Пулсар Публикувано Ноември 30, 2010 Report Share Публикувано Ноември 30, 2010 Здравейте!Ще ви бъда благодарен,ако ми разясните що за заплахи/вируси/ са били открити в компютъра ми при сканиране с Malwarebytes Anti-Malware ? След сканирането аз ги прамахнах и въпросът ми е-правилно ли съм постъпил,като съм ги изтрил ? Malwarebytes' Anti-Malware 1.50www.malwarebytes.org Версия на базата от данни: 5217 Windows 5.1.2600 Service Pack 3Internet Explorer 8.0.6001.18702 30.11.2010 г. 15:14:15mbam-log-2010-11-30 (15-14-15).txt Тип сканиране: Бързо сканиранеСканирани обекти: 127639Изминало време: 2 минута(и), 21 секунда(и) Заразени процеси в паметта: 0Заразени модули в паметта: 0Заразени ключове в регистратурата: 0Заразени стойности в регистратурата: 0Заразени информационни обекти в регистратурата: 3Заразени папки: 0Заразени файлове: 0 Заразени процеси в паметта:(Не бяха открити зловредни обекти) Заразени модули в паметта:(Не бяха открити зловредни обекти) Заразени ключове в регистратурата:(Не бяха открити зловредни обекти) Заразени стойности в регистратурата:(Не бяха открити зловредни обекти) Заразени информационни обекти в регистратурата:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully. Заразени папки:(Не бяха открити зловредни обекти) Заразени файлове:(Не бяха открити зловредни обекти) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Ноември 30, 2010 Report Share Публикувано Ноември 30, 2010 Не се притеснявай-няма нищо страшно .Просто програмата е засякла,че уведомяването от Security центъра е изключено-за авто ъпдейтите,защитната стена и антивируса имам в предвид. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Пулсар Публикувано Декември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Здравейте!Ще ви бъда благодарен,ако ми разясните що за заплахи/вируси/ са били открити в компютъра ми при сканиране с Malwarebytes Anti-Malware ? След сканирането аз ги прамахнах и въпросът ми е-правилно ли съм постъпил,като съм ги изтрил ? Заразени информационни обекти в регистратурата:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\UpdatesDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully. И все пак бихте ли ми дали по-подробна информация,що за "зараза" е открила програмата при сканирането ?Не съм в "час" с тази материя и затова търся по-подробно обяснение!? Предварителни благодарности! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stonit Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 най добре да направиш пълен скан с Malwarebytes' Anti-Malware Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Няма нужда от пълно сканиране. Windows разполага със Security Center. Това едно от нещицата долу до часовника и следи дали на системата има работещи защитна стена, антивирусна и включени актуализации. Когато потребителят изключи Security Center или забрани следенето на някое от тези 3 неща, това се отразява в лога на Malwarebytes' Anti-Malware. Т.е. тя засича, че уведомяването за тези неща е спряно и предлага да го включи отново. Не е нищо зловредно, просто програмата връща настройките на Security Center по подразбиране, защото според нея така е по-добре за потребителя откъм сигурност и защита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Пулсар Публикувано Декември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 1, 2010 .........Не е нищо зловредно, просто програмата връща настройките на Security Center по подразбиране, защото според нея така е по-добре за потребителя откъм сигурност и защита. Благодаря за подробното обяснения.Нещата ми се изясниха! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 И все пак бихте ли ми дали по-подробна информация,що за "зараза" е открила програмата при сканирането ?Не съм в "час" с тази материя и затова търся по-подробно обяснение!? Предварителни благодарности!Както спомена Венци,само малко да добавя:Много често зловреден код спира тези уведомявания и потребителя е като кон с капаци,а тя няма как да прецени дали ръчно са спрени или зловреден код го е сторил,затова и ги връща по-подразбиране!Аз по принцип съм дал да ги игнорира за в бъдеще при сканиране да не ги отчита! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост