miazmatik Публикувано Ноември 19, 2010 Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 Значи на лаптоп съм инсталирал MSE и при стартиране на лаптопа, след зареждането на уиндоуса,ми излиза червена иконка че антивирусната не е включена-уведомление от security centur. Само минута след това докато зареди десктопа и всички програми долу в трея(ако така се казва)програмата, имам предвид MSE се включва и си работи нормално. Чудя се това проблем ли е защото до сега не ми се е случвало с нито една антивирусна включително и с MSE, да не би да е защото скоро ползвах Security Centur Reset за решаването на друг един проблем, за който той помогна. Та се чудя от това ли е и дали да се притеснявам или да си карам така, тоест програмата си работи пълноценно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Ноември 19, 2010 Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 Мисля,че всичко е наред и на мойто ПЦ е така минава извесно време докато зареди и включи защитата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 19, 2010 Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 При мен MSE също по-бавно минава в активно състояние, така че според мен няма място за притеснения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Ноември 19, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 Дано да е така. Чудя се кое е по-добре MSE или avast free.... Махнах си НОД-а защото ми бавеше и спираше нета. Със MSE нета лети направо, но ми се струва малко само на нея и на уиндоуската стена да разчитам. Чудя се какво още би било подходящо да сложа към MSE....някоя лека програма имам предвид... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 19, 2010 Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 По принцип avast!, също като NOD32, разполага с уеб скенер, т.е. сканира Интернет трафика. Това значи, че също ще има забавяне. Дали ще се усеща вече е отделен въпрос, просто ще е там поне на теория. Иначе пък avast! като цялое по-лека програма от MSE. И двете обаче са доста добри и надеждни програми като цяло. Която и да оставиш няма да е грешка.Иначе допълнения към антивирусни програми има много. Някои са платени, а други - безплатни. Дали са ти нужни и ако да, какви точно са ти нужни, зависи от това какво точно правиш на компютъра, колко рисковано сърфираш, колко държиш на защитата (колко параноичен си) и колко системни ресурси можеш да отделиш за допълнителна програмка за подисгуряване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Ноември 19, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 Основно свалям филми и игри от тракерите, относно сърфирането-най-вече в бг сайтове които не смятам за опасни. А системни ресурси не съм нясно, но имам да кажем към 190 гб свободно пространство на C диск, с процесор-AMD Athlon X2 Dual-Core Processor QL-64 (2.1Ghz, 512KB Cache), памет-2GB (2x1024MB) DDR 2 800Mhz, видео карта-ATI Mobility Radeon HD 4570 с 512 MB DDR3 собствена памет. Това са характеристиките, търся мнение кое би било подходящо за мен, като описах дейностите които върша на компа,по точно ме интересува при тези дейности-сваляне на филми, игри и ровене в нета коя програма като допълнение към антивирусната би ме защитила от евентуални опасности. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ioannidis Публикувано Ноември 20, 2010 Report Share Публикувано Ноември 20, 2010 Аз искам да попитам само, дали ако си сложа AVG, ще ми бави нета? Дали и той сканира интернет трафика като MSE и като Avast? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 20, 2010 Report Share Публикувано Ноември 20, 2010 Основно свалям филми и игри от тракерите, относно сърфирането-най-вече в бг сайтове които не смятам за опасни. А системни ресурси не съм нясно, но имам да кажем към 190 гб свободно пространство на C диск, с процесор-AMD Athlon X2 Dual-Core Processor QL-64 (2.1Ghz, 512KB Cache), памет-2GB (2x1024MB) DDR 2 800Mhz, видео карта-ATI Mobility Radeon HD 4570 с 512 MB DDR3 собствена памет. Това са характеристиките, търся мнение кое би било подходящо за мен, като описах дейностите които върша на компа,по точно ме интересува при тези дейности-сваляне на филми, игри и ровене в нета коя програма като допълнение към антивирусната би ме защитила от евентуални опасности.По принцип има различни програми, които са добри допълнения към антивирусните. Malwarebytes' Anti-Malware е например чудесна допълнителна програма с резидентна защита, но пък такава защита има само в платената версия.WinPatrol не сканира за заплахи, но пък ти предоставя възможността да следиш за промени в различни места в системата (програми за автоматично стартиране, услуги, бисквитки и т.н.). Програмата е и много лека. Платената версия е определено по-добра, но и безплатната версия може да е доста полезна.DefenseWall и GeSWall са други програми, които са разработвани основно с идеята да допълват антивирусните и предназначението им е да държат всички програми, през които влизат гадинки, в ограничена и контролирана среда, за да не се стигне до компрометиране на системата, ако някоя от тези програми бъде използвана от зловреден код. DefenseWall е определено по-добрата и по-лесната за работа от двете, но е и платена. GeSWall е малко по-"слаба" и е по-сложна за допълнителна настройка, но и без такава работи добре, още по-лека и от DefenseWall е и има безплатна версия. И все пак ако сърфирането ти не е толкова рисково и поддържаш всички програми актуализирани, не е особено наложително да ползваш допълнителен софтуер. Аз искам да попитам само, дали ако си сложа AVG, ще ми бави нета? Дали и той сканира интернет трафика като MSE и като Avast?В общи линии да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Ноември 22, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2010 Окончателно се спрях на MSE и Spyware Terminator,като позволих и интегрирането на Clam Antivirus в програмата,и сега действат и трите защити на програмата- HIPS,Real Time Shield и ClamAV.Дано да няма конфликт с MSE,надявам се да е удачна тази защита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 22, 2010 Report Share Публикувано Ноември 22, 2010 Наличието на 2 антивирусни едновременно е лоша идея. Колкото до Spyware Terminator, не е програма, която бих ползвал и/или препоръчвал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Ноември 26, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2010 MSE работи отлично и се обновява почти ежедневно сама, не знам защо някой хора се оплакват че имало проблем с обновяването. Програмата е наистина добра и не се усеща че присъства на компа.Чудя се дали има смисъл да добавя windows Defender-добра ли е тази програма и ще има ли конфликт с Malwarebytes' Anti-Malware? Ще си пречат ли тези две програми или ще се допълват? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Ноември 26, 2010 Report Share Публикувано Ноември 26, 2010 MSE работи отлично и се обновява почти ежедневно сама, не знам защо някой хора се оплакват че имало проблем с обновяването. Програмата е наистина добра и не се усеща че присъства на компа.Чудя се дали има смисъл да добавя windows Defender-добра ли е тази програма и ще има ли конфликт с Malwarebytes' Anti-Malware? Ще си пречат ли тези две програми или ще се допълват? Както вече ти писах в другия форум, MSE включва Windows Defender и не е нужно да я инсталираш.Безплатната версия на MBAM няма защита в реално време, но ако си я кракнал тук не поощряваме такова поведение.MSE може да се допълни или с HIPS/Behavior Blocker или с CLOUD базирана антивирусна като Immunet Cloud + някоя стена. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Ноември 26, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2010 мерси за изчерпателната информация Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Ноември 30, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2010 Всичко беше добре докато вчера неочаквано MSE се изключи сама, иконката стана червена изписа ми че MSE не защитава компютъра,че дефинициите са стари(а иначе си се ъпдейтваше нормално) и ме прикани да я стартирам. Стартирах я аз и се оправиха нещата, но това самоизключване не ми хареса...в този момент изтривах една папка със ънлокър, не знам дали не е от него, но не виждам логика. Та без много да се замисля, я махнах и минах на avast free,определено ми се струва по-добър вариант. Сега съм с avast, immunet cloud и privatefirewall. Струва ми се задоволитена защита за не рисков юзер като мен. Чудя се ако сваля и SuperAntySpyware без резидентна защита да седи само за контролни сканирания, дали няма да натежава на системата и дали ще доведе до някакъв конфликт?Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 1, 2010 Report Share Публикувано Декември 1, 2010 Сега съм с avast, immunet cloud и privatefirewall.Поздрави!Непрепоръчително е да се ползват две антивирусни едновременно. Възможно е avast! и Immunet да съжителстват нормално, но е възможно и да не се понасят, особено ако засекат нещо. Така че по-добре остави една от двете. Чудя се ако сваля и SuperAntySpyware без резидентна защита да седи само за контролни сканирания, дали няма да натежава на системата и дали ще доведе до някакъв конфликт?Не би трябвало нито да доведе до забавяне, нито до конфликти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост