gibson58 Публикувано Декември 3, 2010 Report Share Публикувано Декември 3, 2010 Реших да си купя още 1гб рам памет(абсолютно същата като старата),но ето какво се получи.В пропертис пише 3гб (използвана 2).Размествах всякак слотовете и плочките и резултата винаги един и същ+ това че стана сингъл ченъл.Дори само с 2 плочки 1 от старите+ новата пак е сингъл ченъл?!? Защо се получава така нали са абсолютно еднакви,че и от един и същ магазин са купени.Само се различават на външен вид -новата има само от едната страна от "тия черните квадратчета http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/dark/uups.gif" .Ходих до сервиза и там ме посъветваха да си сложа по нов уиндоус,от това било...Та сега незнам него ли да сменя или биоса,че и той е над 2 години.Ето каква ми е конфигурацията:Windows7 Ultimate х32ASROCK ALIVENF6G-GLANATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 2.11GHz2x1GB DDR2 800 A-DATA SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICECASE CX-2167-02/350WAMI BIOS V1.4 2008г. Имам и още един въпрос:Тази рам (новата) ще стане ли на това дъно http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7S41GXс AMD Duron 1.8 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Декември 3, 2010 Report Share Публикувано Декември 3, 2010 Добре е да уточниш колко памет имаш в края на краищата, щото аз нищо не разбрах. При инсталирани 4 GB памет и използване на Windows7 Ultimate х32 (или друга 32 битова), ОС разпознава 3 GB. Ако потребителят иска цялата памет да се разпознава трябва да инсталира 64 битова ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 3, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2010 До вчера бях с 2гб,днес си купих още 1гб,i от това тръгнаха проблемите .Сега в пропертайс пише :Instaled memory(RAM) - 3gb(usable 2gb). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Декември 4, 2010 Report Share Публикувано Декември 4, 2010 За онова дъно няма да стане паметта нито проца нито видеото от списъка. По другия въпрос не мога да ти помогна. Но x86 джам разпознава 3.25ГБ та не е от него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2010 Абе и аз все това си мисля.Как може на ХР да се разпознават 3гиги ,пък седмицата да не може.Та нали и най-старата версия на 7 е по-нова от ХП?!? Май нещата утиват към биос...То какво мога да очаквам от скапано дъно в комбиназия с биос на 3години...нормално да се заинати.Дали има някъде ръководство как се флашва биос,че си е сериозна работа това,не ми се рискува.Ако може некое линкче Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2010 Забравих да добавя,че в сервиза ги пробвахме на тяхна машина старата и новата и там показа че са в дуал ченъл... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 4, 2010 Report Share Публикувано Декември 4, 2010 Не трябва ли плочките да са четен брой,за да работят двуканално...или аз пропускам нещо? Ако си решил да флашваш биос-а - прочети в книжката за дъното или в съответният сайт - правил съм го и по принцип не е чак толкова сложно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 5, 2010 Report Share Публикувано Декември 5, 2010 Стига да не изгасва или примигва тока. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 5, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2010 Не трябва ли плочките да са четен брой,за да работят двуканално...или аз пропускам нещо? Ако си решил да флашваш биос-а - прочети в книжката за дъното или в съответният сайт - правил съм го и по принцип не е чак толкова сложно.Почти си прав ,че трябва да са четен брой,имало и някакъв трипъл режим,който не се поддържа от моето дъно.Имам флопи на другата машина и мисля да флашна през него,защото било "най-добрият вариянт".Но вчера примерно тока спира 4 пъти и още не съм събрал смелост , а и трябва да проуча още въпроса ,как се прави. Стига да не изгасва или примигва тока. О да,непрекъснатото и стабилно поддаване на напрежение е силно препоръчително при флашване на биос... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 5, 2010 Report Share Публикувано Декември 5, 2010 О да,непрекъснатото и стабилно поддаване на напрежение е силно препоръчително при флашване на биос...Всъщност непрекъснатото и стабилно напрежение е силно препоръчително винаги, не само по време на флашване на BIOS. Може да не изглежда/звучи като да е толкова важно, но всички компоненти харесват стабилни напрежения. Особено твърдите дискове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 5, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2010 Всъщност непрекъснатото и стабилно напрежение е силно препоръчително винаги, не само по време на флашване на BIOS. Може да не изглежда/звучи като да е толкова важно, но всички компоненти харесват стабилни напрежения. Особено твърдите дискове. Разбира се ,че е задължитено,аз го "казах" малко с чувство за хумор .Има ли в форума ръководство за флашване,защото аз неуспях да намеря.Дори из гугъл няма на български,как се прави стъпка по стъпка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 5, 2010 Report Share Публикувано Декември 5, 2010 Няма, защото флашването не е универсален процес. Общо взето може да се каже, че е малко или много специфично за всеки производител на дънни платки, което прави създаването на ръководство трудна задача. Обикновено на сайтовете на производителите на дънни платки има инструкции как да се извърши процеса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 5, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2010 Няма, защото флашването не е универсален процес. Общо взето може да се каже, че е малко или много специфично за всеки производител на дънни платки, което прави създаването на ръководство трудна задача. Обикновено на сайтовете на производителите на дънни платки има инструкции как да се извърши процеса. Мерси ,че ме насочи къде да търся инфо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост