Jump to content

Мога ли да направя тази връзка

Препоръчан пост

Може ли да направя тая схема и ако я направя ще стане ли

Обикновен Рутер -> хъб/суитч-> 1.Компютър 2.Wi-fi рутер.; 2Wi-fi рутер->Таблет(wi-fi)

Общо взето искам да си запзая реалното ИП и във същия момент да мога да използвам уи-фи на таблет-а ми :)

Нещо такова (доста тъпа се получи картинката но дано сте ме разбрали)

http://img228.imageshack.us/img228/9042/prostotiq.jpg

Почти съм убеден че няма да стане ще съм благодарен ако някой ми даде идея как може да стане това :)

Сподели другаде

Още при минаването през първият рутер IP-то ти става нереално.

Това, което си направил като картинка е безсмислено усложнено, скъпо и глупаво.

Oтгоре на всичкото, тоя хъб дето си го натряскал...Хъба е вид повторител-всеки постъпил пакет се разпраща към всеки порт, освен този, от който е постъпил.Това разбира се, води до колизии и падане на скоростта.

Вместо обикновен рутер+Хъб ти трябва един Суич(Switch)

Въобще, схемата в пълна каша, най-добре си вземи един Wireless рутер, а не давай много повече пари за излишни неща.

Без да се обиждаш, схемата ти представя тотално незнание за мрежовите архитектури и това, какво аджеба прави всяко едно устройство.

Сподели другаде

Не виждам проблем да се направи.

На рутера задаваш "реалния" IP адрес и изключваш DHCP (за да не се променят адресите във вътрешната мрежа) или резервираш един постоянен адрес за компютъра. Правиш пренасочване на портове и/или услуги от рутера към компютъра - така всякакви заявки към "реалния" адрес ще се пренасочват към "вътрешния" адрес на компютъра.

Сподели другаде

...

И какъв е смисъла от 2рутера+хъб?

Отделно, всичко зад рутера в отделна подмрежа.

Пренасочване може да се направи винаги и всеки рутер го има като опция, но това не променя, че компютъра ще бъде в отделна подмрежа и от рутера ще му бъде зададено нереално IP.

Искаме или не, NAT няма как да го избегнем, щом имаме рутер.

Пренасочването на портове е опция в този случай.

За това е безсмислено да се правят подобни глупави неща, каквито мисли да направи автора.

Още след минаването през първият рутер IP адресът става нереален.

Така че...Един Wireless рутер е достатъчен, за какво са 2рутера+хъб?

Че може да се направи, може. Но е напълно безсмислено.

Сподели другаде

Не е нужно да се прежалва нищо. Както panevdd вече спомена, IP адресът може да остане реален, ако нужните портове се пренасочат към съответния компютър.
Сподели другаде

Не е нужно да се прежалва нищо. Както panevdd вече спомена, IP адресът може да остане реален, ако нужните портове се пренасочат към съответния компютър.

IP-то е във вътрешна подмрежа, в която се ползват нереални IP от типа на 192.168.ххх.ххх

(e, реално можеш да настроиш рутера на които и да е IP-та за вътрешната подмрежа)

Компютърът ще е във вътрешна подмрежа, а не директно свързан към интернет.

Това имам предвид аз.

Пренасочването на портове е опция в случая, но не дава реално IP.

Така заявките отвън към даден порт ще постъпват директно към даден компютър.

Уловката е, че трябва да се изключи DHCP клиента и да се задават статични адреси, иначе ти пренасочваш даден порт към даден адрес и хоп, след известно време клиента си сменя IP-то...

П.П Искам да се извинява за малко неясното обяснение в предните ми 2 поста, съжалявам.

Сподели другаде