Jump to content

Въпрос относно нова видео карта

Препоръчан пост

Сегашната ми видео карта(NVidia GeForce FX 5500 128mb) се повреди и това доведе до смяната и.Тъй като не разбирам кой знае колко много не знам каква карта да си избера , не искам да е много по-мощна от тази нито пък по-слаба.Засега съм си харесал GeForce 6600LE , но ми се струва доста по-мощна.Компютърът се използва главно за сърфиране в интернет и понякога за леки игри (от сорта на Need for speed Undergraund 2 и Carbon).

Дънна платка : P4M800-M

CPU : Intel Celeron D 340 2.93 GHz

RAM : 512MB DDR 400

Видео карта(повредената) : NVidia GeForce FX 5500 128mb

Хард диск : Hitachi HDT722516DLAT80 164GB

Захранване: Forton 350W

Ако може да ми предложите някой друг модел горе долу съвместим с мойта конфигурация и да изкажете мнение за избраната от мен видео карта..

Сподели другаде

По-нови в смисъл , по-нови и качествени модели , които да не товарят много процесора и като цяло системата(четох че ако имаш слаб процесор и си сложиш много силна видео карта тя ще го товари постоянно),тъй като тя си е слабичка(системата).
Сподели другаде

Ами! Постоянно ще го товари... Просто няма да може да се възползваш от пълния й потенциал, ще имаш по-малко кадри в игрите. На теб ти трябва някоя по-евтина карта, предвид че не играеш игри, а и машината е стара и немощна, не си струва да инвестираш в нея много.
Сподели другаде

Имам още няколко въпроса и ще се опитам да ги формулирам кратко и ясно.

1.Удачно ли ще е да купя видео карта втора ръка и има ли някакни стъпки за определяне дали тя е "жива" и "жизнеспособна"?

2.Един приятел ми каза,че е възможна поправката на видео карти.Това добра идея ли е или е просто загуба на пари?

3.Приблизителна колко ще издържи една такава карта?

4.Ще има ли проблем ако вместо AGP слота използвам PCI слота?

Сподели другаде

1. Рисковете от повреда (може да има скрит дефект) на втора употреба видеокарта са доста високи, няма гаранция.

2. Зависи каква е повредата - ако е вентилатор, е по-лесно да се оправи...

3. Ако изкара една-две години ще си щастливец.

4. Не може да ползваш PCI-слота, този не става за сегашните видеокарти. Можеш да я поставиш единствено в AGP-слота (вече стар). Съвременния слот сега е PCI-Express.

Сподели другаде

Само ти си знаеш дали има проблеми. Видео картата (и цялата система също) е много слаба, но ако на този етап ти върши работа, няма причини да се налага да правиш ъпгрейд и можеш да изчакаш момента за цялостна подмяна на системата.
Сподели другаде