LaVendetta Публикувано Ноември 26, 2010 Report Share Публикувано Ноември 26, 2010 Искам да попитам тази конфигурация добра ли е ? И дали след време, ако реша да я ъпгрейдна да ли ще ми се налага да сменят 1-2 части или от нея нищо няма да става .... Аааа и също 606 лева добре ли са или са много ? Процесор AM3 Четириядрен 4 х 3000 модел X640 Рам памет 4GB - DDR3 Хард диск 1000GB 7200 SATA2 Видео Ati Radeon HD3000 1024Mb Звук 5.1Sound Лан 10/100 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Ноември 27, 2010 Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Без дъно и захранване, няма да станат нещата. Значи аз съм с този процесор и да ти кажа, не съм доволен!Държи високи температури при високо натоварване, когато е със заводската паста и охладител!Като производителност също не е кой знае какво.Аз те съветвам да проявиш търпение, да събереш още парички и да си вземеш нещо свястно на Интел, ако искаш да имаш добра машина, която да ти дава добра производителност и да си доволен.Никога повече няма да си взема машина с АМД платформа...ама никога!!!Аз си мислех, че цените на Интел са неоправдано високи, но не е така - качеството си има цена!Един Феном с 6 ядра се равнява по производителност на един 4 ядрен интелски процесор...сам си прави сметката!Събирай пари и изчакай новия сокет и процесори на Интел! Аааа щях да забравя нещо важно - не си взимай твърд диск Хитачи...ще направиш глупост, като мен! Ужасно шумни са и дразнят много със стърженето си!Съветвам те едно Сегейтче да си вземеш...те са нещо средно като цена,качество и производителност! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Ноември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Добре за захранване и дъно вие ме посъветвайте Кажете те ми видеото добро ли е, всички говорят, че видеата на nVidia са по-добри, но аз пък смятам, че ати по нищо не отстъпват Този процесор на интел добре ли е :? Intel Core i5-750 2.66GHz LGA1156Процесор тип Intel Core i5Брой ядра 4 ядраЦокъл на процесора Intel Socket 1156Тактова честота на процесора 2660 MhzТехнология на производство 45 nmDMI скорост 2.5 GT/sКонсумирана мощност 95 WКешL2 cache памет 8 MBL3 cache памет 8 MB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Ноември 27, 2010 Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Бих те посъветвал да си вземеш харддиск на WD.За захранването-дай повече пари сега за нещо от рода на Fortron за да не съжаляваш после.Гледай да имаш резерв от мощност за да може при последващ ъпгрейд да не сменяваш и захранването.За видео картите-какво да ти кажа и Ati/Amd и NVidia имат класни предложения.Особено новата 6 серия от Ati.Принципно като дават тестове на игри за това с колко fps вървят има една голяма уловка.Някои от игрите са по-добре синхронизирани и са писани да вървят на NVidia по-добре затова и резултатите са такива.Не се доверявай напълно на такива тестове.Нека колегите те посъветват за видео, но си мисля, че едно Ati ще ти върши идеална работа. Забравих и нещо друго-като избираш дъно гледай да поддържа USB 3.0.Все пак ще започне да се минава основно на този интерфейс, а USB 2.0 ще започне постепенно да отпада. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Ноември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Тея дискове WD не са ли малко скъпични, наистина ли си струват ? Някакъв модел точно да предложите ( да е около 100 лева приблизитено ? ) За дъно и захранване съм готов да дам повече, но да си струва, но пак ще искам да ми кажете определен модел, защото от дъна и захрванване, никво понятие .... П.С. Сега се загледах в това Western Digital Caviar Black 500GB 32MB 7200rpm SATA2 Оформление Вътрешен трърд дискКапацитет 500 GBИнтерфейс SATA2Скорост на диска 7200 rpmCache размер 32 MBSSD устройство НеТвърд диск за лаптоп НеДиаметър 3,5" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Ноември 27, 2010 Report Share Публикувано Ноември 27, 2010 Имат както много скъпи модели, така и бюджетни.Кажи горе-долу с каква вместимост искаш да е дискът?Caviar Blue Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2010 Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 По принцип е добре да се знае за какво ще се ползва въпросната конфигурация. Така ще може да се посочат по-оптималните компоненти. Иначе конкретно за твърд диск най-добре е Western Digital или Samsung. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Ноември 28, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Ще се използва за всичко от игри до програмиране, трябва да е добра машината, така, че аре помагайте ПЦ-то ще е домашно разбира се Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
NetZombie Публикувано Ноември 28, 2010 Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Процесора, който си избрал струва 357.48 лв., като сложим едно хубаво дъно и паричките ти свършват!Посъветвах те да проявиш търпение и да събираш пари за интелска машина...още повече, че и ще се програмира на нея!За 600лв. дори и с АМД не можеш да си вземеш нещо читаво, а за Интел пък е немислимо! За офис машина можем да измислим нещо, но за игри и за програмиране - няма да стане. Да почваме ли да мислим за АМД и да видим, какво можем да направим? Примерно един 3 ядрен Атлон, Дъно - Gigabyte GA-880GA-UD3H,Рам Кингстън 2ГБ 1333, Твърд диск WD 1TB Сата 2 синята серия,Видео - ATI Radeon HD 5670 512 МВ, Кутия -Delux MG858, Захранване Chieftec 450W Емиии може да те оправят тези пари горе-долу Значи моята машина от подписа ми легна близо 900 лв.Поспестил съм при теб малко от процесора и рамта...дано се получат нещата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Ноември 28, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Ами компютъра няма да се копува веднага, ама искам да съм си измислил една читава конфигурация за всеки случай, защото с машината в която съм в момента, може да сдаде багажа по всяко време... Не се ограничава с 600 лева, но не искам и много да надвишавам сумата... П.С. Конфигурацията, която си ми предложил не ми хареса изобщо, процесора може би е най-слабия компонент, а това не трябва да е така, поне аз так си мисля... Също хард 1 ТБ не ми трябва ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Ноември 28, 2010 Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Бих искал да те питам-защо по дяволите за програмиране търсиш машина за 600+ лева.Една машинка с някакво Pentium-че би ти вършила същата работа(ако не си се научил да оптимизираш кода, ако ще и с машина за 3000 лева да си ще е все тая).Сега да си дойдем на темата.Действително, че за 600 лева нямаш кой знае какви опции.В броя от септември на PC World има дадено (както във всеки брой) ръководство за покупка на компютър, като за различните ценови сегменти има различни предложения.Ето какви са предложенията за конфигурация за 550 лева:1:Amd Athlon II X2 250 с AM3 сокет (дава ти добри възможности за ъпгрейд за в бъдеще),дъно с чипсет AMD 880G,боксово охлаждане,2 GB рам DDR3 на 1333 MHz, вградено видео Radeon HD4250,HDD 500 GB SATA II и 450w захранване.2:Intel Celeron E3300 с LGA775 сокет (дава ти сравнително добри опции за ъпгрейд),дъно с G31 чипсет,охлаждането отново е боксово (не пречи да дадеш малко пари отгоре за някакво по-добро),рамта този път обаче е DDR2 на 800MHz (между впрочем и аз съм с такава рам ), видеото е на NVidia GT220,харда е малко по-голям 640 GB,отново SATA II,захранването обаче е 400 w(за още малко пари взимаш 500 w).Това са супер бюджетните решения, като си мисля, че предложението за 600 лева повече ще те заинтригува.За 600 лева може да вземеш:Amd 64 X2 5000+,дъно с AM2 сокет,3GB DDR2 рам на 800MHz,видео GeForce 9600GT,500 GB SATA II хард и 450 w захранване.Сам виждаш, че за толкова пари опциите не са кой знае какви.Бихме могли да ти предложим процесор за 1769 лева, но нали все пак се съобразяваме с някакъв бюджет. P.S.Сега се сещам, че имаш възможност при Amd процесора вместо на AM2 да го сложиш на AM2+ (който ти дава повече възможности за ъпгрейд) само с флашване на Bios-а.Това е едно от огромните предимства на Amd пред Intel.Имаш възможност да поставиш по-стар процесор на по-нов сокет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 28, 2010 Report Share Публикувано Ноември 28, 2010 Искам да попитам тази конфигурация добра ли е ? И дали след време, ако реша да я ъпгрейдна да ли ще ми се налага да сменят 1-2 части или от нея нищо няма да става .... Аааа и също 606 лева добре ли са или са много ? Процесор AM3 Четириядрен 4 х 3000 модел X640 Рам памет 4GB - DDR3 Хард диск 1000GB 7200 SATA2 Видео Ati Radeon HD3000 1024Mb Звук 5.1Sound Лан 10/100То това не е конфигурация, а част от нея. Имаш ли някакви части или започваш от нулата? Ако е от нула за 600 лв. може да се сглоби компютър, който да става за игри, но ще е с 2 GB RAM и най-евтиното дъно. Видеокартата може да е GT 240 512 MB DDR5, процесор Athlon II X2 250 (3,0 GHz). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Ноември 29, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2010 То това не е конфигурация, а част от нея. Имаш ли някакви части или започваш от нулата? Ако е от нула за 600 лв. може да се сглоби компютър, който да става за игри, но ще е с 2 GB RAM и най-евтиното дъно. Видеокартата може да е GT 240 512 MB DDR5, процесор Athlon II X2 250 (3,0 GHz). Ами конфигурацията е пълна, но не пише какво е дъното и захранването, вземам предложението то този сайт :http://www.evarna.com/office.htm Там и други преложения ми се сториха добри и не на много високи цени, ако някой може да погледне и да каже коя конфигурация от там е добра( може да има една-две забележки какво може да се промени) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 29, 2010 Report Share Публикувано Ноември 29, 2010 Мани ги тия конфигурации. Щом си се допитал до този форум, ще ти дадем една-две по-хубави и с добри части. Ти само кажи колко пари можеш да отделиш за нея и дали ще играеш игри (вероятно ще е така). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
LaVendetta Публикувано Ноември 30, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2010 Ами игри ще играя - да . За пари разбрах, че вие ми препоръчвате по - нови памети ДДР5, който са по-бързи след няколко години стават за ъпгрейд, ама парите не са много, но все пак може да ми сглобите една така по - скъпа конфигурация за около 800 - макс 900 лв ако успеете да ги измислите де ... Иначе искам да имам алтернатива с малко по слаби части за около 600 лв. П.С. Държа процесора да е добър и харда да не е повече от 500 ГБ ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост