Jump to content

Кое е за смяна уиндоуса или биоса?

Препоръчан пост

Реших да си купя още 1гб рам памет(абсолютно същата като старата),но ето какво се получи.

В пропертис пише 3гб (използвана 2).Размествах всякак слотовете и плочките и резултата винаги един и същ+ това че стана сингъл ченъл.Дори само с 2 плочки 1 от старите+ новата пак е сингъл ченъл?!? Защо се получава така нали са абсолютно еднакви,че и от един и същ магазин са купени.Само се различават на външен вид -новата има само от едната страна от "тия черните квадратчета http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/dark/uups.gif" .Ходих до сервиза и там ме посъветваха да си сложа по нов уиндоус,от това било...Та сега незнам него ли да сменя или биоса,че и той е над 2 години.Ето каква ми е конфигурацията:

Windows7 Ultimate х32

ASROCK ALIVENF6G-GLAN

ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 2.11GHz

2x1GB DDR2 800 A-DATA

SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICE

CASE CX-2167-02/350W

AMI BIOS V1.4 2008г.

Имам и още един въпрос:

Тази рам (новата) ще стане ли на това дъно http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7S41GX

с AMD Duron 1.8

Сподели другаде

Добре е да уточниш колко памет имаш в края на краищата, щото аз нищо не разбрах. 

При инсталирани 4 GB памет и използване на Windows7 Ultimate х32 (или друга 32 битова), ОС разпознава 3 GB.  Ако потребителят иска цялата памет да се разпознава трябва да инсталира 64 битова ОС.

Сподели другаде

За онова дъно няма да стане паметта нито проца нито видеото от списъка.

По другия въпрос не мога да ти помогна. Но x86 джам разпознава 3.25ГБ та не е от него.

Сподели другаде

Абе и аз все това си мисля.Как може на ХР да се разпознават 3гиги ,пък седмицата да не може.Та нали и най-старата версия на 7 е по-нова от ХП?!? Май нещата утиват към биос...То какво мога да очаквам от скапано дъно в комбиназия с биос на 3години...нормално да се заинати.Дали има някъде ръководство как се флашва биос,че си е сериозна работа това,не ми се рискува.Ако може некое линкче :help:
Сподели другаде

Не трябва ли плочките да са четен брой,за да работят двуканално...или аз пропускам нещо?

Ако си решил да флашваш биос-а - прочети в книжката за дъното или в съответният сайт - правил съм го и по принцип не е чак толкова сложно.

Сподели другаде

Не трябва ли плочките да са четен брой,за да работят двуканално...или аз пропускам нещо?

Ако си решил да флашваш биос-а - прочети в книжката за дъното или в съответният сайт - правил съм го и по принцип не е чак толкова сложно.

Почти си прав ,че трябва да са четен брой,имало и някакъв трипъл режим,който не се поддържа от моето дъно.Имам флопи на другата машина и мисля да флашна през него,защото било "най-добрият вариянт".Но вчера примерно тока спира 4 пъти и още не съм събрал смелост :haha: , а и трябва да проуча още въпроса ,как се прави.

Стига да не изгасва или примигва тока. :haha:

О да,непрекъснатото и стабилно поддаване на напрежение е силно препоръчително при флашване на биос...:)

Сподели другаде

О да,непрекъснатото и стабилно поддаване на напрежение е силно препоръчително при флашване на биос...:)

Всъщност непрекъснатото и стабилно напрежение е силно препоръчително винаги, не само по време на флашване на BIOS. Може да не изглежда/звучи като да е толкова важно, но всички компоненти харесват стабилни напрежения. Особено твърдите дискове.

Сподели другаде

Всъщност непрекъснатото и стабилно напрежение е силно препоръчително винаги, не само по време на флашване на BIOS. Може да не изглежда/звучи като да е толкова важно, но всички компоненти харесват стабилни напрежения. Особено твърдите дискове.

Разбира се ,че е задължитено,аз го "казах" малко с чувство за хумор .Има ли в форума ръководство за флашване,защото аз неуспях да намеря.Дори из гугъл няма на български,как се прави стъпка по стъпка?

Сподели другаде

Няма, защото флашването не е универсален процес. Общо взето може да се каже, че е малко или много специфично за всеки производител на дънни платки, което прави създаването на ръководство трудна задача. Обикновено на сайтовете на производителите на дънни платки има инструкции как да се извърши процеса.
Сподели другаде

Няма, защото флашването не е универсален процес. Общо взето може да се каже, че е малко или много специфично за всеки производител на дънни платки, което прави създаването на ръководство трудна задача. Обикновено на сайтовете на производителите на дънни платки има инструкции как да се извърши процеса.

Мерси ,че ме насочи къде да търся инфо.

Сподели другаде