Evda Публикувано Ноември 27, 2010 Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Здравейте! Имам сайт PHP Fusion и искам да си поставя банер по (повод наближаващите празници) проблема е обаче, че след като го поставя най горе той не се показва изцяло, а от дясно към края на банера се забелязва, че е дублиран.За да видите как изглежда поставям и картинка:http://img686.imageshack.us/img686/9442/tuky.pngЕто и кода на банерчето който поставям(като допълнение), като разбира се се съобразявам със темата на Fusion-а! echo "<table border='1' cellspacing='0' width='100%'>\n<tr>\n"; echo "<tr><td height='200' width='900' cellspacing='0' cellpadding='0' background='".THEME."images/banner.png' valign='middle' align='center'>\n"; echo "<tr>\n"; Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Ноември 27, 2010 Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Пред "Шератон" има едно мургавелки. Те за два лева предсказват бляскаво бъдеще. Защо си мислите, че като покажете някаква капка от тонове код и ще се появи супер гуруто, което ще каже, какво точно да се бъзне? Директен линк към сайта е достаъчен в случая, за да се говори конкретно. ОК, елементарно е да се добави в стила на контейнера (вижда се, че е фоново изображение) no-repeat 0 0;. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Ноември 28, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Благодаря за отзива пробвах това с добавката в контейнера, но изглежда проблема е css файла на темата! Сега повторение на част от банера няма, но пък не успявам да го разтегна изцяло по страницата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Ноември 28, 2010 Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 С този коментар излиза - почеши ме там, където ме сърби.Определено имам негативно отношение към PHP Fusion, а тема в която елементите се позиционират с таблица, за мен е отживелица. Иначе си направих труда и банера е 900х200 пиксела, колкото и клетката, обаче тук няма и помен от CSS (в споделения код от предното мнение). Аз намекнах, за директен линк, но воля ваша. Отсъпвам микрофона на екстрасенсите. успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Ноември 28, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Х-м-м интересно мнение - от какво точно е породено негативното ти отношение към системата? (тук само да вмъкна, че не твърдя, че е най - най...) Може и да е самозаблуда, но ми се струва, че има и далеч по-нестабилни от нея! Та, на въпроса първо линк към тестови сайт на които си тествам по принцип някой добавки, там се вижда горе банера. Поставям и стандартната тема, като архив във нея са няколко файла(+ styles.css) тук акцентирам на въпросния за темата(theme.php) по които правя и текущите промени. Изтегли : Vistality 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Ноември 29, 2010 Report Share Публикувано Ноември 29, 2010 Здравей, ще се опитам да бъда кратък, конкретен и прям.Mога да предположа, че гледаш само под Internet Explorer. Редактираш с WordPad и стоиш зад широкоекранен монитор. Под firefox гърми енкодинга. Няма utf8. Има utf-8. Следователно гърми форматирането на текста. Банерът е 900 пиксела по ширина и няма как да се разпъне повече от 100%, защото не е зададено правило. Проблемът идва от таблицата. Тя е в проценти а не в пиксели. Таблицата е дъщерен елемент на родител body. Body респективно е екрана на монитора или по-точно прозореца на браузера. При високи резолюции (правилно е да се каже разширения) на монитора, браузерът ще заеме цялата видима площ. Това повлича html и body. Tаблицата е зададена в проценти. Това я прави "гумена", да се разтяга. И понеже нейни външни граници са body, тя се разтяга, от което страда банера или по-точно неговото обкръжение. Шаблонът е писан от някакъв украински бездарник. Аз открих 127 грешки, но някои направо режат окото. bordercolor няма. Има border-color. font color няма. Има color. Таблиците са преплетени и никъде не е обявено tbody. Лоша семантика, бездарен синтаксис с две думи. Относно PHP Fusion. Тази система е умряла. Тя остана на ниво 2003г. Приумица е на някакъв англичанин. Между другото нямаш право на свой копирайт и задължително трябва да оставиш авторския. Разбрах замисъла на сайта и преопоръчвам DLE. Да, годишния лиценз е 70$, но цената си струва. Днес никой не издига сайт на таблица. Подобен сайт е нищо повече от гримиран мъртвец. С тези ръбати блокове ми изглежда като фаянсови плочки на селска баня. Дълга и широка за обяснение и краткият отговор е CSS3+jQuery. Що се касае наличния CSS файл. Toй е оскъден. Форматира текста основно и задава стил на менюто. Иначе е ужасно да тъпчеш вложен стил в скелата. Конкретно в шаблона. Обратно към сайта. Първата глупост е забрана на десен бутон. В нито един уважаващ себе си и потребителите сайт няма забрана на десен бутон. Това говори за двуличие от страна на автора. Отделно Opera не бръсне за слива подобни java-скриптове или потребителят може да е спрял изпълнението на js и това обезсмисля забраната на десен бутон. Втората глупост е борба с спамерите. Няма такъв филм. Третата глупост е километричния js, за снежинките говоря. Това може да се изнесе на външен файл. Най-тъпото е, че виждам пуканка, в коятно ми се обяснява какво губя, ако не се регистрирам. Та това убива моментално присъствието и ме губи окончателно като потребител. Пусни гостите, но да ги режеш на 100%, означава самоубийство. Тук не очаквам да чета суперсекретна информация. Най-много да видя снимки от селски софри. Поредната е старт на безплатен хостинг и пробите може да правиш на локален сървър. Инсталирай Denwer3 или Xampp. та така... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 29, 2010 Report Share Публикувано Ноември 29, 2010 Лично на мен първата неприятна подробност при отваряне на тестовият сайт ми остави досадното балонче, поне да бъде лентичка някъде най-нагоре, но не подобно нещо.Аз съм работил с PHP Fusion, не е лоша системка, но е малко дървена Out Of Box и понякога някои от модовете й мажат нещо. Предимството е, че е лекинка и зарежда бързо, но наистина в известна степен ще се съглася с Profruit.Иначе за съжаление видях темата много късно и няма много какво да добавя.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Декември 2, 2010 Report Share Публикувано Декември 2, 2010 Здравей, ще се опитам да бъда кратък, конкретен и прям.Mога да предположа, че гледаш само под Internet Explorer. Редактираш с WordPad и стоиш зад широкоекранен монитор. Под firefox гърми енкодинга. Няма utf8. Има utf-8. Следователно гърми форматирането на текста. Банерът е 900 пиксела по ширина и няма как да се разпъне повече от 100%, защото не е зададено правило. Проблемът идва от таблицата. Тя е в проценти а не в пиксели. Таблицата е дъщерен елемент на родител body. Body респективно е екрана на монитора или по-точно прозореца на браузера. При високи резолюции (правилно е да се каже разширения) на монитора, браузерът ще заеме цялата видима площ. Това повлича html и body. Tаблицата е зададена в проценти. Това я прави "гумена", да се разтяга. И понеже нейни външни граници са body, тя се разтяга, от което страда банера или по-точно неговото обкръжение. Шаблонът е писан от някакъв украински бездарник. Аз открих 127 грешки, но някои направо режат окото. bordercolor няма. Има border-color. font color няма. Има color. Таблиците са преплетени и никъде не е обявено tbody. Лоша семантика, бездарен синтаксис с две думи. Относно PHP Fusion. Тази система е умряла. Тя остана на ниво 2003г. Приумица е на някакъв англичанин. Между другото нямаш право на свой копирайт и задължително трябва да оставиш авторския. Разбрах замисъла на сайта и преопоръчвам DLE. Да, годишния лиценз е 70$, но цената си струва. Днес никой не издига сайт на таблица. Подобен сайт е нищо повече от гримиран мъртвец. С тези ръбати блокове ми изглежда като фаянсови плочки на селска баня. Дълга и широка за обяснение и краткият отговор е CSS3+jQuery. Що се касае наличния CSS файл. Toй е оскъден. Форматира текста основно и задава стил на менюто. Иначе е ужасно да тъпчеш вложен стил в скелата. Конкретно в шаблона. Обратно към сайта. Първата глупост е забрана на десен бутон. В нито един уважаващ себе си и потребителите сайт няма забрана на десен бутон. Това говори за двуличие от страна на автора. Отделно Opera не бръсне за слива подобни java-скриптове или потребителят може да е спрял изпълнението на js и това обезсмисля забраната на десен бутон. Втората глупост е борба с спамерите. Няма такъв филм. Третата глупост е километричния js, за снежинките говоря. Това може да се изнесе на външен файл. Най-тъпото е, че виждам пуканка, в коятно ми се обяснява какво губя, ако не се регистрирам. Та това убива моментално присъствието и ме губи окончателно като потребител. Пусни гостите, но да ги режеш на 100%, означава самоубийство. Тук не очаквам да чета суперсекретна информация. Най-много да видя снимки от селски софри. Поредната е старт на безплатен хостинг и пробите може да правиш на локален сървър. Инсталирай Denwer3 или Xampp. та така... Как все се намите такива професори ? Или помагайте, или не пишете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evda Публикувано Декември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2010 В интерес на истината искам само да благодаря за отзивите, понеже пропуснах да го направя в предния пост! А колкото до предположенията на Profruit - той получи ЛС! Все пак така и нестана ясно защо ми оценяват сайт, който е само ТЕСТОВИ (изглежда думичката не им говори много) проблемът беше съвсем друг, както и въпроса! Благодаря за помоща и отзивите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост