Jump to content

Въпрос за бъг на Comodo Internet Security

Препоръчан пост

Снощи програмата започна да сканира и днес след като се събудих видях едно съобщение за грешка(бъг). Натиснах бутона Send error report,но тогава пък се появи друго съобщение - че рапортът не е изпратен и трябва да изпратя файла ...cmdagent.zip на адрес cpfbugs@comodo.com. Точно преди да го направя се сетих да попитам дали това не е някаква измама,подобна на онези с фалшивите писма от банката...

Имам предвид - това ли наистина е адресът,на който трябва да се изпращат съобщенията за грешки в програмата?

Сподели другаде

Да,това е адреса за пращане на информация за бъг на програмата.Такава информация е необходимост за успешно развитие на следващите версии на продукта.Не се притеснявай няма нищо необичайно.
Сподели другаде

• 3 months later...

Здравейте.

Днес ми се появи проблем с тази програма. Ето как стана. Реших да си прехвърля системният дял от стария диск(40 гигабайта IDE) на новия - 1 терабайт WD. Реших да си спестя време и нерви и го направих малко импровизирано - заредих от диск PartitionWizard 5 и просто копирах дяла,после направих новият активен,а старият съответно - неактивен. Когато включих компютъра положението изглеждаше добре(трябваше да изключа хардуерно старият диск - не беше достатъчно само да променя настройката в БИОС) - само Комодо ми изписа съобщение,че модула Defense+ не работи. Натиснах бутона Run Diagnostics - излезе съобщение,че не намира проблем с инсталацията. Някакви идеи ? 

post-9526-0-10852700-1301160783_thumb.jpg

Сподели другаде

Да - и аз мислих за това. Да попитам тогава има ли нещо по-особено при де/преинсталиране на антивирусна програма ? Аз лично не съм забелязал досега(може би защото ги преинсталирам само когато преинсталирам цялата ОС), но някои хора се оплакват,че антивирусните програми не се деинсталират коректно и създават проблеми...

Сетих се и друго - може би трябва да закача пак старият диск(където преди беше инсталирано всичко) като първо чрез LiveCD изтрия файловете,отговарящи за стартирането на ОС(за да останат същите само на новият диск)...

П.П. Спестеното време ще го използвам утре за смяна на захранването(взех си Coolermaster Silent Pro M500 :)) и разместване на харддисковете и вентилаторите.

Сподели другаде

Все пак инсталираш, след това, същата програма. Не би трябвало да има проблем..., нищо че говорим за Comodo. Според мен, вариантът, който си си намислил и по-рискован... Галимации с хардуера и пр.

Иначе, добре, че се похвали с новото захранване - жив и здрав, честно. Дано няма проблеми. Ако не, ние сме си тук :)

Сподели другаде

Забелязах нещо в раздела More на ComodoIS - в подраздел Manage My Configurations - има три реда: Internet, Firewall, Proactive security - и мога да активирам само едно от трите - това нормално ли е,може би не съм разбрал за какво точно става въпрос в този прозорец:post-9526-0-32037200-1301166008_thumb.jpg

Извинявам се за прибързаният въпрос - мисля че разбрах за какво се отнася горният прозорец.

Сподели другаде

Това са различните профили. Обяснени са тук.

P.S.: интересно е, че във форума имаме поне двама големи "специалисти" на тема Comodo, които обаче и дума не обелват, когато има въпроси за програмата. Вместо това просто си чешат езиците в друга тема.

Сподели другаде

Ами аз мислех,че би трябвало да пиша в другата част на сайта - където са самите програми,но доколкото знам за там трябва отделна регистрация,а на мен не ми се занимава...Реших да продължа в тема,която съм започнал вече. Както и да е - благодаря за помощта. Утре ще пробвам първо хардуерният вариант,а после и софтуерният - тъкмо си свалих по-нова версия на програмата от сайта им.

Да попитам пак - за да деинсталирам антивирусната трябва ли да съм в Safe Mode ? Или в случая ако искам да инсталирам нова версия - трябва ли изобщо да деинсталирам,или мога направо върху старата да "сложа" по-новата ?

Сподели другаде

За форума, където правим обсъждания за дадени проблеми, засягащи компютрите (в повечето случаи) и тази регистрация ти е стига.

За Comodo и проблеми, свързани със защитната им програма, тук има тема. Деинсталираш я нормално от Control Panel. Не би трябвало да има проблем.

Сподели другаде

Още веднъж благодаря - и се извинявам за това,че не търсих по-внимателно и пропуснах темата специално за тази програма(макар че по-рано я бях разглеждал и даже си свалих разни файлове с препоръчителни настройки...).
Сподели другаде

Да се похваля какво свърших днес. :) Сутринта като пуснах компютъра Comodo си зареди нормално - нямаше го онова съобщение - за модула Defense+. Въпреки това деинсталирах и после инсталирах новата версия - трябваше да рестартирам 1-2 пъти,но аз не се оплаквам(за разлика от някои хора,ползващи линукс ;)).След това се заех със смяната на захранването,разместването на дисковете и монтирането на един допълнителен вентилатор - Zaward Golf II 140 mm....При това се забавих 1 час повече,защото в един момент разбрах от баща ми че трябвало да превъртим часовниците напред. :)
Сподели другаде