Jump to content

Проблем с конфигурацията

Препоръчан пост

Здравейте,

Имам проблеми с една конфигурация, та попаднах на вашия форум и реших да се допитам до вас за съвети.

Започвам от тук - конфигурацията е доста стара, s. 754. Дънната платка е MSI 7181 ver. 1.0. До скоро всичко работеше точно, но хард диска ми, който беше с ATA интерфейс отказа. Закупих си преходник IDE to SATA и SATA HDD и от тук започнаха ядовете.

Когато се опитам да стартирам компютъра ми вади началния екран, мога да вляза в BIOS и общо взето това е. Ако го оставя така, стига до положение, при което на екрана се вижда една мигаща чертичка в горния ляв ъгъл и нищо повече не се случва. Четох, че има вероятност да е от захранването - уви не е. Пробвах с друго - същата работа. Биос-а засича хард диска, настроен е да бъде мастър. При опит да инсталирам Windows, се случва следното: Ако хард диска е настроен като master стигам отново до екрана с мигащата чертичка... и до там. Ако обаче през биоса задам на хард диска None, инсталацията тръгва. Минава през формата и копирането на файловете и след рестарта вместо да продължи инсталацията, отново се показва мигащата чертичка.

Бъркам ли някъде в настройките? Възможно ли е да ми е нужен ATA хард диск, който да е master и на който да е операционната система? Възможно ли е проблема да е в друга част от hardware-a(аз почнах да се осъмнявам в дънната платка)? Ще съм ви изключително благодарен ако споделите вашите виждания върху проблема.

Сподели другаде

Предполагам, че преходника или диска ти създава проблемите.

Съвета ми е да ги изключиш и да тестваш системата с едно live CD.

Друг вариант е да тестваш преходника и диска на друг компютър.

Сподели другаде

Най-вероятно си видял модела на дъното в интернет и си видял, че принципно има два SATA порт-а, но точно на моето тези два порта просто ги няма. Иначе всичко останало си е като на картинките из интернет, та за това се наложи купуването на въпросния преходник. Все-още не съм решил проблема, ако някой има идеи и желание, нека ги сподели.
Сподели другаде