MZP Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Здравейте! Досега бях с Windows Vista 32-bit-a и като цяло компютърът вървеше адски бавно. В "Rate and improve your computer's performance" процесорът правеше 4.2 точки, а останалите неща бяха над 5. Всички ми казваха да си сложа 64-bit-ов Windows 7 и щяло да има значителна разлика. Е, сложих си го аз. Забелязах, че резултата на видеото се е вдигнал наистина значително - 7.6. Но проблемът е, че сега на процесора показва 3.7. Не вярвам особено много на числа и статистики, но определено забелязвам, че когато играя разни игри, машината ми се държи доста по-зле от преди: върви мудно, има дразнещо насичане, леко забиване и т.н. Ето я конфигурацията:MB: Gigabyte GA-MA790FX-UD5PCPU: AMD Phenom II x4 BE 965RAM: 4GB DDR2GPU: Sapphire Radeon 4890 Не знам на драйверите ли се дължи или самият процесор е гола вода, ама със сигурност не би трябвало да изкарва толкова ниски резултати.Някакви предположения? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 На първо време провери какво ти товари процесора - може да е някаква услуга на операционната система, която се изпълнява във фонов режим или вирус, например. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Ами, не му разбирам толкова, затова ще сложа скрийшотове: http://i53.tinypic.com/2m2gbc9.png http://i52.tinypic.com/2ajufc8.pnghttp://i53.tinypic.com/x0xt3o.png Предварително се извинявам за големите размери на снимките, но не знам как да ги направя в културен вид за форум (: А за вируси уж го провериха като преинсталираха Windows-a. Аз и без това не знам с какви програми да го проверявам и тествам. Сега са ми сложили някакъв Symantec за антивирусна... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Според мен 64 битов Windows 7 не най подходящото решение може би ... Вярно е, че рамта ти е 4ГБ и би трябвало с 64 бита машината да работи по-добре, но рамта ти е ддр2, което значи, че е по-бавна. Всъщност не мисля, че знаеш много добре каква е разликата между 32 и 64 бит, затова виж това http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows-vista/32-bit-and-64-bit-Windows-frequently-asked-questions. Аз лично ти препоръчвам Windows XP 64 bit, ако толкова държиш да е 64 бит, все пак нека и друг да се изкаже, може аз да бъркам ... Иначе за вируси сканирай с За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show results (Покажи резултатите);- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);- ще се появи текстов файл (дневник/лог), копирай съдържанието му тук. За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer (Сканиране на компютъра);- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan (Извърши пълно сканиране);- кликни Next и изчакай програмата да сканира;- кликни OK на съобщението;- ако има засечени заплахи, кликни Next, за да се премахнат гадинките, OK на потвърждението и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... (Настройки) и иди на подпрозорец Statistics/Logs (Дневници), маркирай последния лог по дата и кликни бутон View Log... (Покажи дневника);- копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. След това ти препоръчвам да махнеш Symantec и да сложиш аваст или нод32 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Ами, обясниха ми, че 32-bit-овият Windows не разпознавал 4-те гигабайта рам, а само 3. Затова се съгласих да ми сложат 64-bit-ов. Навсякъде ми говорят различни неща и ме объркват и де факто проблемите си остават. На едно място ми казаха да си взема такова дъно и DDR3, после на друго място ми казаха, че това дъно не поддържало DDR3. Аз не се занимавам с компютри и съответно не разбирам, но от известно време ми се налага да чета, защото всеки гледа да ти вземе парите без да свърши работа, само че се оплитам тотално в разни съкращения, букви и цифри и ми завира главата. По същият начин стоят нещата с процесора - няколко човека ми го хвалеха, не знам си какво, а той се държи по-зле от всеки двуядрен, на който съм сядал, да не говоря за старата ми машина отпреди 6-7 години, която