GAlkATA Публикувано Декември 7, 2010 Report Share Публикувано Декември 7, 2010 Сегашната ми видео карта(NVidia GeForce FX 5500 128mb) се повреди и това доведе до смяната и.Тъй като не разбирам кой знае колко много не знам каква карта да си избера , не искам да е много по-мощна от тази нито пък по-слаба.Засега съм си харесал GeForce 6600LE , но ми се струва доста по-мощна.Компютърът се използва главно за сърфиране в интернет и понякога за леки игри (от сорта на Need for speed Undergraund 2 и Carbon). Дънна платка : P4M800-M CPU : Intel Celeron D 340 2.93 GHz RAM : 512MB DDR 400 Видео карта(повредената) : NVidia GeForce FX 5500 128mb Хард диск : Hitachi HDT722516DLAT80 164GB Захранване: Forton 350WАко може да ми предложите някой друг модел горе долу съвместим с мойта конфигурация и да изкажете мнение за избраната от мен видео карта.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 7, 2010 Report Share Публикувано Декември 7, 2010 Ето тук на две места намерих: линк, линк. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Декември 8, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2010 А някакви по-нови предложения за видео карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 8, 2010 Report Share Публикувано Декември 8, 2010 "По-нови" в смисъл?... Има по-мощни и по-нови модели, но те пък са и по-скъпи. Например HD 3650/3850/4670. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Декември 8, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2010 По-нови в смисъл , по-нови и качествени модели , които да не товарят много процесора и като цяло системата(четох че ако имаш слаб процесор и си сложиш много силна видео карта тя ще го товари постоянно),тъй като тя си е слабичка(системата). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 8, 2010 Report Share Публикувано Декември 8, 2010 Ами! Постоянно ще го товари... Просто няма да може да се възползваш от пълния й потенциал, ще имаш по-малко кадри в игрите. На теб ти трябва някоя по-евтина карта, предвид че не играеш игри, а и машината е стара и немощна, не си струва да инвестираш в нея много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Декември 13, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2010 Имам още няколко въпроса и ще се опитам да ги формулирам кратко и ясно.1.Удачно ли ще е да купя видео карта втора ръка и има ли някакни стъпки за определяне дали тя е "жива" и "жизнеспособна"?2.Един приятел ми каза,че е възможна поправката на видео карти.Това добра идея ли е или е просто загуба на пари?3.Приблизителна колко ще издържи една такава карта?4.Ще има ли проблем ако вместо AGP слота използвам PCI слота? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 13, 2010 Report Share Публикувано Декември 13, 2010 1. Рисковете от повреда (може да има скрит дефект) на втора употреба видеокарта са доста високи, няма гаранция.2. Зависи каква е повредата - ако е вентилатор, е по-лесно да се оправи...3. Ако изкара една-две години ще си щастливец.4. Не може да ползваш PCI-слота, този не става за сегашните видеокарти. Можеш да я поставиш единствено в AGP-слота (вече стар). Съвременния слот сега е PCI-Express. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Декември 16, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 16, 2010 Ще има ли проблем ако продължа да карам с вградената видео карта (VIA/S3G P4M800 VGA ),тъй като не ми се влагат пари в машината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 16, 2010 Report Share Публикувано Декември 16, 2010 Само ти си знаеш дали има проблеми. Видео картата (и цялата система също) е много слаба, но ако на този етап ти върши работа, няма причини да се налага да правиш ъпгрейд и можеш да изчакаш момента за цялостна подмяна на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAlkATA Публикувано Декември 17, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2010 Благодаря за отговорите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост