Jump to content

Няколко HTML-файла в 1 CHM

Гост newnickname

Препоръчан пост

Не знам дали има такава тема и се надявам, че не се дублира, но търся програма за компилиране на няколко HTML-файла в 1 CHM.

Имам някои ръководства направени на .html и искам да си ги направя Windows Help, т.е. в един файл .chm, за да бъде като книга.

Намерих програми, които правят нещо подобно, но единствено обръщат 1 файл html в 1 chm, а на мен ми трябва няколко html в един chm.

Други програми, пък дават да се създава подобна книга, но с друго разширение, т.е. различно от chm ....и за да се отвори съответния файл ми иска да е инсталирана тази програма, а аз искам да го изпратя на друг, който да може да си отвори файла с Windows Help-a.

Това ще е много удобно, не само за ръководства, но по този начин може да се направи интересен подарък с поезия или ...нещо друго ;)

....и най-важното ще е само един файл, който може да се отвори на всеки компютър, без да има специално инсталирана програма.

Мисля, че разбрахте за какво иде реч. Ще съм Ви благодарен за идеи или програми. :)

Сподели другаде

Аз използвам htm2chm, с която може да превръщаш цели сайтове в един .chm файл. Някъде пише, че е безплатна, другаде - че е платена, може би зависи дали е на руски или английски. При мен е руска portable версия.

Забелязал съм, че готовите .chm файлове, поне тези, които съм пробвал, се отварят без проблем на XP, но на Виста и 7 показват празен екран.

Сподели другаде

Аз използвам htm2chm, с която може да превръщаш цели сайтове в един .chm файл. Някъде пише, че е безплатна, другаде - че е платена, може би зависи дали е на руски или английски. При мен е руска portable версия.

Забелязал съм, че готовите .chm файлове, поне тези, които съм пробвал, се отварят без проблем на XP, но на Виста и 7 показват празен екран.

Благодаря за отговора, но тази съм я ползвал и знам за тези недостатъци. На английски я бях намерил и беше безплатна ...и конвертираше един html файл на един chm, а на мен ми трябва няколко html в един chm. Все пак мерси, че се отзова. :hesthebest:

Сподели другаде