зарежда по-бързо на някои места. Благодаря за съветите, сега ще пробвам нещата, които си написал и ще пиша пак дали има резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2010 Ето ги двата резултата: Malwarebytes' Anti-Malware 1.46www.malwarebytes.org Database version: 5228 Windows 6.1.7600Internet Explorer 8.0.7600.16385 1.12.2010 г. 22:36:25mbam-log-2010-12-01 (22-36-25).txt Scan type: Quick scanObjects scanned: 143191Time elapsed: 7 minute(s), 22 second(s) Memory Processes Infected: 0Memory Modules Infected: 0Registry Keys Infected: 0Registry Values Infected: 0Registry Data Items Infected: 0Folders Infected: 0Files Infected: 0 Memory Processes Infected:(No malicious items detected) Memory Modules Infected:(No malicious items detected) Registry Keys Infected:(No malicious items detected) Registry Values Infected:(No malicious items detected) Registry Data Items Infected:(No malicious items detected) Folders Infected:(No malicious items detected) Files Infected:(No malicious items detected) SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 12/01/2010 at 11:54 PM Application Version : 4.37.1000 Core Rules Database Version : 5937Trace Rules Database Version: 3749 Scan type : Quick ScanTotal Scan Time : 00:18:27 Memory items scanned : 543Memory threats detected : 0Registry items scanned : 392Registry threats detected : 0File items scanned : 20984File threats detected : 0 Май всичко е наред... Явно наистина процесорът е слаба ракия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2010 Report Share Публикувано Декември 2, 2010 Като цяло ползата от 64-битовите операционни системи на този етап е най-вече при работа с професионални приложения, които могат да се възползват от архитектурата й. За по-простички нещица като Интернет сърфиране, гледане на филми, слушане на музика, офис приложения и дори игри няма особена нужда от 64-битова операционна система. Вярно е, че 32-битовите версии на Windows не разпознават повече от 3GB памет, но, както вече казах, това не е толкова фатално за по-обикновени дейности. Скоростта на паметта няма значение. Важно е количеството.От 64-битовите операционни системи XP x64 е лош избор. Характерните особености на XP не я правят особено удачен избор за 64-битова платформа. Остават Vista и 7, от които 7-цата е по-добра от Vista във всяко едно отношение, така че при 64-битовите Windows-и 7-цата е категорично най-добрият и дори на практика единственият смислен избор. Няма логика процесорът да е по-бавен от стари процесори. Дай по-конкретни примери кое е по-зле с новия процесор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2010 Една от игрите, на които играя, е StarCraft 2. Първо, самата игра зарежда много бавно. Второ разхождането из менютата става адски бавно, повреме на игра насича на каквато и резолюция и детайли да го пусна, като натисна alt+tab чакам по 5 минути. Ако махна всякакви детайли и намаля до дупка всичко, не насича, но така предпочитам да не играя. С другите игри същата работа, а изискванията им ги покривам с доста отгоре. И това като го видя се чудя да се смея ли, да троша ли...http://oi52.tinypic.com/mwrz4m.jpg Изобщо, има ли някой от тук с такъв процесор, за да сподели как са нещата при него, как се справя с различни задачи и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 2, 2010 Report Share Публикувано Декември 2, 2010 На мен ми звучи да е нещо софтуерно.Възможно е да има конфликт на драйвери или нещо такова.Да не би да е някакъв проблем с рамта?Не може при игри, които "покривам с доста отгоре" да ти насичат така.Пробвай да сложиш XP 32 BIT-а.Нито процесора, нито видеото са ти слаби.Ако ти кажа, че аз със едно едноядрено Amd на 2,2 GHz и вграденото видео GForce 7025 съм подкарвал сравнително стабилно CoD 4 и F.E.A.R. Така че ти с този компютър не би трябвало да имаш никакви проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 2, 2010 Report Share Публикувано Декември 2, 2010 Тези драйвери инсталирани ли са - http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspxВсъщност добре ще е да кажеш какво точно си инсталирал освен операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2010 На мен ми звучи да е нещо софтуерно.Възможно е да има конфликт на драйвери или нещо такова.Да не би да е някакъв проблем с рамта?Не може при игри, които "покривам с доста отгоре" да ти насичат така.Пробвай да сложиш XP 32 BIT-а.Нито процесора, нито видеото са ти слаби.Ако ти кажа, че аз със едно едноядрено Amd на 2,2 GHz и вграденото видео GForce 7025 съм подкарвал сравнително стабилно CoD 4 и F.E.A.R. Така че ти с този компютър не би трябвало да имаш никакви проблеми. Силно се надявам да е нещо софтуерно, защото се бях изсипал със сума ти пари за тези чаркове с една единствена цел - да играя с удоволствие. Как да разбера дали има проблем с рамта? Всъщност, аз дори не знам каква точно ми е рамта. Инсталирах Everest и там пише всичко, но не знам в коя графа точно да гледам. Ако знаеш, кажи кои драйвери да сваля, как да разбера дали "има конфликт" м/у тях. Аз от тук http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3032&dl=1#dl инсталирах първите два драйвера, от сайта на AMD свалих последните драйвери на видеото и така... А, преди време бях правил и този тест 3DMARK Futuremark и бях изкарал едва 4200 точки, при което настана голям смях. Тези драйвери инсталирани ли са - http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspxВсъщност добре ще е да кажеш какво точно си инсталирал освен операционната система. Да, първо инсталирах първия - нямаше промяна. После го изтрих, рестартирах и инсталирах втория - пак нямаше промята. Пробвах и двата да ги инсталирам - нещо не се получи (: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Декември 2, 2010 Report Share Публикувано Декември 2, 2010 А захранващият блок какъв е, че не се разбра? Иначе резултатите от Windows Expierence са добри с изключение на процесора и леко ниския резултат на RAM. За сравнение ето от моя компютър, с който нямам проблеми при игрите: При мен след смяната на захранващият блок, който беше Fortron 350 W с по-мощен и качествен - Cooler Master GX 550 W, се повиши резултата на процесора Athlon X2 7750 2,7 GHz (тогава бях с такъв) от 6,3 на 6,7 (за видеото не помня, може би имаше и там повишение). Компютърът започна да постига по-добри резултати в игрите и като цяло работата му стана абсолютно стабилна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 3, 2010 Report Share Публикувано Декември 3, 2010 Кажи какво друго инсталираш освен Windows-а - кодеци, драйвери...Опитвал ли си да работиш с изключена антивирусна програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MZP Публикувано Декември 3, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2010 А захранващият блок какъв е, че не се разбра? Иначе резултатите от Windows Expierence са добри с изключение на процесора и леко ниския резултат на RAM. За сравнение ето от моя компютър, с който нямам проблеми при игрите: При мен след смяната на захранващият блок, който беше Fortron 350 W с по-мощен и качествен - Cooler Master GX 550 W, се повиши резултата на процесора Athlon X2 7750 2,7 GHz (тогава бях с такъв) от 6,3 на 6,7 (за видеото не помня, може би имаше и там повишение). Компютърът започна да постига по-добри резултати в игрите и като цяло работата му стана абсолютно стабилна. Захранването ми е FORTRON EVEREST 800W.• ATX Power Supply for PC Everest• NVIDIA SLI Certified, Dual Channel PCI-Express• 800W• 120 mm fan• Active PFC Function• Dimension : 165 x 150 x 86 mm Кажи какво друго инсталираш освен Windows-а - кодеци, драйвери...Опитвал ли си да работиш с изключена антивирусна програма?Инсталирал съм си най-нужните неща засега, Windows-ът ми е на два-три дни и съм още твърде еко. Ето: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 6, 2010 Report Share Публикувано Декември 6, 2010 Опитай да изключиш антивирусната програма - би трябвало това да окаже влияние на работат на системата.Други "подозрителни" за мен приложения са Advanced SysemCare3 и K-Lite. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост