Jump to content

Акшън скрипт3 -приложение за сайтове

Препоръчан пост

Здравейте,

чудех се дали някой е наястно с екшън скрипт 3 и по-точно какъв може да е кода, ако искам хората да свалят моите анимации от личния ми сайт. Например ако анимациите са в swf.file, WMV Video Clip.

Благодаря ви предварително за съдействието:)

Сподели другаде

Ето ти едно файлче с малко уроци Хоп.

Колкото до това хората да свалят твойте анимаций не мисля, че му е нужен скрипт. На флаш ли е сайта Ви ?

Сподели другаде

Да, на флаш е сайта. Благодаря за ценната книга. Аз в момента разучавам на О`Reilly - Essential ActionScript3.

п.с. А как ще ги свалят тогава като сорс (щото гледам разни подобни сайтове и там са сложили бутони- downloading)

Иначе вероятно имаш в предвид с десен бутон и сейв.

Сподели другаде

Като сорс ? Значи кажи ми какво по-точно представляват тези .swf файлове, защото това е компилираният флаш формат.

.fla -> .swf , това е последователноста.

Сподели другаде

Значи ако те разбирам правилно, искаш да се свалят анимацийте който СА и СЕ използват от сайта ти, който е на флаш, но ти искаш потребители ти да свалят сорс кода на тези анимаций.

За целта ще ти е нужен слой и форма(бутон).

Ето едно линкче с урок който е анимиран, как да го създадеш -> Tutorial

Събери всички файлове в една папка в библиотеката на флаш файла върху, който работиш.

Създай нов слой и нов невидим бутон вурху анимацията, направи го на фигура след, което му избери линк към файла в библиотеката ти.

Екшън скрипта просто контролира оператора, когото си задала, не може само с Екшън скрипт да избереш определена форма да се сваля и то дори като изходен код.

Също така ако желаете, мога да Ви прекрепя още една много добра книжка създадена под .html формат.

ПП: getURL() говори ли ти нещо ?

Сподели другаде

Благодаря мн за инфото!!!

Точно това ми трябваше, а за нови книжки съм винаги навита:)

За последния въпрос - това е екшън скрипт опции за пускане на плеър предполагам, но не съм запозната отблизо :blink:

или по скоро за вземане и поставяне на определен URL

Сподели другаде

Не щяхме да го измислим и с getURL() ама щом е готово :). Радвам се, че помогнах, просто като се замислих можеше и с Екшън скрипт да се направи това, което искаш но без елемент пак не става.

ПП: Ето я и книжката, тази лично на мен ми е помагала доста.

ParticleSystems.zip

Приятно програмиране!

Сподели другаде

Няма да скучая няколко месеца напред :yeah: Още веднъж благодарско за помощта и се надявам като надобрея и аз да съм полезна с нещо.

Иначе това ми е сайта с портфолиото www.ssunny.webs.com , аз съм дизайнер и аниматор и ако мога с нещо да помогна съм насреща :thumbsup:

Сподели другаде

Супер и аз имам колекция от 800 ГБ темплейти който все още не се компилирани и си седят с изходен код, едва 10-на от тях съм продал :)

Междо другото ще те добавя в приятели та ако ми потрябва аниматор да знам, че си тук :D

Сподели другаде