Jump to content

Препоръчан пост

Добър ден ,

От около година компютърът ми забива доста често и работи ужасно бавно мисля , че за класа и параметрите си компютърът е горе долу добър. Купен е преди около 6-7 години , сменяно му е дъното и е добавена РАМ памет.

Intel Celeron CPU 2.66GHz , 1GB RAM (512MB първоначална , 512 добавени околко 2 години след закупуването) , Видео Карта - ATI Radeon 9550/x1050 series 128mb , с ОС Windows XP 2002 XP Sp3 (сменян на няколко пъти , без подобрение на бързината на компютъра)

Моля помогнете или поне дайте идеи от какво може да е забавен ?! Вярно ,че годинките са в повече , но пък параметите са добри .

Мерси предварително , Torress

Сподели другаде

Ами така на прима виста причините може да са много. Параметрите на компютъра наистина са добри, макар и седемгодишни. Аз също имам седемгодишна машина с по-слаби параметри, но не съм имал проблем с бързодействие или забивания. Явно има някаква несъвместимост. Паметите ако са двойка, трябва да са еднакви (най-добрият вариант). Не ми се вярва проблемът да е в ОС. Можеш да използваш някакви програми за диагностика, която да подскаже нещо. За такива може да се потърси в Интернет.
Сподели другаде

Ами бавен ... Бавен навсякъде . При включване , зареждане , отваряне на папка/файл/програма каквото и да е . Днес го отворих и проверих картите РАМ памет еднакви са . Пуснах компютъра само с 1та и тои тръгна доста бързо , не беше бавен както преди ! Наистина благодаря за идеята с РАМ паметта помогна много , но след като пуснах игра компютъра отново беше онази бавна и дразнещо тромава машина както преди , което ме навежда на мисълта ,че има проблем във видео картата . Извадих и нея , почистих я , пуснах копютъра , преинсталирах последните Драйвъри(имах ги от преди това , но за всеки случай), рестартирах компютъра , но нямаше промяна при игрите . Явно трябва да купя нова видео карта . Не съм сигурен за това помогнете ако имате някаква полезна информация или идея :)

мерси преварително

Сподели другаде

Видео картата не би трябвало да е виновна, ако системата като цяло е мудна. В Task Manager има ли процес, който да консумира много от процесорното време? Сканирано ли е за зловреден код?
Сподели другаде

Току що мониторът на компютъра спря да предава информация ... включих го към лаптопа си и работеше ... Нямам идея какво се обърка , пуснах компютъра и висчко беше размазано на монитора ... след рестарта изобщо нищо не се появи! Тоя проблем(компютър) започва да ми лази по нервите и вече няамам абсолютно никаква идея какво да го правя ... ?!
Сподели другаде