Jump to content

Каква паста ми трябва за процесора?Спешно!

Препоръчан пост

Здравейте,

отлепих си радиатора на процесора(при чистене) и сега незнам каква паста да купя и от къде се купуват тези джаджи?Ще ми се веднага да отида да купя,че много ми трябва машината за днес.Някой ако се сеща къде около кв.Княжево в София може да се купи подходяща паста и каква точно,ще съм му много благодарен.Моля ви за спешна помощ.За пръв път си отварям машината ,че не беше чистена от както съм го купил(3г.) и нямам идея каква трябва да е пастата.Машината е тази:

ASROCK ALIVENF6G-VSTA AM2,

ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX,

2x1GB DDR2 800 A-DATA

SAPPHIRE X1650 256M GDDR3PICE,

CX-2167-02/350W

Сподели другаде

Разбрах,че имало и термо ленти,изглеждат ми по-лесен вариянт,но незнам да ли са добри?

Със сигурност не са по-добър вариант от термо пастата. Ако имаш възможност, вземи си Arctic Silver 5.

Сподели другаде

С тоалетна хартия(неизползвана http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/wink.gif ) стана супер,защото като почнеш да бършеш,по залепналата паста на хартията се лепи много добре останалата паста от проца и направо светна .После с прахосмукачката за всеки случай данеби да има власинки и накрая с кърпа за чистене на очила-перфектно стана.

ОБАЧЕ,сложих му и още 1гб рам(да не е напразно разглабянето :) ),но в пропертис ,там където са оценките срещу рамта когато беше с двете плочки пишеше -5,5 ,а с трите плочки Х1гб пише 4,8?!? Не трябва ли да е по високо числото с повече рам.И другото което видях ,пак при оценката пише рам-3гб(използвана 2гб) ,що така бре?

Сподели другаде

Няма да се загубят настройки - ще се заредят тези по подразбиране и часовникът с датата трябва да настройваш после, също и твоите персонални настройки евентуално. Възможно е паметта да работи сега на режим Single Channel, ако има разлика в параметрите на новата и старата памет. За да проверим режима на работа на паметта, използвай програмата CPU-Z, секция Memory. Там пише дали е Single или Dual Channel (има и "троен" режим Triple Channel, който се поддържа от процесорите Core i7 на Intel). Също така с тази програма може да видиш параметрите (таймингите) на паметите поотделно и да ги сравниш в секция SPD.
Сподели другаде

1.Кои са тези персонални настройки,аз откакто съм купил машината ,освен да бутва от цд,нищо не съм пипал.

2.Значи ли това ,че освен датата друго нищо няма да се промени?

3.Трудно ли е да се настрои датата в биоса или може и от уиндоуса?

Сега паметта работи в сингъл ченъл с амд съм и нямам май трипъл.

Сподели другаде

Ами това, което си променил е персонално, примерно да зарежда от CD-ROM. Датата и часа се настройват с помощта на клавиатурата (стрелките, цифри и Enter). Оценката на паметта е спаднала сигурно заради едноканалния режим, обнови ли я? В BIOS Setup може да има настройка Memory Remap - трябва да я активираш, за да види и останалата памет, ако това е причината.
Сподели другаде

Ами това, което си променил е персонално, примерно да зарежда от CD-ROM. Датата и часа се настройват с помощта на клавиатурата (стрелките, цифри и Enter). Оценката на паметта е спаднала сигурно заради едноканалния режим, обнови ли я? В BIOS Setup може да има настройка Memory Remap - трябва да я активираш, за да види и останалата памет, ако това е причината.

Нямам memory remap ще извадя батерията пък каквото стане.Незнам дали с флашване ще стане или по-добре да я занеса в сервиза да я тестват?

Сподели другаде