Jump to content

Проблем с Visual Basic 6.0 Setup Tool Kit

Препоръчан пост

Живея и работя в Гърция.Реших да изкарам шофьорските курсове тук.Когато се записах ми дадоха диск с листовките по които да се готвя.Отидох си в къщи и реших да инсталирам диска, но се получи следният проблем:При инсталация ми дава липсващ файл или неточно име на VB6STKIT.dll.Проверявам в директорията на Windows и System32 и намирам файл с такова име.Пак пускам инсталацията и ми дава не работещ Visual Basic 6 Setup Tool Kit.Да спомена, че съм със Windows 7.Не знам какво да правя да си търся нов диск или проблема е моя компютър?
Сподели другаде

Отвори Start менюто, в долното поле напиши cmd, което ще ти открие cmd.exe в по-горната част. Кликни с десния бутон върху него и го стартирай като администратор. В командния ред напиши regsvr32 vb6stkit.dll и натисни Enter. Трябва да се покаже съобщение за успешна регистрация на файла.
Сподели другаде

Здравейте.Извинявам се за закъснението.Но едва днес намерих време да го погледна това нещо,Написах това което ми каза, но се появи съобщението:

Файла vb6stkit.dll не е намерен в групата DllRegister Server.Убедете се, че файла vb6stkit.dll е валидно dll или ocx файл и опитайте пак.

Сподели другаде

Ще е добре да тестваш този диск на друг компютър за всеки случай. Допускам, че софтуерът е стар и не сработва добре с Windows 7, макар че може и да греша. Можеш да опиташ да го стартираш в режим на съвместимост с Windows XP например и да видиш дали ще има подобрение.
Сподели другаде