NetZombie Публикувано Декември 6, 2010 Report Share Публикувано Декември 6, 2010 Хм...кой ти каза да си вземеш дъно с ДДР 2 бе човек?!Защо не питаш преди да вземеш нещо?Виж ми конфигурацията от подписа!Определено смятам, че имаш проблем - аз съм с 4 ядрен Атлон 3.0 640 и Уиндоус 7 Ултимейт х64 го оценява на 7.3.Рамта ми е Кингстън на 4 ГБ на 1600 и също ми я оценява на 7.3, а иначе като цяло оценката ми е 5.9 Сложи си един читав Уиндоус 7 Ултимейт х64, само че преди да го инсталираш те съветвам да изтриеш всички дялове на твърдия диск, да го форматираш и да го разделиш наново.Всеки един от дяловете след разделянето пак с формат, и тогава вече почваш с инсталацията!Ако пак имаш проблем, тогава вече ще търсим проблема хардуерно...най-вероятно в дъното.В биоса как го виждаш твоя Феном и памет?Какви ти са температурите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 8, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2010 Опитай да изключиш антивирусната програма - би трябвало това да окаже влияние на работат на системата.Други "подозрителни" за мен приложения са Advanced SysemCare3 и K-Lite. Човек, това е някаква аномалия... Не че не ги пробвах тези неща, но няма логика тези програми да ми правят проблеми. Направо ми кажете някакво надеждно място за диагностика, където няма да ме одрусат сума ти пари и да се приключва. Хм...кой ти каза да си вземеш дъно с ДДР 2 бе човек?!Защо не питаш преди да вземеш нещо?Виж ми конфигурацията от подписа!Определено смятам, че имаш проблем - аз съм с 4 ядрен Атлон 3.0 640 и Уиндоус 7 Ултимейт х64 го оценява на 7.3.Рамта ми е Кингстън на 4 ГБ на 1600 и също ми я оценява на 7.3, а иначе като цяло оценката ми е 5.9 Сложи си един читав Уиндоус 7 Ултимейт х64, само че преди да го инсталираш те съветвам да изтриеш всички дялове на твърдия диск, да го форматираш и да го разделиш наново.Всеки един от дяловете след разделянето пак с формат, и тогава вече почваш с инсталацията!Ако пак имаш проблем, тогава вече ще търсим проблема хардуерно...най-вероятно в дъното.В биоса как го виждаш твоя Феном и памет?Какви ти са температурите? А теб не те разбирам хвалиш ли ми се или се опитваш да помогнеш. "Определено смятам, че имаш проблем" - благодаря за информацията. Преинсталиране и форматиране - страхотни идеи! Навсякъде това ми се разправя, накрая даваш пари, "оправят" ти нещата и промени няма. Ти сякаш не си прочел, че Windows-ът ми е съвсем нов, което значи, че C:\ ми е форматирано, а на D:\ имам само музика и филми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 8, 2010 Report Share Публикувано Декември 8, 2010 Направи един тест с HD Tune и покажи резултатите; виж и Health раздела. Поне ще видим дали достъпа до дисковата система е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Освен, че за пръв път виждам черно на бяло, че има проблем, нищо друго не разбирам (: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 9, 2010 Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Отдолу си пише какъв е най-вероятният проблем - кабел или букса. Провери си кабелите на твърдия диск, подмени ги с качествени такива. В Info раздела какво пише, да не би диска да е преминал в PIO режим (трябва да е в Ultra DMA 6, в краен случай - UDMA 5)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Пише си UDMA Mode 6. И какво излиза сега - машината бави заради кабел или кабелът си е отделен проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 9, 2010 Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Възможно е точно кабелът да е проблем. Лично моят съвет е да го подмениш с нов. Все пак казваш, че приложенията зареждат бавно, а в 99% от случаите именно твърдият диск е ограничаващият компонент. Той е този, който догонва останалите, а не обратното. Разбира се в случая може и да не е така, но информацията от HD Tune сочи към проблем с твърдия диск и по-специално кабела. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Мен малко ме е шубе да пипам вътре, но ми дойде до гуша и спря да ми пука особено. Гледам, че от харда излизат два кабела - един към захранването и един към дъното. Кой да сменя? Този към дъното (един оранжев) се огъва много от капака на кутията и предполоагам, че ще да е той. Кажете и кои са качествени кабели и на какви цени вървят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 9, 2010 Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Кабела би трябвало да е SATA; вземи някакъв качествен кабел, щипките трябва да се включват плътно към конекторите на дъното и твърдия диск.След като подмениш кабела, провери диска за грешки и дефрагментирай след това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 9, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Купих нов кабел, сложих го, пуснах пак програмата и пак показва, че има проблем с кабела.Снощи го пуснах да сканира за грешки и не откри нито една. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 9, 2010 Report Share Публикувано Декември 9, 2010 Грешките ще си останат, те са записани в firmware на самият диск; важното е да не се увеличават повече (т. е., да не се отчитат нови грешки).Направи пак един тест на диска и виж дали пак ги има тези резки спадове в скоростта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 10, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 10, 2010 Имаш предвид, че винаги ще ми показва, че има проблем с кабела ли? Колкото до скоростта, сега резултатите са доста по-зле: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 10, 2010 Report Share Публикувано Декември 10, 2010 Съобщението гласи, че е имало проблем с кабела; да, тази информация ще си остане завинаги... поне докато не смениш диска.Определено имаш проблем с дисковата система; при повторен тест спадовете на същите места ли са или на различни? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 10, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 10, 2010 Горе-долу на същите места, с тази разлика, че всеки тест е с различни резултати. Сега пак направих и този път нямаше резки спадове. А другото интересно нещо е, че сега Windows-ът оценява рам паметта на 5.8, докато преди няколко дни я оценяваше на 5.4. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 10, 2010 Report Share Публикувано Декември 10, 2010 Пусни още един тест, но стартирай Task Manager-а и наблюдавай натоварването на процесора, когато има спадове в графиката. Направи по-подробен тест, някъде в настройките на програмата има(ше) плъзгач, с който се регулира точността на данните.Ако по време на спадовете се товари процесора, вероятно някоя програма на заден фон изисква достъп до твърдия диск по това време; това съвпада и с променливите оценки на производителността на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост