Jump to content

Изчезна оптичното устройство

Препоръчан пост

"Изчезнали" са ми оптичните устройства и реалното и виртуалното. Забелязах го, когато детето поиска да му пускам филмчета. Наложи се да заредя Линукс, ... Така поне разбрах, че устройството работи. Ето какви ми ги дава във Device Manager (долу) Последно, което си спомних да съм пипала - преинсталирах шрифтовете на MS, MSXML и преинсталиране до последния Open Office. С едно презареждане стана цялата работа, та не знам кое омаза нещата. След това забелязах че екселските документи не се отварят директно, doc се отварят с WordPad, а .rtf с MSWord... :(

Ама вече си имам ударено и (ѝ) :bgflag:

Системата е следната:

MB AliveXFire eSATA R3.0 ASROCK

CPU ATHLON AMD 5200+ X2 s.AM2

HDD 7200/8/SATAII

RAM 2Gb, VGA 512

ODD NEC DVD/RW IDE/SATA

OS Windows XP SP3

Как да продължа сега?

post-14105-088984100 1290160857_thumb.jpg

Сподели другаде

Липсва ти драйвер.

Изтегли от тази страница- Линк South Bridge driver-а.

Oтделно виждам, че имаш DaemonTools, проблемите с DVD устройството ти може да се дължат именно на DaemonTools.

Можеш да деинсталираш програмата и драйвера й и да видиш дали това няма да реши проблема ти.

Файловите асоциации за даден тип файл пък се настройват така

http://bezplatno.info/upload/thumbs/arx1290194897y.png

Taка можеш да настроиш кои файлови типове, с какво да се отварят.

Има си и друг начин-От Folder Options->File Types, но това което съм дал се явява по-простичко.

Сподели другаде

Ако инсталирането на липсващия драйвер не оправи нещата, кликни два пъти върху едно от оптичните устройства с удивителна и дай снимка на прозореца.

Ще е полезно да дадеш и списък с филтрите изтегли Filter Driver Load Order, стартирай я, избери оптичното устройство, кликни бутон Clipboard и след това постави текста (Ctrl+V) тук.

Сподели другаде

Благодаря за инструкциите.

Свалих драйвера, разопаковах, пуснах, рестарт и нищо. Само изчезна питанката от SM Bus Controller.

Деинсталирах драйвера на виртуалното устройство (, което е Virtual CloneDrive, наричано още "овцата"), пак South Bridge driver-а и пак рестарт. Всичко си светна. :) И двете устройства се показаха и заработиха. Не се наложи да деинсталирам цялата програмата. Мога само да се чудя какво ги е изкарало от строя.

Файловите асоциации ги дадох за пример, че има нещо гнило. Аз ги оправях от Folder Options и не ми хрумна начина с Properties.

Благодаря и за този акъл!

Съобщението на драйверите преди да се оправят беше: The driver may be corrupted or missing. (Code 39).

:bye:

Сподели другаде

Здравейте, въпросът ми не е по темата за , което се извинявам , но не ми се отваря нова за такова нещо.Та проблема ми е, че се прецака бутона за изваждане на шейната на оптичното устройство,трябват доста натискания за да сработи.Молбата ми е , ако може някой да ми каже може ли това да си го поправя или пък дали може да си добавя команда някъде по десктопа или в контекстното меню.Там има за изваждане ,но няма за прибиране , а пък не ми се иска да го бутам с ръка да не се развали и шейната.Благодаря предварително!
Сподели другаде

Здравейте, въпросът ми не е по темата за , което се извинявам , но не ми се отваря нова за такова нещо.Та проблема ми е, че се прецака бутона за изваждане на шейната на оптичното устройство,трябват доста натискания за да сработи.Молбата ми е , ако може някой да ми каже може ли това да си го поправя или пък дали може да си добавя команда някъде по десктопа или в контекстното меню.Там има за изваждане ,но няма за прибиране , а пък не ми се иска да го бутам с ръка да не се развали и шейната.Благодаря предварително!

Можеше поне малко конкретна информация да споделиш - операционна система, модел на устройството...

Разгледай CD tray Pal, може да ти свърши работа.

Сподели другаде