Jump to content

Системата забива постоянно и подозирам хардуерен проблем

Препоръчан пост

Проблемът е следния. Имам един компютър, който има следния проблем.

При стартиране след зареждане на виндовса забива.

При опит за преинсталация забива след като провери всички чаркове и изпише starting windows.

Под сафемод, отново забива.

Единствено в биос работи нормално. Предполагам, че и от там е проблема. Изчетох доста материал в нет-а, но явно не намирам решение.

П.П. Извинявам се, но имено понеже незнам от какво е проблема реших да постна темата тук, понеже може да се даде по адекватно обяснение; решение .

Сподели другаде

Провери твърдия диск и паметта за грешки, виж как са температурите и напреженията. Ако се затрудняваш и не знаеш какво точно да направиш, напиши някаква по-конкретна информация за системата.
Сподели другаде

Провери твърдия диск и паметта за грешки, виж как са температурите и напреженията. Ако се затрудняваш и не знаеш какво точно да направиш, напиши някаква по-конкретна информация за системата.

Конкретна информация за системата незнам. Компютъра не е мой(на един приятел), стар е (поне 6г.) и частите са му подменени многократно от "опитни майстори"(доста пари хвърли за тази кошница).

Ако не забиваше вероятно щях да инсталирам някоя програма за да му видя характеристиките. Ако има вариант без да влизам до виндовса да разбера параметрите съм готов да го направя.

Относно грешките ще се радвам, ако обясните как става.

П.П. Имам съмнения, че проблема май е породен от биос-а. Като ми донесе компютъра беше нужно да се натиска всеки път ф1 за да стартира системата, в последствие това изчезна и съответно почна и да забива. Дефаултнах настройките в биос-, но продължава да забива (не иска ф1 за стартиране )

**Благодаря на Night_Raven, че оправи заглавието**

Сподели другаде

Конкретна информация за системата незнам. Компютъра не е мой(на един приятел), стар е (поне 6г.) и частите са му подменени многократно от "опитни майстори"(доста пари хвърли за тази кошница).

Ако не забиваше вероятно щях да инсталирам някоя програма за да му видя характеристиките. Ако има вариант без да влизам до виндовса да разбера параметрите съм готов да го направя.

Относно грешките ще се радвам, ако обясните как става.

П.П. Имам съмнения, че проблема май е породен от биос-а. Като ми донесе компютъра беше нужно да се натиска всеки път ф1 за да стартира системата, в последствие това изчезна и съответно почна и да забива. Дефаултнах настройките в биос-, но продължава да забива (не иска ф1 за стартиране )

**Благодаря на Night_Raven, че оправи заглавието**

Привет, опитайте с Hiren's BootCD да зарадите през СD-то мини Windows или да да тествате харда,рампаметта с програмите към СD-то.

Програмата за тестване на харда HDD регениратор. Ако зареди мини Windows XP от Hiren's BootCD вижте дали е достежим харда.

Нужно е да свалите запишете Hiren's BootCD на CD от боиоса да окажете първо бутващо устройство да е СD-то.

Ако има ланкарта махнете я от слота и тествайте дали ще зареди РС-то. Рампаметите ако са две плочки махнете едната и тейставйте дали ще зареди РС-то само с едната,разминете.

Вижте дали ще може да зареди мини Windows XP и споделете резултата.

Успех!

Сподели другаде

Тест на паметта може да се извърши с Memtest86+. Ще трябва да изтеглеш версия за дискета или диск, да запишеш съответния носител и да стартираш от него. След това оставяш тестът да работи д аречем 2-3 часа и ако има грешки, те ще се появят долната част на "прозореца".

Бих те посъветвал и да огледаш дънната платка за подути кондензатори.

Сподели другаде