Jump to content

Проблем с преинсалиране на Windows

JiktakS

Препоръчан пост

Здравейте.

Имам проблем с преинсталация на Windows XP. По време на преинсталацията натиснах копчето за рестарта- с идеята да не го чакам ( бях объркал нещо) :blush: за да започна да го преинсталирам на ново. Обаче сега като му дам да буутне от диска не иска. Намира диска, натискам копче за да започне да буутва от него, но вместо това се стартира недоинсталирания Windows след което ми изписва че "setup is being restarted" и се рестартира и така в един затворен кръг. Ако можете да ми кажете какво да направя :)

Сподели другаде

За пръв път ли преинсталираш уиндоус? Не се ли сети, че така нещо може да се оплеска? Настроил си в биоса да буутва от си-ди и въпреки това не иска? Може би се опитва да довърши инсталацията. Като се рестартира нали не натискаш повторно произволен клавиш?
Сподели другаде

Ами сетих се, но не ми се чакаше и рискувах. Не иска да буутва. Предполагам, че наистина иска да довърши преинсталацията, но се рестартира.

"Като се рестартира нали не натискаш повторно произволен клавиш?" Това не го разбирам. Като се рестартира и ако не натискам нищо стига до абсолютно същото място където ми изписва "setup is being restarted" и се рестартира на ново.

Чудя се ако му махна този харда и му сложа друг дали ще стане и дали ще има някакъв проблем.

Сподели другаде

Мисля,че ще е по-лесно да използваш т.нар. resque-диск(boot-диск) - нещо с линукс,но не знам какъв точно.Всъщност мисля,че всяко съвременно дистро може да свърши работа. Зареждаш този диск - форматираш си дяла под линукс,после се въоръжаваш с нужното търпение и преинсталираш успешно.  :giggle:
Сподели другаде

А ако взема друг хард с инсталиран Windows на него дали ще може да го зареди. Сигурно ще трябва да посоча в биоса да зарежда Windows през него.

Между другото ще пробам и този resque-диск да видим какво ще успея да направя :)

Сподели другаде

А ако взема друг хард с инсталиран Windows на него дали ще може да го зареди. Сигурно ще трябва да посоча в биоса да зарежда Windows през него.

Този твърд диск с Windows ще съдържа инсталационните параметри за машината, на коятo e бил инсталиран изпървом - драйвери и прочие. Ако се сещаш, по време на (пре)инсталацията на Windows, има един момента с надпис... "Setup is inspecting your harware configuation...", в долната лента. В този етап, Windows-инсталаторът проучва хардуера и СПОРЕД НЕГО инсталира съответни базови драйвери. Като сложиш твърд диск с такъв преконфигуриран Windows на друга машина, с различни параметри... познай дали ще стане мазалце. :)

P.S: Използвай някое Linux LiveCD.

Сподели другаде

А бе че е налравил Мазало го е направил \Според мен да го забърши и пак наново но със повече търпение.хубавите неща стават със търпение \За 30,40 минутки ,асега със начоло....:crosseyes1:
Сподели другаде

Дори и инсталацията да е прекъсната в даден момент, няма причина системата да отказва да зареди от оптичен носител след това. Да не си човъркал нещо в BIOS?
Сподели другаде