0rgotenn Публикувано Декември 20, 2010 Report Share Публикувано Декември 20, 2010 Информацията на диска може да се прочете и той е празен или информацията не може да се прочете? Опитвали ли сте да запишете диска с друг софтуер, предназначен за това? Дисковете, които са използвани, са на една и съща марка или на различни? Ако дискът може да се запише на друго устройство за запис на оптични носители, а на вашето не може, то е много вероятно това да е хардуерен проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 20, 2010 Report Share Публикувано Декември 20, 2010 Т.е. на твоя компютър веднага след записа дискът изглежда празен, но след време всичко е наред? Ако е така, да не би просто да се налага да извади и прибере шейната на устройството, за да бъде разпознат диска? Т.е. опитай да запишеш диск и накрая просто го извади и вкарай обратно, колкото устройството да си занули кеша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 20, 2010 Report Share Публикувано Декември 20, 2010 Имам проблем с DVD записвачката ми...Фърмуерът на записвачката трябва да се обнови. Какъв модел е тя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Декември 21, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2010 След запис виждам, че дисковете са "пълни" като гледам диска срещу светлина откъм тази страна която чете Cd-to,ако по това може да се говори че има е пълен диска.Forgoten като влезна в drive-a ми показва все едно съм сложил празен диск.Опитвал съм с Nero имам пак подобни случаи..също така съм пробвал различни дискове. За последно изречение не те разбрахNight_Raven може би за това става дума... нещо може ли да се направиNazikov DVD ROM R/W +R/-R BENQ /99B4H155F145006989PDB400 <-- така е записано буквално в гаранционната карта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2010 Report Share Публикувано Декември 21, 2010 Ако наистина след обикновено изваждане и прибиране на диска се чете нормално, то може да се пробва с обновяване на фърмуеъра, както Nazikov предложи. За целта кажи модела на устройството. Това, което си дал като информация, не е това, което ни трябва. Моделът можеш да го видиш от Device Manager. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Декември 22, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Надявам се че е това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
f0rgotenn Публикувано Декември 22, 2010 Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Това, което сте дали като информация, е начинът на работа на вашето оптично устройство. ATAPI представлява стандарт за свързване на устройства за съхранение на информация към вашата система - твърди дискове, оптични устройства, флопи-дискови устройства и т.н. Ще ни е нужен точният модел на вашето оптично устройство. За целта може да използвате допълнителен софтуер, като например това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Декември 22, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2010 Надявам се че за тези неща ме питате.Ако не са тези моля обеснети ми под какви да разбирам модела на устройството Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 22, 2010 Report Share Публикувано Декември 22, 2010 На базата на текущия ти фърмуеър устройството ти трябва да е BenQ DW822A. Последния фърмуеър можеш да свалиш от тук. Увери, че няма диск в устройството и че шейната му е прибрана. Спри всички излишни и ненужни програми. Разархивирай файла от архива, стартирай го и потвърди с OK. Избери си устройството и кликни Flash. Трябва да започне процесът по флашването. Изчакай и не закачай компютъра. След като приключи флашването рестартирай компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Декември 23, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2010 За жалост няма подобрения... сега вече не ме пуска в drive,освен да се опитам да запиша наново диск и да видя как ще е Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 25, 2010 Report Share Публикувано Декември 25, 2010 Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save...;5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- кликни бутон Нов отговор;- долу в секция Прикрепени файлове посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Декември 25, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 25, 2010 AutoRuns.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2010 Report Share Публикувано Декември 26, 2010 Можеш да опиташ да запишеш диск с друга програма. За всеки случай. По принцип е възможно и SPTD драйверът да причинява странни поведения на оптичните устройства, така че можеш да опиташ да деинсталираш Alcohol, да рестартираш, да изтеглиш инсталацията на SPTD от тази страница, да я стартираш и ако бутон Uninstall е активен, да го кликнеш, за да почистиш напълно SPTD. След още един рестарт можеш да тестваш дали отново ще има проблем.Разбира се може и да не е от това. Може друг драйвер да причинява това, макар да не би трябвало. То не че SPTD е със сигурност виновникът, но е по-възможно, отколкото останалите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BoRkAtA90 Публикувано Декември 29, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2010 Night_Raven този начин не стана :( миналата седмица бях се опитал да заапиша нови дискове казах така и така записва ги ,но за напред като смена баракате ще ми вършат работа и новите дискове,където ги записвах ми показва все едно са празни... след като ми даде едно нещо да инсталирам не ме пускаше все едно като с празен диск Ползвам съм и Неро и нищо не става Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост