Jump to content

Видео запис от Skype

Препоръчан пост

Търся програма / добавка за Skype, която да записва видео/аудио идващо от видео-разговор с друг човек. За да ви прекъсна перверзните мисли, не нямам намерение да снимам, как гаджето прави стриптийз :) Но ако искаш спомен от някой близък и няма как да го снимаш от далече, това е добър начин. Запознах се с поне 3 плъгина за Скайп но от тях само един има безплатна версия и той е много ограничен. Не искам на ми изброявате имена на програми за който вече съм питал google, а да ми кожите дали някой от вас има личен опит или е чувал нещо за такива програми и кой са били те. Аз лично успях да намеря само една безплатна ограничена - Pamela. Базовата и версия те ограничава с 15 минути максимум на запис. Ако някой намери безплатна която да няма ограничения да каже. Не съм намерил самостоятелни програми, който правят това (който да не са plugins). Въпроса не е за бърз отговор ако някой има опит с такива да го сподели :)
Сподели другаде

• 7 months later...

Просто да кажа какво използвам аз. Има някой програми който са специално за запис от скайп, но ако искате да записвате и видео сигнала са платени. Ако мога да ги нарека така те са "учтивите". Под това имам предвид че те известяват другия потребител на скайп че е записван от вас, което е нещо като звука от дигитална камера когато снима. Не че камерата издава звука, а поради лошия навик на хората да снимат непознати в "неудоно" положение :) Е всички ние знаем колко добре функционира тази система след като си изключиш този звук. Забавно че и на тези програми може да се изключва предупреждението. За съжаление не успях да опитам пълните им версии, защото имах вече Fraps и се оказа че тя може да записва звук и картина от почти всичко, включително и скайп. Проблеми при нея:

Главен: Ако картина ви е на "цял екран" то записа постоянно мига. Все едно скайпа рефрешва картината постоянно и записа става доста неприятен за гледане. Предполагам че това е проблем идващ от сакйп ако някой има решение да го сподели. Единствения начин записа да не мига е ако картината от скайп не е на цял екран. Аз предпочитам за разпъна прозореца, докато не достигна цялата резолюция идваща от камерата на другата скайп връзка. Минусът на това че картината е в прозорец е, че в записа ви попадат и черните ленти на скайп от всички страни на картината идваща от камерата. Не се притеснявайте, тези неща могат да се премахнат с безплатна видео обработваща програма като VirtualDub.

Второстепенен: Трудно е да се направи запис на двойна аудио връзка. Fraps може да записва или само идващия звук от другия скайп потребител или всички звуци минаващи през системата ви. Пробем става когато искате да запишите вашия и чуждия глас. Тогава се получава голяма микро фуния която не се чува при разговора а само в записа. Опитах се да записвам звука от моя микрофон с друга програма отделно но нещо не се получи.

Последно за тези хора който се страхуват някой си да не ги записва по скалп. Моля ви не ми питайте на лично съобщение как можете да разберете дали някой ви е записал по скайп или не. НЯМА КАК :) И не си играя да записвам по скайп непознати хора. Нямам място на харда си за глупости. Записвам лична кореспонденция с родителите си. Ако се страхувате че някой може да ви записва по скайп, просто се дръжте като нормални хора и не правете нищо, от което може да ви е срам после.

Сподели другаде